Θεματα

3 κεφτεδάδικα για τις μεγάλες λιγούρες

Μίνι αφιέρωμα στην πιο στρογγυλή αμαρτία της πόλης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
keftedes-anoigma.jpg

Είναι μικρό, στρογγυλό και αφόρητα ξεροψημένο. Μια κολασμένη μπουκιά που σε πάει στον Παράδεισο. Ταυτόχρονα και η πιο αθώα παιδική ανάμνηση. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που μυρίζουν κεφτεδάκι να τηγανίζεται και τους έρχεται λιγοθυμιά, αυτό το άρθρο είναι για εσένα, μπουκιά και θερμίδα. 

Νοστιμοσφαιρίδιον

nostimosfairidion.jpg
ckk_1178.jpg

Πες ότι περπατάς στο δρόμο και σου έρχεται μια ξαφνική λιγούρα. Ποιες οι επιλογές; Σάντουιτς; Σουβλάκι; Τυρόπιτα; Όχι, φίλε λιχούδη. Η απάντηση είναι ένα χάρτινο μπολ ξέχειλο με αφράτα κεφτεδάκια. Στο Νοστιμοσφαιρίδιον (μερικοί το φωνάζουν και Tasty Ball) μπορείς να αγοράσεις κεφτέδες με το τεμάχιο (ξεκινούν από €0,40) ή σε μερίδα (από €4) και να καταλήξεις με ένα παραγεμισμένο κεφτεδομπολ που θα περιέχει ό,τι κεφτέ σου κάνει κέφι. Υπάρχουν βλέπεις 7 (!) διαφορετικά είδη κεφτέδων: σπιτικά και αγαπημένα, κοτοκεφτεδάκια, σμυρναίικα κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες και ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου (εννοείται ότι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα σε ένα μπολ και να γίνει χαμός). Το μεγάλο σουξέ όμως είναι η περίφημη κεφτεδόπιτα (€2), δηλαδή μια απίστευτη ροδίτικη πίτα, λεπτή και τρυφερή, που γεμίζεται με 2 κεφτεδάκια, πατάτες, σαλάτα και σος της επιλογής σου. Προσωπικά, όλο λέω ότι θα δοκιμάσω και τους άλλους κεφτέδες, αλλά πάντα υποκύπτω στη γοητεία των κλασικών (είναι πεντανόστιμοι, οι άτιμοι). Κάποια μέρα θα τα καταφέρω. Κωλέττη 33, Εξάρχεια, 215 5016909 και Τσαμαδού 64, Πειραιάς, 215 5003606

Κεφτές και δεν φταις

keftes-1.jpg
keftes-2.jpg

Καταρχήν να δηλώσω ότι λιποθυμώ με την ονομασία. Το θεωρώ ευρηματικότατο (κυρίως γιατί θα μπορούσε να είναι το μότο της ζωής μου) καθώς ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι τούτος εδώ ο ναός είναι ταγμένος στο δόγμα του κεφτέ. Θα βρεις κλασικούς κεφτέδες, μουσκεμένους κεφτέδες (βουτηγμένοι σε κόκκινη σάλτσα και από πάνω τρίμα φέτας), κεφτέδες που βλέπουν (με αυγά μάτια). Γενικώς θα βρεις δεκάδες κεφτέδες, σε διάφορες παραλλαγές, που μάλιστα αλλάζουν συχνά για να τους δοκιμάσεις όλους ξανά και ξανά (θα βάλω hashtag #stroggilosgiapanta). Το καλύτερο όμως στο κρατάω για το τέλος. Με €12/άτομο πίνεις (μπίρα ή τσίπουρο) και τρως όσο και ό,τι θες, οποιαδήποτε ώρα και μέρα της εβδομάδας (εκτός Δευτέρας που είναι κλειστά!). Τώρα φταις να το ρίξεις στον κεφτέ; Δεν φταις! Ελευθέριου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, 211 2160000

Κεφτέπολις

keftepolis.jpg

Και υπότιτλος: «κεφτέδες, μπιφτέκια και άλλα διηγήματα». Σαν τις ιστορίες που σου έλεγε η γιαγιά για να βρει την ευκαιρία και να σε μπουκώσει με έναν κεφτέ. Έτσι σπιτικά (και εντελώς μαμαδίστικα) είναι και εδώ τα κεφτεδάκια που μπορείς να τα πάρεις με το τεμάχιο (€0,80) ή σε μερίδα (€5,30/5 κεφτέδες μαζί με πατάτες, κρεμμύδι, πίτα, σαλάτα). Θα βρεις και σουτζουκάκια σμυρναίικα, να βρεις όμως και την ευκαιρία να δοκιμάσεις το μπιφτέκι τους. Κάνιγγος 6, 210 3300200

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.