Θεματα

Gatoh, το καινούργιο γλυκατζίδικο της πόλης έχει για έμβλημα ένα λιχούδη γάτο

Δεκάδες γλυκά + παγωτό Δωδώνη = Λοβ φορ έβερ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gatoh-anoigma.jpg

Τις τελευταίες μέρες στο timeline μου έχει εμφανιστεί ένας λιχούδης γατούλης (έτσι αυτοαποκαλείται) που τη μια «κλέβει προφιτερόλ και κυλιέται στη σοκολάτα» και την άλλη «αρπάζει στα κρυφά ένα Red Velvet Cake για να το φάει όλο μόνος του». Δεν χρειάστηκε τρίτη περιγραφή για να πάω στην Αργυρούπολη, εδώ που πριν ένα μήνα άνοιξε καινούργιο γλυκατζίδικο.

dsc06936.jpg
dsc06932.jpg

Το Gatoh! είναι ένα λεκτικό παιχνίδι ανάμεσα στις λέξεις “gateaux” (στα γαλλικά γλυκό/κέικ), “gato” (γάτος στα Ισπανικά) και ωχ! γιατί οι ιδιοκτήτες λένε ότι όταν τρως τα γλυκά τους, τινάζεσαι πίσω και λες «ωχ!», όπως «ωχ, τι έπαθα, πάει πάλι η δίαιτα». Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ καθώς πηγαινοέρχομαι ανάμεσα στις δύο ζαχαρένιες βιτρίνες προσπαθώντας να αποφασίσω. Ναι, δύο βιτρίνες: από τη μία τα γλυκά του Gatoh, από την άλλη τα παγωτά της Δωδώνη, 24 γεύσεις στον αριθμό (προφανώς μπορείς να συνδυάσεις γλυκά-παγωτό και να γίνει χαμός).

dsc06898.jpg
dsc06960.jpg

Και τώρα στο θέμα που καίει τις γούνες μας: τι γλυκά θα βρεις; Χο, χο, χο (γελάω κάτω από τα μουστάκια μου). Θα βρεις ένα αέρινο cheesecake, αλλά και ένα πιο αμαρτωλό oreo cheesecake, κολασμένο banoffee, κι ό,τι πάστα κυκλοφορεί στα όνειρά μας (ferrero, black forest, αμυγδάλου, gianduja με πραλίνα φουντουκιού).

dsc06918.jpg
dsc06942.jpg

Και συνεχίζω: η τριλογία είναι μια βελούδινη μους με λευκή σοκολάτα, μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος, το Namelaka είναι ένα γλυκό που θυμίζει λίγο το cheesecake, αλλά έχει σοκολάτα γάλακτος με ζελέ αγριοκέρασο, το μήλο-κανέλα αποτελείται από κομματάκια καραμελωμένου μήλου και είναι αρωματισμένο με κανέλα, το brownies κρύβει στο εσωτερικό του υγρή σοκολάτα και ολόκληρα καρύδια, ενώ το σουφλέ σοκολάτας έχει για καρδιά μια σοκολατένια λάβα που εκρήγνυται στην πρώτη μπουκιά. Αλλά το μεγάλο ατού είναι το προφιτερόλ: εδώ, τα  σουδάκια γεμίζονται με λευκή σοκολάτα, ενώ αν το πάρεις σε οικογενειακό μέγεθος όλη αυτή η πλούσια σοκολάτα έχει για βάση ένα… σοκολατένιο μπολ. Το βλέπω και θέλω να βάλω τα κλάματα. Κι αν τίποτα από όλα αυτά δεν σε συγκινεί, υπάρχει και φρεσκοψημένη βάφλα (με χειροποίητη ζύμη, αρωματισμένη με βανίλια), την οποία μπορείς να «στολίσεις» με όσες μπάλες παγωτού Δωδώνη αντέχεις.

dsc06915.jpg
dsc06950.jpg

Όλα τα γλυκά παρασκευάζονται καθημερινά στο πίσω μέρος του Gatoh, όπου υπάρχει το εργαστήριο. Εδώ μεγαλουργεί ο pastry chef Παναγιώτης Φιολάκης, που κάθε τόσο φαντάζεται και από ένα καινούργιο γλυκό και μας κολάζει. Μπορείς να τα φας όλα επιτόπου μαζί με (καλό) καφέ ή να τα πάρεις για το σπίτι. Μπορείς ακόμα και να τα παραγγείλεις κατά εκατοντάδες, γιατί το Gatoh αναλαμβάνει και catering. Κι αν θες να κάνεις διάλειμμα με αλμυρό, θα βρεις και μερικές προτάσεις (πίτσες, ομελέτες, σαντουιτσάκια) που θα εμπλουτιστούν κι άλλο το επόμενο διάστημα. Οι τιμές είναι ήδη πολύ καλές (υπολόγισε περίπου €3,50/τεμάχιο), αν γίνεις όμως μέλος, με την κάρτα μέλους έχεις ειδικές τιμές και πρόσβαση σε πολλές προσφορές σε επιλεγμένα γλυκά κάθε εβδομάδα.

Δεν περιγράφω άλλο. Να πας να δεις ιδίοις όμμασι. Μια καλή ευκαιρία είναι αυτή την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 18.00. Τότε θα γιορταστούν τα εγκαίνια του Gatoh και ο λιχούδης γατούλης έχει κλέψει πολλές σοκολατένιες εκπλήξεις για να σας γλυκάνει…

dsc06927.jpg

Μ. Γερουλάνου 84, Αργυρούπολη, 210 9960600, www.dodoni-gatoh.gr, Fb: @GatohDessertsDodoni

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.