- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
15 Έλληνες food bloggers που αξίζει να ακολουθήσεις
Γιατί το feed σου χρειάζεται και λίγο ελληνικό food porn
Λοιπόν εδώ είμαστε και πάλι! Μετά την εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία του 15 Έλληνες instagrammers που αξίζει να ακολουθήσεις, είπαμε να επιστρέψουμε με κέφι (και πείνα) για ένα αντίστοιχο θέμα με σκοπό την προώθηση ελληνικού ταλέντου στα social media και αυτή την φορά έχουμε φέρει και φαγητό.
Το θέμα μας αυτήν την φορά είναι το food blogging, επομένως ίσως να μην θέλεις να συνεχίσεις το διάβασμα αν έχεις άδειο στομάχι.
Παρακάτω θα βρεις 15 ελληνικούς λογαριασμούς που θα γεμίσουν το feed σου με φωτογενείς λιχουδιές, πρωτότυπες συνταγές και νέα blog για να τσεκάρεις στο επόμενο break σου.
Καλό σερφάρισμα και καλή όρεξη!
Θα μυρίσει κανέλα και αφράτη ζύμη με το που ανοίξεις το προφίλ των κοριτσιών με τις υπέροχες φωτογραφίες και τα ακόμα πιο υπέροχα γλυκά. Λίγα λεπτά χάζεμα στο λογαριασμό τους και θα εύχεσαι να σε είχαν καλέσει στην κουζίνα τους για μπισκότα και ζεστή σοκολάτα.
Τα little treats της Ευγενίας φαίνονται κάτι παραπάνω από λαχταριστά ενώ ανάμεσα στις συνταγές που έχει να προτείνει θα βρεις κάτι για όλα τα γούστα, και τους γλυκατζούδες αλλά και για όσους είναι πιο φαν του αλμυρού.
Ένα επίπεδο παραπάνω θα μας πάει η Αντωνία με τις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ φωτογραφίες των φαγητών που ετοιμάζει, τα οποία είναι επίσης ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ προφανώς. Ψάχνοντας θα πετύχεις από πολύ απλές συνταγές για πρωινό μέχρι και για δείπνο με καλεσμένους.
Υπέροχες φωτογραφίες από την Μάγδα, άκρως ελληνικές συνταγές για να νοστιμίζει την ζωή στην Χάγη όπου και μένει και μία έντονη διάθεση να κάτσουμε στο σπίτι με ένα καλό πιάτο φαγητού και χαλαρωτική μουσική.
Mας πληροφορεί στις πληροφορίες του προφίλ της ότι της αρέσει να μαγειρεύει όλη την ώρα και το καταλαβαίνουμε και μόνοι μας από τις πρώτες φωτογραφίες παρακάτω.
Προσωπικά δεν μπορώ να περάσω παραπάνω από πέντε λεπτά στον λογαριασμό του αγαπητού μας φίλου χωρίς να αρχίσει να με πιάνει απελπισία από την πείνα. Ότι φτιάχνει φαίνεται πεντανόστιμο και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται μπροστά μου προς κατανάλωση μου κοστίζει καθημερινά.
"Stay hungry" μας συμβουλεύει ο Λάμπρος και έχουμε να του πούμε πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως πολλές από τις συνταγές του βασίζονται όχι μόνο στην νοστιμιά αλλά και στην υγεία και την προσοχή του σώματος. Φάε χωρίς τύψεις!
Mία αύρα vintage, ένα άρωμα γλυκού ζεστού κρασιού και, εκτός από φανταστικές συνταγές, ένα ολόκληρο brand βασισμένο στα χειροποίητα προιόντα. Αξίζει να το προσέξουμε!
Για funky πιάτα και έναν επιβλητικό φωτισμό στις φωτογραφίες που τα κάνει να φαίνονται πιο μεγαλειώδη και λαχταριστά.
Οτιδήποτε έχει σχέση με την φέτα είναι αυτομάτως κάτι που θέλουμε να έχουμε στην ζωή μας επομένως ήδη μας αρέσει ο λογαριασμός της Dimi. Μας έβαλε μετά και μελομακαρονοcupcakes και μας αποτελείωσε!
Mε μία τόσο γλυκιά προσωπικότητα όπως αυτή της Ιωάννας, τι πιο φυσικό από το να έχει δημιουργήσει ένα blog μόνο με γλυκά; Και τι γλυκά! Νιώθω ήδη μία τρεμούλα. Αλλά η τρεμούλα μεγαλώνει, τώρα που έμαθα ότι μόλις πρόσθεσε και ένα αλμυρό section με συνταγές να σου τρέχουν τα σάλια και να σου λύνουν τα χέρια κάθε μέρα.
Θα αφήναμε τους vegans της παρέας παραπονεμένους; Ποτέ! Ότι ιδέα χρειάζεσαι για να μην στερέψεις ποτέ από νοστιμιές στο vegan lifestyle σου θα το βρεις εδώ.
Η Paxxi δεν προσφέρει μόνο γραπτές συνταγές και ωραίες φωτογραφίες του τελικού αποτελέσματος αλλά στον λογαριασμό της θα βρεις βίντεο όλης της διαδικασίας του μαγειρέματος. Εύγε!
Άφησε την Άρτεμις να σε ταξιδέψει σε μία wonderland του φαγητού. Μιαμ!
Η Μαρία μένει στην Ζυρίχη και πασπαλίζει ελληνική γλύκα μέσω του blog της. Όλα φαίνονται κάτι παραπάνω από νόστιμα, ειδικά όμως τα κεκάκια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.