Συζήτηση μεταξύ κυριών στο κομμωτήριο:
«Από τότε που πήγαμε πέρσι στο Dine Athens, και επί 11 μέρες τρώγαμε σε όλα τα καλά εστιατόρια της Αθήνας σε προνομιακές τιμές, όποτε του μαγειρεύω μου λέει “καλό αλλά όχι και για Michelin”…»
(Σάββατο πρωί, Κολωνάκι)
Σκηνή σε γνωστό, βραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας. Κύριος έχει παραγγείλει το μενού με τα 3 πρωτοποριακά πιάτα των €30. Έχει έρθει το πρώτο πιάτο αλλά έχει περάσει αρκετή ώρα που ο πελάτης δεν αγγίζει το φαγητό του παρά μόνο το κοιτάζει σκεπτικός. Τον πλησιάζει ανήσυχος ο μετρ:
-Κύριε, δεν έχετε αγγίξει το πιάτο σας. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
-Δεν είμαι σίγουρος ποιο φίλτρο να του βάλω για να το ανεβάσω στο ίνσταγκραμ.
(Πέμπτη βράδυ, Κεραμεικός)
Συζήτηση ανάμεσα σε νεαρούς χίπστερς:
Αγόρι: Εγώ δεν τρώω για να καταναλώνω θερμίδες.
Κορίτσι: Σωστά. Εκτός από το φαγητό μετράει η ατμόσφαιρα, η αισθητική, η εμπειρία.
Αγόρι: (κάνει «εισαγωγικά» με τα δάχτυλά του) Δεν «τρώμε». Κάνουμε dining.
Κορίτσι: Γι’ αυτό πάμε στο Dine Athens κάθε χρόνο. Για την εμπειρία.
Αγόρι: Cheers (τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους).
(Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Παρασκευή βράδυ)
Νεαρός άντρας στο γυμναστήριο αγκομαχάει τρέχοντας επάνω στο διάδρομο στη μεγάλη ταχύτητα. Ο φίλος του στο διπλανό διάδρομο τον κοιτάζει απορημένος:
-Τι σ’ έχει πιάσει και χτυπιέσαι έτσι, μωρέ;
-Πρέπει να χάσω 5 κιλά μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αρχίζει το Dine Athens, 1 με 11 Φεβρουαρίου!
(Αγία Παρασκευή, Τετάρτη απόγευμα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.