Θεματα

Όμιλος Καστελόριζο: Τρία εστιατόρια για την πιο ερωτική βραδιά του χρόνου

Η εξίσωση είναι αλάνθαστη: αξέχαστες γεύσεις ίσον αξέχαστη βραδιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 645
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc_0322.jpg

Η μέρα των ερωτευμένων οδηγεί στη νύχτα με τις περισσότερες υποσχέσεις, αλλά κυρίως είναι μια ακόμη ευκαιρία να ελευθερώσουμε τον ρομαντισμό που κρύβουμε μέσα μας. Ο ρομαντισμός μπορεί να ειπωθεί με μια λέξη, μια κίνηση, μια χειρονομία, ένα χάδι. Αλλά, αν δεν είσαι σίγουρος, μείνε στην κλασική συνταγή. Τραπέζι με κεριά, δείπνο από τους καλύτερους σεφ της πόλης, ατμόσφαιρα ρομαντικής κομεντί. Η εξίσωση είναι αλάνθαστη: αξέχαστες γεύσεις ίσον αξέχαστη βραδιά. Όταν δε στο παιχνίδι μπαίνει και η υπογραφή του Ομίλου Καστελόριζο, ξέρεις ότι έχεις την επιτυχία στο τσεπάκι.


Ramino
Η Dolce Vita στα καλύτερά της

ramino-1004.jpg

_mg_4980.jpg

ramino_3970.jpg

Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι η Ιταλία είναι η πιο ερωτική χώρα του κόσμου. Pasta, pizza, gelato. Λέξεις που προκαλούν ανατριχίλες ακόμα και αν δεν είσαι ερωτευμένος. Λοιπόν, υπάρχει ένα μαγικό εστιατόριο σε αυτή την πόλη που όταν περνάς την πόρτα του βρίσκεσαι σε μια παραδοσιακή τρατορία, κρυμμένη στα στενά της Ρώμης. Ή καλύτερα της Φλωρεντίας, μια που οι συνταγές στο Ramino είναι εμπνευσμένες κυρίως από τη Βόρεια Ιταλία. 
Το Ramino πήρε το όνομά του από τη λέξη “Rame” που στα ιταλικά σημαίνει χαλκός. Είναι ένας φόρος τιμής στο χάλκινο μαγειρικό σκεύος όπου δημιουργούνται όλα αυτά τα μικρά γευστικά θαύματα. Θα βρεις πολλά από αυτά, αλλά να ξέρεις ότι ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο σεφ του Ramino Χρήστος Γιατράκος έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού που σε υποδέχεται με ένα πλατό ιταλικών αλλαντικών, σου ανοίγει την όρεξη με gnocchi παντζάρι, φασκόμηλο, ricotta και καρύδι, ανεβάζει τη λίμπιντο με όστρακα στον ατμό, έχει δύο επιλογές σε κυρίως (ριζότο με gorgonzola ή rib eye steak με πουρέ πατάτας, καπνιστό provolone και pasta tartufata) και κλείνει γλυκά με μια υπέροχη πάβλοβα. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται από ένα ποτήρι κρασί και η τιμή του μενού είναι μόλις €33/άτομο. Έτοιμοι για dolce vita; ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις 2108944430, Fb: @raminoresto, Δήμαρχου Αγγέλου Μεταξά 34, Γλυφάδα, www.raminoresto.gr


Όμικρον
Η εμπειρία ενός πραγματικά καλού εστιατορίου
_mg_4817.jpg

_mg_4775.jpg

_mg_4799.jpg

_mg_4842.jpg

Τραπέζια στρωμένα με λινά τραπεζομάντιλα. Χρυσοί κύκλοι (μια κομψή αναφορά στο όνομα του εστιατορίου) αιωρούνται στον χώρο. Χαμηλός φωτισμός, ατμοσφαιρική μουσική. Στο Όμικρον ξέρεις ότι σε περιμένει μια μοναδική εμπειρία από το πρώτο λεπτό που βρίσκεσαι στη μεγάλη σάλα. Μόνο που ακόμα δεν γνωρίζεις ότι αυτή θα είναι μια από τις πιο δυνατές γευστικές εμπειρίες της ζωής σου.
Σεφ του εστιατορίου είναι ο βραβευμένος και εξαιρετικά ταλαντούχος Μίλτος Αρμένης. Έπειτα από μια λαμπρή θητεία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin (Γαλλία, Ισπανία και Ελβετία) και ζηλευτές συνεργασίες (όπως αυτή με τον Alain Doucasse ή εκείνη με τον Jérôme Serres) αναλαμβάνει για πρώτη φορά την κουζίνα ενός αθηναϊκού εστιατορίου. Μισός Κερκυραίος και μισός Ισπανός, χρησιμοποιεί τη διπλή καταγωγή του για να δημιουργήσει τη δική του, νόστιμη δημιουργική κουζίνα. Τραχανάς με αβγοτάραχο Μεσολογγίου με ξύσμα λεμονιού, μπουκέτο σαλάτας τυλιγμένη σε προσούτο Ευρυτανίας με ρόδι, γκοργκοντζόλα και καρύδια, γαρίδες σχάρας με σελινόριζα και κονφί λεμόνι, παέγια θαλασσινών με κριθαράκι, τριλογία σοκολάτας γκανάζ σε κραμπλ φουντουκιού και σάλτσα από φρούτα του δάσους, είναι όλα όσα έχει ετοιμάσει ο σεφ για εσάς (τιμή μενού €38/άτομο).Αν δεν σε ερωτευτεί μετά από αυτό το δείπνο, μάλλον δεν θα το κάνει ποτέ. ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2106202475, Fb: @omikronrestaurant.gr, Δρόσου 1 και Αίγλης, Νέα Ερυθραία, www.omikronrestaurant.gr 


Ορίζοντες Λυκαβηττού
Η βεράντα της Αθήνας

_mg_3356.jpg

_mg_5037.jpg

_mg_5045.jpg

_mg_5067.jpg

Φαντάσου αυτή την εικόνα: Φτάνεις μαζί της στη σκιά του Λυκαβηττού την ώρα που ο ήλιος δύει και η πόλη αρχίζει σιγά-σιγά να φωτίζεται. Της τραβάς την καρέκλα για να καθίσει και τα μάτια της φωτίζονται από τη φλόγα του κεριού. Κοιτάει τη θέα που απλώνεται κάτω από τα πόδια της, γελάει ενθουσιασμένη και σου δείχνει την Ακρόπολη. Εσύ της χαμογελάς και ενώ της κρατάς το χέρι, της ψιθυρίζεις: «Εσύ είσαι ακόμη πιο όμορφη από αυτή τη θέα». Δεν θα σε πιστέψει, αλλά δεν χρειάζεται. Την έχεις ήδη κερδίσει.
Με την παραπάνω σκηνή θα έπρεπε να αρχίζουν όλα τα ρομαντικά δείπνα του κόσμου. Μόνο που δεν έχουν όλα τα εστιατόρια του κόσμου το προνόμιο να κοιτούν την Αθήνα από τα 277 μέτρα του Λυκαβηττού, όπως οι Ορίζοντες Λυκαβηττού. Όσο για το μενού, αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο, μαγευτικό κεφάλαιο. Οι γεύσεις ταξιδεύουν στη σύγχρονη κουζίνα, συνομιλώντας όμως ταυτόχρονα με τις γευστικές παραδόσεις της Μεσογείου. Τα πιάτα που έχουν ετοιμάσει οι σεφ ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων είναι ίσως τα μόνα που μπορούν να σου τραβήξουν την προσοχή από αυτή τη μαγική και ασύγκριτη θέα: Κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα και λαχανικά, αρωματισμένη με κουρκουμά και σαφράν, καραβίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα ούζου με αρωματικό ρύζι, σαλάτα εποχής με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, προσούτο και βινεγκρέτ, τσιπούρα σοτέ με νιόκι και πέστο φιστίκι Αιγίνης, πανακότα σοκολάτας με φρούτα του πάθους για το τέλος. Τιμή μενού: 55/άτομο. Ναι. Αν η Αθήνα ήταν σπίτι, οι Ορίζοντες Λυκαβηττού θα ήταν σίγουρα το μπαλκόνι της. ● Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 2107227065, Fb: @orizonteslycabettus Λόφος Λυκαβηττού, www.orizonteslycabettus.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.