Θεματα

Σε ποια εστιατόρια ήθελες πάντα να πας;

Μια εβδομάδα γεμάτη με τις πιο νόστιμες εμπειρίες της ζωής σου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 644
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cookoovagia.jpg

Ακούω συχνά ότι η υψηλή γαστρονομία είναι τέχνη. Δεν ξέρω αν ένα πιάτο, όσο νόστιμο ή ευπαρουσίαστο κι αν είναι, φτάνει ποτέ να αγγίξει τα όρια της Τέχνης, δεν μπορώ όμως να αμφισβητήσω την εμπειρία. Είναι εμπειρία να γευτείς το φαγητό που έφτιαξε ένας καλός σεφ, να κλείσεις τα μάτια και να αφήσεις την αίσθηση της γεύσης να εξερευνήσει απερίσπαστη όλες τις υφές, τους τόνους, τα διαφορετικά υλικά. Είναι μια εμπειρία που δεν ξεχνάς, γιατί, παραδόξως, θυμόμαστε πιο έντονα όχι εικόνες και συναισθήματα, αλλά γεύσεις και μυρωδιές.

Όσο περισσότερες εμπειρίες, τόσο περισσότερη γνώση. Αυτή η εξίσωση είναι απαράβατος κανόνας και στο φαγητό. Όσο περισσότερο δοκιμάζεις, τόσο περισσότερο μαθαίνεις να ξεχωρίζεις το τέλειο από το απλά καλό, να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την τεχνική των μαγείρων, να εξασκείται η γεύση σου στην ποιότητα των υλικών, και ναι, να αποφασίσεις αν αυτό που μόλις γεύτηκες είναι όντως ένα έργο τέχνης! Πώς γίνεται όμως να τα δοκιμάσεις όλα; Υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να γευτείς όσο το δυνατόν περισσότερα.

Διεθνώς οι ευκαιρίες αυτές μεταφράζονται σε φεστιβάλ γεύσης. Χιλιάδες food festivals με κουζίνες του κόσμου, με όλες τις νέες τάσεις της γεύσης, με διάσημους σεφ να μαγειρεύουν τα άπαντα. Και στην Αθήνα όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια φανταστική διοργάνωση που πολύ μας αρέσει. Αυτή η διοργάνωση που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο (πέρυσι η προσέλευση ξεπέρασε τα 12.500 άτομα) ξεχωρίζει γιατί φέρνει στο επίκεντρο τη ραχοκοκαλιά της γαστρονομίας: τα εστιατόρια και τους σεφ τους.

Η γαστρονομική εβδομάδα Dine Athens ή αλλιώς Restaurant Week (…ή αλλιώς το όνειρο των foodies) πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά με την υπογραφή της Alpha Bank. Από τη 1 έως τις 11 Φεβρουαρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης και μάλιστα σε (πολύ) προνομιακές τιμές. Σε κάθε συνεργαζόμενο εστιατόριο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Επιπλέον επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν και lunch menus δύο πιάτων με €15 ή €30, ενώ οι κάτοχοι καρτών εκδόσεως Alpha Bank θα έχουν επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους.

Και τα νόστιμα δεν σταματούν εδώ. Ο βραβευμένος με 3 (!) αστέρια Michelin Γερμανός σεφ Thomas Bühner, με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault&Millau, αναλαμβάνει για δύο βράδια (10 και 11 Φεβρουαρίου) την κουζίνα της Σπονδής και δημιουργεί ένα εκπληκτικό μενού 6 πιάτων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ από κοντά και να πάρουν μαζί το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο (σ. σ. οι θέσεις είναι περιορισμένες). Επιπλέον, 20 τυχεροί, που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση μέσω ραδιοφωνικών διαγωνισμών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πρωτότυπη βραδιά οινογευσίας σε ένα από τα προγραμματισμένα Wine Masterclasses, που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Scala Vinoteca στις 2 και 9 Φεβρουαρίου.

Μπες λοιπόν στο www.dineathens.gr, βρες εκείνο το εστιατόριο που πάντα ήθελες να πας και κάνε την κράτησή σου. Αυτή η εβδομάδα θα είναι γεμάτη με τις πιο νόστιμες εμπειρίες της ζωής σου. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.