Θεματα

Μαρία & Αντουανέτα, πίτες από σπίτι

Κουκλίστικο, μοσχοβολιστό με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pita-anoigma.jpg

Η Μαρία φτιάχνει παραδοσιακές πίτες με συνταγές της μαμάς της, της κυρίας Αντουανέτας: σπανακόπιτες, μελιτζανόπιτες, κοτόπιτες, κιμαδόπιτες, μανιταρόπιτες και ό,τι πίτα μπορεί να σκεφτεί κανείς, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο από αλεύρι απλό, Ζέας, ολικής ή ντίνκελ. Έχει ήδη εργαστήριο εδώ και μερικά χρόνια στους Αμπελόκηπους, αλλά τώρα «κατέβηκε» στο Κολωνάκι. Το «Μαρία & Αντουανέτα» είναι κουκλίστικο, παστέλ, μοσχοβολιστό, με καταπληκτικές χειροποίητες πίτες που πωλούνται είτε ολόκληρες, (ψημένες, ωμές ή κατεψυγμένες), είτε με το κομμάτι. Η πρασόπιτα και η χορτόπιτα είναι αξεπέραστες, όπως και η μηλόπιτα, αν και συνήθως ψηφίζεται καλύτερη όλων η τυρόπιτα σπέσιαλ…

«Μαρία & Αντουανέτα», χειροποίητες πίτες, Μηλιώνη 1Β, Κολωνάκι 213-0416420.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.