Θεματα

Ένας Ιπποπόταμος που έκλεισε τα σαράντα

Και έγινε ένα από τα μακροβιότερα μπαρ της Αθήνας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ipopotamos-anoigma.jpg

Ιανουάριος του 1978. Κάθε εβδομάδα που περνάει, όλο και περισσότερα κορίτσια και αγόρια θα δίνουν τα ραντεβού τους στο νέο μπαράκι της πόλης που διψάει για ροκιές και έχει παράξενο όνομα. Ο Ιπποπόταμος έχει μόλις ανοίξει, ροκάρει στα σύνορα Εξάρχεια-Κολωνάκι, μα δεν τον νοιάζουν οι φυλές της Αθήνας, δεν τον νοιάζουν τα στερεότυπα, δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το να παίζει μουσική. Έτσι γίνεται στέκι και τα χρόνια περνούν.

ckk_1147-2.jpg
ckk_1148-2.jpg

Κάποτε πήγε να κλείσει μα οι θαμώνες δεν τον άφησαν. Ο Ιπποπόταμος πέρασε στα χέρια τους, κράτησε τον χαρακτήρα του και ξανάρχισε τις μουσικές, τα χαμόγελα, τα πειράγματα και τα ραντεβού. Και κάπως έτσι έγινε σαράντα χρονών, μαζί και ένα από τα μακροβιότερα μπαρ της Αθήνας.

Ο Ιπποπόταμος συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στα 5 παλαιότερα μπαρ της Αθήνας. Και αυτό είναι κάτι που κάθε ιπποπόταμος αξίζει να γιορτάζει. Από τις 18 Ιανουαρίου από τα decks του θα περάσουν μουσικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, γνωστοί dj’s της πόλης, αλλά και οι ιστορικοί dj’s του μπαρ στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Εκτός από τις μουσικές αναταράξεις, θα υπάρξουν και εικαστικές, που σκοπεύουν να ζωντανέψουν το παρελθόν στους τοίχους του Ιπποπόταμου. Μερικές φορές αναρωτιέμαι πόσες ροκ ιστορίες να έχουν δει αυτοί οι τοίχοι…Τίποτα δεν έχουν δει ακόμη.

ckk_1150-2.jpg

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Fb: @ippopotamos

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.