Θεματα

7 (φοβερά) νόστιμες προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα

Πού θα βρεις την πιο φημισμένη ταραμοσαλάτα της πόλης, πού θα κάνεις Κούλουμα αλά Ιταλικά και πού με θέα όλη την Αθήνα; Λοιπόν, για να δούμε…

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ramino-anoigma.jpg

Βασίλαινας

vasilainas.jpg

Η διάσημη ταραμοσαλάτα του υπήρξε το σήμα κατατεθέν της Καθαράς Δευτέρας για γενιές και γενιές Αθηναίων, από την εποχή που το φημισμένο εστιατόριο βρισκόταν στον Πειραιά. Χειροποίητη, μεταξωτή και αέρινη χρωστάει τη νοστιμιά της σε μια παλιά, μυστική συνταγή. Να πάτε για τη χάρη της, φλερτάρετε όμως και με τη φρέσκια λαγάνα, τα δημιουργικά πιάτα με έμφαση στη θάλασσα και τις άλλες νηστίσιμες λιχουδιές. Βρασίδα 13, όπισθεν Hilton, 210 7210501

Μπαρμπουνάκι

mparmpoynaki.jpg

Φέτος την Καθαρά Δευτέρα δεν χρειάζεται να πας μακριά. Ένα Μπαρμπουνάκι κολυμπάει σίγουρα κοντά σου. Γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, χταπόδι, θράψαλο, αλλά και κριθαρότο καραβίδας, σουπιά με σπανάκι και τραχανάς με γαρίδες, φέτα και σαφράν δια χειρός Παπαϊωάνου σε περιμένουν να γιορτάσετε μαζί την πιο νόστιμη μέρα του χρόνου. Το τελευταίο Μπαρμπουνάκι βγήκε σεριάνι στο Χαλάνδρι (Αγίας Βαρβάρας 66 και Λυκούργου 6), θα το βρείτε όμως και σε Νέα Ερυθραία, Γλυφάδα και Κολωνάκι.

Βόλτα

volta.jpg

Σε ένα από τα πιο χαλαρά και παρεΐστικα  εστιατόρια των Πετραλώνων το μενού της Καθαράς Δευτέρας είναι σπέσιαλ! Δώσε βάση: χταπόδι ξιδάτο, σαλιγκάρια με φασκόμηλο, μύδια σαγανάκι, σουπιές στιφάδο, γαρίδες με δενδρολίβανο και χειροποίητα γλυκά όπως triple σιμιγδαλένιου χαλβά με σοκολάτα, πορτοκάλι και τραγανό σουσαμένιο παστέλι (αχ!). Κάποια από αυτά τα πιάτα θα επιστρέφουν ως πιάτα ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Ιπποθοντιδών 10& Κειριαδών, Κ. Πετράλωνα, 210 3459172

Ορίζοντες Λυκαβηττού

orizontes-likabitou.jpg

Ο Λυκαβηττός είναι πάντα μια καλή ιδέα για την Καθαρά Δευτέρα (σκέψου ότι βλέπεις όλους τους χαρταετούς του λεκανοπεδίου). Αλλά ακόμη καλύτερη ιδέα είναι να γιορτάσεις αυτή τη νόστιμη μέρα με θέα και στα ...πιάτα που θα έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Μίλτου Αρμένη. Χειροποίητη λαγάνα με ελιές και ταραμά, μύδια και γυαλιστερές αχνιστά με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό με φρυγανισμένο ψωμί, καλαμάρι με χόρτα τσιγαριαστά, μπακλαβά με αποξηραμένα φρούτα, σιροπιασμένο με μέλι και παγωτό καϊμάκι είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του ειδικού μενού που μπορείς να απολαύσεις με €32/άτομο (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το κρασί). Λόφος Λυκαβηττού, Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, 210 7210701

Ramino

ramino-2.jpg

Βαρέθηκες τα συνηθισμένα; Κατέβα προς τα νότια και γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα αλά Ιταλικά. Στο Ramino τα θαλασσινά πρωταγωνιστούν σε πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική γαστρονομία, αλλά ταυτόχρονα έχουν προσαρμοστεί στις παραδόσεις της ημέρας. Έτσι, θα δοκιμάσεις από χταπόδι μπρεζέ και μύδια αχνιστά μέχρι μπρουσκέτα χταπόδι! Λεωφ. Δημάρχου Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 8944430

Überness

kathara-deytera-40-uberness.jpg

Λαγάνα σουσαμένια; Check. Σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο; Check. Λευκή ταραμοσαλάτα λεμονάτη; Double check! Όλα τα έχει ετοιμάσει ο Βασίλης Καλλίδης και σε περιμένει να γιορτάσετε μαζί τα Κούλουμα στην πιο avant-garde καντίνα της πόλης. Τζων Κέννεντυ 1, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4816320

Mythos by Divani

mythosbydivani_ashmonday_2018-10.jpg

Από τις νοστιμιές του βυθού, παραδοσιακές σαρακοστιανές λιχουδιές και νηστίσιμα γλυκά μέχρι το αγαπημένο σου sushi, αυτός ο μπουφές έχει όλα όσα ονειρεύεσαι από μια Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα. Buffet Menu: €50/άτομο, -50% για παιδιά έως 12 ετών. Divani Apollon Palace &Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.