Θεματα

Μια συνταγή της Ράτκας

Ψάρι στον ατμό τυλιγμένο σε φύλλο μπανάνας

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 231
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taste.jpg

Της Ράτκας

ΥΛΙΚΑ
Ένα μεγάλο ψάρι
​* Τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύκι, καρότο, όλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
​* Σόγια
​* Σησαμέλαιο
​* Φύλλο μπανάνας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ψάρι στα δύο και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τυλίγουμε τα κόκαλα σε ένα τουλουπάνι και το δένουμε με μια μακριά κλωστή, αφήνοντας τα άκρα της κλωστής ελεύθερα. Μέσα στο ανοικτό ψάρι τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα υλικά, λίγη σόγια με σησαμέλαιο και το κλείνουμε. Βάζουμε το τουλουπάνι πάνω στο ψάρι και το τυλίγουμε στο φύλλο μπανάνας. Από το φύλλο μπανάνας έχουμε κόψει μια πολύ λεπτή λωρίδα κι με αυτή δένουμε όλο το πακετάκι με ένα φιόγκο. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και όλο αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα ατμού. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε τραβάμε την κλωστή και αφαιρούμε το τουλουπάνι με τα κόκαλα. Το σερβίρουμε.

* Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που δέχτηκε να δημοσιοποιήσει μια συνταγή από το κλασικό μενού της. Ευχαριστούμε για το δώρο!


Εικονογράφηση: Νεκτάριος Σταματόπουλος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.