- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η δημιουργική ομάδα SoulFood Thessaloniki (δημιουργοί του StreetFood Festival και Beer Festival Thessaloniki) παρουσιάζει το 1st Thessaloniki Coffee & Brunch Festival, μια μεγάλη γιορτή του καφέ και της κουλτούρας του, στο Περίπτερο των Εθνών (περίπτερο 6, εντός της TIF Helexpo)!
Στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου όλοι οι λάτρεις του καφέ θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν διαφορετικές ποικιλίες, νέες τάσεις και χαρμάνια, να παρακολουθήσουν workshops και διαγωνισμούς στο coffee lab και να απολαύσουν brunch σε πολλές επιλογές καταξιωμένων καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.
Εκτός από τη «μεγαλύτερη απόλαυση του πλανήτη», τον καφέ, οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν ιδιαίτερα τσάγια και σοκολάτες, smoothies, παγωτά, γλυκά αλλά και να αγοράσουν σχετικά προϊόντα. Υπό τους ήχους μουσικής από djs και τις μπάντες Yako Trio και Μr Rooster, οι διοργανωτές φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο Φεστιβάλ Καφέ της Θεσσαλονίκης αξέχαστο…
Στο Φεστιβάλ λαμβάνει χώρο και ο διαγωνισμός Smackdown Latte Art - 1st Thessaloniki Coffee & Brunch Festival, δηλαδή 50 διαγωνιζόμενοι, 2 ζάρια, 3 κριτές και 1 νικητής. Δήλωσε συμμετοχή τώρα μέσω mail στο soulfoodthessaloniki@gmail.com και γίνε εσύ ο νικητής του επάθλου των 500 ευρώ.
Επίσης, δήλωσε συμμετοχή στο master class «Leaf to Cup», «Εισαγωγή στον κόσμο του τσαγιού». Η Αναστασία Αραμπατζή από τον Δρόμο του Τσαγιού, με εξειδίκευση στη γευσιγνωσία και παρασκευή του τσαγιού, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του. Ιστορικές αναφορές, παραδοσιακοί τρόποι παρασκευής και τεχνογνωσία του τσαγιού σε ένα master class εφ' όλης της ύλης. Για να παρακολουθήσετε το master class θα πρέπει να στείλετε email και να κλείσετε θέση στη διεύθυνση: soulfoodthessaloniki@gmail.com. Οι θέσεις είναι μόλις 20!
Τα εισιτήρια κοστίζουν 2 ευρώ (ημερήσια) & 5 ευρώ (τριημέρου). Με την αγορά του εισιτηρίου εξασφαλίζετε την είσοδό σας καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας (όσες φορές θέλετε). Περισσότερες πληροφορίες, εδώ. I like Coffee, You Like Tea My Dear…
Soulfood Thessaloniki Coffee Music List:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.