- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
5 αθηναϊκά στέκια για εκδρομές εντός πόλεως
Στην περίπτωση που αυτό το τριήμερο δεν φύγεις μακριά έχει και στην Αθήνα άρωμα και ατμόσφαιρα εντελώς εξοχικά
Επ, κι εσύ εδώ το τριήμερο; Έλα, μη μουτρώνεις… Τα σχέδια μερικές φορές πέφτουν έξω, ο καιρός χαλάει και τα λεφτά δεν φτάνουν ποτέ. Είναι λόγος τώρα αυτός για μας πιάσει μελαγχολία; Ναι το ξέρω ότι ονειρευόσουν εκδρομή στο χωριό, χαρταετούς σε λαγκάδια και αναμμένο τζάκι, αλλά μη σκας. Έχει και η Αθήνα τα «χωριά» της. Αμ, πώς;
Το Βραστό
Καλά κρυμμένο στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου άρχισε την ιστορία του το 1969 με την επωνυμία η «Ωραία Εύβοια». Το σημερινό του όνομα το έδωσαν οι θαμώνες του από την αλησμόνητης νοστιμιάς σπεσιαλιτέ του, το περίφημο Βραστό (μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ). «Ραντεβού στο Βραστό» έλεγαν και λένε όλες οι γενιές που πέρασαν από τα τραπέζια του. Να δοκιμάσεις και το γιουβέτσι της μαμάς Φανής και οπωσδήποτε μην αρνηθείς τον χαλβά του κύριου Γιάννη. Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Χαλάνδρι, 210 6813776
Κρητικός
Ε, ναι, τώρα θα σε πάω μίνι εκδρομή. Στην εξωτική Κάντζα, που στους νεότερους έγινε γνωστή για αυτό ακριβώς το ταβερνείο, σωστό «πανεπιστήμιο» του κρέατος. Ναι, φυσικά και να πάρεις τον σιδηρόδρομο, το ρωτάς; Αιόλου 49, Κάντζα, 210 6659061
Artisanal
Ποια εξοχή; Εδώ μιλάμε για μια πανέμορφη orangerie άλλο πράγμα. Μάλιστα, μερικά από τα δέντρα που θα δεις (και θα μυρίσεις) χρονολογούνται από τα τέλη του 1890 (όπως η ροβίνια και η ψευδοακακία). Κάτσε ανάμεσα στα εκατοντάδες φυτά και απόλαυσε δημιουργίες μιας νόστιμης όσο και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή του εξαιρετικού chef Δημήτρη Δημητριάδη. Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 210 8086111
Αμοργιανό Πέρασμα
Με ασβεστωμένο πλακόστρωτο, ψημένη ρακή, αιγαιοπελαγίτικα (αλλά και κρητικά) μεζεδάκια και με την πρέπουσα καλοκαιρινή ραστώνη, τούτο εδώ το αθηναϊκό στέκι είναι η μαγική πύλη («πέρασμα» όνομα και πράγμα) για την Αμοργό. Κι αν πήγαν οι άλλοι στο χωριό, εμείς έλα να πάμε στο νησί. Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, 210 9592080
Αγροτικόν
Και μιλώντας για νησάκια, να ξέρεις ότι το Αγροτικόν είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε Ικαρία. Όχι μόνο για τα ξακουστά Ικαριώτικα γλέντια που εδώ πετυχαίνεις κάθε τρεις και λίγο (για του λόγου το αληθές 18 και 19 Φεβρουαρίου παίζει γλέντι σε μασκέ έκδοση), αλλά και για τα τίμια (και τιμημένα) μεζεδάκια, τις ρακές που πάνε κι έρχονται, τα γέλια, την ανεμελιά, τα ποτά και τα ξενύχτια. Α! Και για τη διπλανή παρέα που θα καταλήξει να γίνει και δική σου παρέα. Θα ζήσουμε χίλια χρόνια λέμε! Καρπενησίου 52, Περιστέρι, 210 5729629
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.