Θεματα

ReKo, μια μικρή ζεστή φωλιά στη Νίκαια

Με καλό καφέ, ζεστή σοκολάτα και αυθόρμητα μουσικά live

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
reko-anoigma.jpg

Παιχνιδιάρικα πατζούρια και παλέτες, νοσταλγικά μαρμάρινα τραπέζια παλιού αθηναϊκού καφενείου, βιτρό με ένα καράβι που ταξιδεύει στη Μεσόγειο. Η Ρένα και ο Κώστας άνοιξαν αυτή εδώ τη μικρή φωλιά γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι δικό τους. Το ονόμασαν ReKo από τα αρχικά τους και το έφτιαξαν με τα χέρια τους. Ίσως για αυτό να λένε ότι είναι το πιο ζεστό καφέ σε όλη τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό.

26857475_1982153662058239_87296399_n.jpg
26913428_1982152925391646_1875135736_n.jpg

Στο ReKo θα έρθεις για τον καφέ σου (ή για την κολασμένη σοκολάτα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα), θα έρθεις όμως και για τις λουκούλλειες κρέπες, αλμυρές ή γλυκές (από €3), τις μπαγκέτες (€2,5) και το club sandwich (€4), αλλά και για τις λαχταριστές ποικιλίες (από €3) για το τσίπουρο ή το ουζάκι σου. Αυτό που θα σε κερδίσει όμως είναι το χαμόγελο των ιδιοκτητών, η φιλοξενία και η αίσθηση ότι εδώ, θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου.

26940693_1982152992058306_305617611_n.jpg
26943334_1982153795391559_61225813_n.jpg

Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι εκείνες οι αυθόρμητες μουσικές βραδιές, που γεννιούνται όταν οι μουσικοί πελάτες-φίλοι έρχονται και τραγουδάνε. Άλλος ποντιακά, άλλος παλιά λαϊκά, στο τέλος όλοι κάπως καταλήγουν σε μια παρέα γύρω από το ίδιο τραπέζι.

26940353_1982153135391625_1305030514_n.jpg

7ης Μαρτίου 1944, 73, Νίκαια, 216 7003575

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.