- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη γιορτή της υφηλίου. Από τη μία είναι αυτοί που την περιμένουν πώς και τι, από την άλλη εκείνοι που ντρέπονται να αγοράσουν σοκολάτα από το περίπτερο μην τυχόν και τους περάσουν για γλυκανάλατους. Αυτά μέχρι να σου σκάσει η κεραμίδα στο κεφάλι. Γιατί άπαξ και ερωτευτείς, φίλε μου, όλα θα τα βλέπεις αλλιώς. Ναι, ακόμη και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ιδίως αυτή. Αρκουδάκια, σοκολατάκια, καρδούλες, ρομαντικά δείπνα, εσώρουχα (αχ, τα εσώρουχα), κάρτες και μπαλόνια, όλα ξαφνικά αρχίζουν να βγάζουν νόημα και να αποκτούν λόγο ύπαρξης. Γιατί και εσύ ο ίδιος απέκτησες λόγο ύπαρξης.
Αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος πώς να της πεις πόσο ερωτευμένος είσαι μαζί της, μη σκας, ξέρουν άλλοι. Τα εστιατόρια της πόλης είναι φίλοι σου. Απλά κλείσε τραπέζι εγκαίρως και άσε τα κεριά, το λινό τραπεζομάντιλο, το αφροδισιακό μενού και τη θέα της πόλης να κάνουν τη δουλειά τους...
Nice n Easy
Ατμοσφαιρικό δείπνο για δύο στο αγαπημένο organic bistro της πόλης
Το εστιατόριο που αγαπά τις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες δημιουργεί ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων ένα μενού που μιλάει στην καρδιά… Ακολουθήστε τον ερωτισμό που αποπνέει το welcome drink και επιλέξτε ανάμεσα σε ένα nice n easy manhatan με πικρή σοκολάτα κι ένα negroni. Έπειτα, αρχίστε το δείπνο σας με την κρέμα κίτρινης κολοκύθας με chips chorizo και τραγανό brios, συνεχίστε με δύο εκπληκτικά πιάτα (φρέσκα χτένια με «κόκκινο» τραχανά, μυρώνια και ζελέ πράσινου μήλου ή ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με πράσινα σπαράγγια, πουρέ από ρίζες μαϊδανού και ελαφρύ ζωμό από Porto), και δώστε ένα γλυκό τέλος με την Pavlova στα δύο με φρούτα του δάσους και κρέμα με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης. Τιμή μενού: €35/άτομο. Ομήρου 60 και Σκουφά, Κολωνάκι, 2103617201 και Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 2108082014, www.niceneasy.gr, Fb: @niceneasyGR
Frankie
Το καινούργιο ιταλικό της πόλης θα σε κάνει να το ερωτευτείς
Άνοιξε πρόσφατα στο Κολωνάκι από την οικογένεια των nice n easy και μας έχει ήδη κάνει να το αγαπήσουμε για τις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις του και τον όμορφο, ζεστό χώρο του. Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μας καλεί να ερωτευτούμε από την αρχή με ένα άκρως ερωτικό μενού και το σαξόφωνο του Φώτη Αθανασίου για μουσική υπόκρουση. Ακολουθήστε το πάθος ξεκινώντας με ένα manhattan με πικρή σοκολάτα ή ένα negroni και έπειτα αφεθείτε στην πιο ερωτική κουζίνα του κόσμου. Ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια πορτσίνι σε ζωμό από κρόκο Κοζάνης, ταλιατέλες του έρωτα με ταλιάτα spider steak, calzone “heart attack” με λιωμένη σοκολάτα, φράουλες και σαντιγί για δύο, είναι όλα όσα θα δοκιμάσετε μαζί με το ταίρι σας. Το μενού είναι στα €35/άτομο και στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί. Σκουφά 42, Κολωνάκι, 210 3647052, Fb: Frankie
Olive Garden
Ρομαντικό δείπνο για δύο με φόντο την Ακρόπολη
Στη βεράντα του ξενοδοχείου Τιτάνια, ο έρωτας γεννιέται κάθε φορά που στρέφεις το βλέμμα σου στην πόλη. Κάτω από τα πόδια σου ξεδιπλώνεται όλη η Αθήνα, ενώ η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Σε αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στήνεται ένα λαχταριστό μπουφέ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας ερωτικό μενού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σούπες, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, υπέροχα δημιουργικά πιάτα (όπως ριζότο με αστακό, βασιλομανίταρα, πράσινα σπαράγγια και ξύσμα lime), και μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά ημέρας και φρέσκα φρούτα εποχής. Με ταιριαστές μουσικές που θα επιλέγει dj και τιμή €65/άτομο, που περιλαμβάνει απεριόριστη κατανάλωση σε κρασί, μπίρα ή αναψυκτικό, καθώς και δωρεάν στάθμευση στο parking του ξενοδοχείου. Πανεπιστημίου 52, 2103326000, www.titania.gr
Pink Elephant
Αυθεντική ινδική κουζίνα σε έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κέντρου
Η γειτονιά της Δερβενίων (στο σημείο που αρχίζει το Κολωνάκι) δεν έχει πολύ καιρό που απέκτησε την προστασία ενός ροζ ελέφαντα και τις γαργαλιστικές μυρωδιές των εξωτικών μπαχαρικών. Το γνωστό ινδικό εστιατόριο του Χαλανδρίου από την αρχή του χρόνου έχει αδερφάκι στο κέντρο, το οποίο μάλιστα στεγάζεται σε μια υπέροχη νεοκλασική κατοικία του 1870 σχεδιασμένη από τον Τσίλλερ. Σε αυτό το ονειρικό κτίριο εσύ και το ταίρι σου θα δοκιμάσετε κλασικά και νόστιμα πιάτα της ινδικής κουζίνας, γνωστής και ως «κουζίνα των μαχαραγιάδων». Για να την εντυπωσιάσεις, διάλεξε μερικά από τα πιο διάσημα πιάτα όπως το Chicken Tikka Massala (το κλασικό κοτόπουλο με τη χαρακτηριστική κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών με αμύγδαλο), το Zafrani Korma (τρυφερές μπουκιές από κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι ή γαρίδες σε ήπια, κρεμώδη σάλτσα από γάλα καρύδας με σαφράν και αμύγδαλα) ή το καυτό Vindaloo. Με τίποτα μην παραλείψετε τις ινδικές πίτες Naan και τη μεγάλη ποικιλία πιάτων με ρύζι basmati, δύο απαραίτητα εδέσματα σε κάθε ινδικό τραπέζι. Tip: Τα κρεατικά όπως και οι πίτες Naan ψήνονται στον παραδοσιακό φούρνο Tandoori. Αυτό είναι το μυστικό της μεγάλης νοστιμιάς τους. Extra tip: To εστιατόριο διαθέτει υπηρεσίες delivery και take away. Δερβενίων 4A, Εξάρχεια, 2103632780, www.pink-elephant.gr, Fb: pinkelephantdowntown
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.