5 αθηναϊκά στέκια για εκδρομές εντός πόλεως
Στην περίπτωση που αυτό το τριήμερο δεν φύγεις μακριά έχει και στην Αθήνα άρωμα και ατμόσφαιρα εντελώς εξοχικά
Επ, κι εσύ εδώ το τριήμερο; Έλα, μη μουτρώνεις… Τα σχέδια μερικές φορές πέφτουν έξω, ο καιρός χαλάει και τα λεφτά δεν φτάνουν ποτέ. Είναι λόγος τώρα αυτός για μας πιάσει μελαγχολία; Ναι το ξέρω ότι ονειρευόσουν εκδρομή στο χωριό, χαρταετούς σε λαγκάδια και αναμμένο τζάκι, αλλά μη σκας. Έχει και η Αθήνα τα «χωριά» της. Αμ, πώς;
Το Βραστό
Καλά κρυμμένο στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου άρχισε την ιστορία του το 1969 με την επωνυμία η «Ωραία Εύβοια». Το σημερινό του όνομα το έδωσαν οι θαμώνες του από την αλησμόνητης νοστιμιάς σπεσιαλιτέ του, το περίφημο Βραστό (μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ). «Ραντεβού στο Βραστό» έλεγαν και λένε όλες οι γενιές που πέρασαν από τα τραπέζια του. Να δοκιμάσεις και το γιουβέτσι της μαμάς Φανής και οπωσδήποτε μην αρνηθείς τον χαλβά του κύριου Γιάννη. Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Χαλάνδρι, 210 6813776
Κρητικός
Ε, ναι, τώρα θα σε πάω μίνι εκδρομή. Στην εξωτική Κάντζα, που στους νεότερους έγινε γνωστή για αυτό ακριβώς το ταβερνείο, σωστό «πανεπιστήμιο» του κρέατος. Ναι, φυσικά και να πάρεις τον σιδηρόδρομο, το ρωτάς; Αιόλου 49, Κάντζα, 210 6659061
Artisanal
Ποια εξοχή; Εδώ μιλάμε για μια πανέμορφη orangerie άλλο πράγμα. Μάλιστα, μερικά από τα δέντρα που θα δεις (και θα μυρίσεις) χρονολογούνται από τα τέλη του 1890 (όπως η ροβίνια και η ψευδοακακία). Κάτσε ανάμεσα στα εκατοντάδες φυτά και απόλαυσε δημιουργίες μιας νόστιμης όσο και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με την υπογραφή του εξαιρετικού chef Δημήτρη Δημητριάδη. Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 210 8086111
Αμοργιανό Πέρασμα
Με ασβεστωμένο πλακόστρωτο, ψημένη ρακή, αιγαιοπελαγίτικα (αλλά και κρητικά) μεζεδάκια και με την πρέπουσα καλοκαιρινή ραστώνη, τούτο εδώ το αθηναϊκό στέκι είναι η μαγική πύλη («πέρασμα» όνομα και πράγμα) για την Αμοργό. Κι αν πήγαν οι άλλοι στο χωριό, εμείς έλα να πάμε στο νησί. Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, 210 9592080
Αγροτικόν
Και μιλώντας για νησάκια, να ξέρεις ότι το Αγροτικόν είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε σε Ικαρία. Όχι μόνο για τα ξακουστά Ικαριώτικα γλέντια που εδώ πετυχαίνεις κάθε τρεις και λίγο (για του λόγου το αληθές 18 και 19 Φεβρουαρίου παίζει γλέντι σε μασκέ έκδοση), αλλά και για τα τίμια (και τιμημένα) μεζεδάκια, τις ρακές που πάνε κι έρχονται, τα γέλια, την ανεμελιά, τα ποτά και τα ξενύχτια. Α! Και για τη διπλανή παρέα που θα καταλήξει να γίνει και δική σου παρέα. Θα ζήσουμε χίλια χρόνια λέμε! Καρπενησίου 52, Περιστέρι, 210 5729629
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.