![taste.jpg taste.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/02/15/taste.jpg)
Της Ράτκας
ΥΛΙΚΑ
* Ένα μεγάλο ψάρι
* Τζίντζερ, φρέσκο κρεμμυδάκι, φύκι, καρότο, όλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
* Σόγια
* Σησαμέλαιο
* Φύλλο μπανάνας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ψάρι στα δύο και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τυλίγουμε τα κόκαλα σε ένα τουλουπάνι και το δένουμε με μια μακριά κλωστή, αφήνοντας τα άκρα της κλωστής ελεύθερα. Μέσα στο ανοικτό ψάρι τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα υλικά, λίγη σόγια με σησαμέλαιο και το κλείνουμε. Βάζουμε το τουλουπάνι πάνω στο ψάρι και το τυλίγουμε στο φύλλο μπανάνας. Από το φύλλο μπανάνας έχουμε κόψει μια πολύ λεπτή λωρίδα κι με αυτή δένουμε όλο το πακετάκι με ένα φιόγκο. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και όλο αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα ατμού. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Πριν το σερβίρουμε τραβάμε την κλωστή και αφαιρούμε το τουλουπάνι με τα κόκαλα. Το σερβίρουμε.
* Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που δέχτηκε να δημοσιοποιήσει μια συνταγή από το κλασικό μενού της. Ευχαριστούμε για το δώρο!
Εικονογράφηση: Νεκτάριος Σταματόπουλος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.