- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ReKo, μια μικρή ζεστή φωλιά στη Νίκαια
Με καλό καφέ, ζεστή σοκολάτα και αυθόρμητα μουσικά live
Παιχνιδιάρικα πατζούρια και παλέτες, νοσταλγικά μαρμάρινα τραπέζια παλιού αθηναϊκού καφενείου, βιτρό με ένα καράβι που ταξιδεύει στη Μεσόγειο. Η Ρένα και ο Κώστας άνοιξαν αυτή εδώ τη μικρή φωλιά γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, κάτι δικό τους. Το ονόμασαν ReKo από τα αρχικά τους και το έφτιαξαν με τα χέρια τους. Ίσως για αυτό να λένε ότι είναι το πιο ζεστό καφέ σε όλη τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό.
Στο ReKo θα έρθεις για τον καφέ σου (ή για την κολασμένη σοκολάτα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα), θα έρθεις όμως και για τις λουκούλλειες κρέπες, αλμυρές ή γλυκές (από €3), τις μπαγκέτες (€2,5) και το club sandwich (€4), αλλά και για τις λαχταριστές ποικιλίες (από €3) για το τσίπουρο ή το ουζάκι σου. Αυτό που θα σε κερδίσει όμως είναι το χαμόγελο των ιδιοκτητών, η φιλοξενία και η αίσθηση ότι εδώ, θα μπορούσε να είναι το σπίτι σου.
Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι εκείνες οι αυθόρμητες μουσικές βραδιές, που γεννιούνται όταν οι μουσικοί πελάτες-φίλοι έρχονται και τραγουδάνε. Άλλος ποντιακά, άλλος παλιά λαϊκά, στο τέλος όλοι κάπως καταλήγουν σε μια παρέα γύρω από το ίδιο τραπέζι.
7ης Μαρτίου 1944, 73, Νίκαια, 216 7003575
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.