Θεματα

Μαρία & Αντουανέτα, πίτες από σπίτι

Κουκλίστικο, μοσχοβολιστό με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pita-anoigma.jpg

Η Μαρία φτιάχνει παραδοσιακές πίτες με συνταγές της μαμάς της, της κυρίας Αντουανέτας: σπανακόπιτες, μελιτζανόπιτες, κοτόπιτες, κιμαδόπιτες, μανιταρόπιτες και ό,τι πίτα μπορεί να σκεφτεί κανείς, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο από αλεύρι απλό, Ζέας, ολικής ή ντίνκελ. Έχει ήδη εργαστήριο εδώ και μερικά χρόνια στους Αμπελόκηπους, αλλά τώρα «κατέβηκε» στο Κολωνάκι. Το «Μαρία & Αντουανέτα» είναι κουκλίστικο, παστέλ, μοσχοβολιστό, με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες που πωλούνται είτε ολόκληρες, (ψημένες, ωμές ή κατεψυγμένες), είτε με το κομμάτι. Η πρασόπιτα και η χορτόπιτα είναι αξεπέραστες, όπως και η μηλόπιτα, αν και συνήθως ψηφίζεται καλύτερη όλων η τυρόπιτα σπέσιαλ…

«Μαρία & Αντουανέτα», χειροποίητες πίτες, Μηλιώνη 1Β, Κολωνάκι 213-0416420.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.