Θεματα

5 λόγοι για να τρως συχνότερα λάχανο

Ας γίνει η πιο αγαπημένη χειμωνιάτικη σαλάτα σου

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
laxano-anoigma.jpg

Το λάχανο βοηθάει στην καλή υγεία του οργανισμού και ορίστε μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα λαχανικά, μπορεί να «σταθεί» μαζί με λάδι-λεμόνι  (ή και ξίδι) μόνο του μέσα στη σαλατιέρα ενώ απογειώνεται σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία αν του προσθέσεις και καρότο, σέλερι, μαϊντανό, άνηθο ή ό,τι άλλο θες. Στα συν του ότι μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο. Το σημαντικότερο είναι πως κάνει πολύ καλό στην υγεία, διάβασε παρακάτω γιατί:

Βοηθάει στη δίαιτα

gif_1.gif


Μηδέν λιπαρά, ελάχιστες θερμίδες. Μια κούπα ωμό ψιλοκομμένο λάχανο έχει μόλις 22 θερμίδες, οπότε μπορείς να τρως γερές ποσότητες άφοβα, που θα σε αφήσουν και χορτασμένο.

Ρίχνει τη χοληστερίνη

gif_2.gif


Περιέχει φυτικές ίνες και φυτοστερόλες που λειτουργούν αποτρεπτικά στην απορρόφηση χοληστερίνης από το έντερο. 

Περιέχει βιταμίνη C

gif_3.gif


Δυο κούπες ωμό λάχανο προσφέρουν έως και το 100% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού για βιταμίνη C.

Περιέχει β-καροτίνη

gif_4.gif


Η οποία στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α με σημαντικά οφέλη, όπως αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, θωράκιση της όρασης.

Περιέχει βιταμίνη Κ

lax-me.jpg


Παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.