- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Σε αυτό το εστιατόριο τα τορτελίνια είναι σχεδιασμένα από τον… Gucci
Fashion bloggers και foodies, προσδεθείτε: η υψηλή ραπτική συνάντησε την υψηλή γαστρονομία
![80450-179984.jpeg 80450-179984.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/80450-179984.jpeg)
![gucci-anoigma.jpg gucci-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/01/12/gucci-anoigma.jpg)
Η Gucci δεν είναι ο πρώτος οίκος μόδας που εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της εστίασης. Η Prada είναι ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου του Μιλάνου Marchesi. Η LVMH θα ανοίξει σύντομα δεύτερο κατάστημα τη La Grande Epicerie, το high-end παντοπωλείο της. Αυτή τη χρονιά, η Tiffany&Co. άνοιξε το Blue Box Cafe στον 4ο όροφο του καταστήματός της στη Νέα Υόρκης. Η συλλογή Spring 2018 τηςDolce & Gabbana, είναι γεμάτη με τιρκουάζ φορέματα και σκουλαρίκια… καρότου, και μάλιστα έβγαλε και μια σειρά ζυμαρικών D&G για μαγειρική στο σπίτι. Και ήδη από το 2014, η Chanel έφερε φαγητό στο προσκήνιο όταν μετέτρεψε το catwalk σε ένα γιγαντιαίο σούπερ μάρκετ για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού.
![gucci_osteria_758.0.jpg gucci_osteria_758.0.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gucci_osteria_758.0.jpg)
Το νέο concept store του οίκου στη Φλωρεντία διαθέτει μέσα σε όλα και ένα μικρό εστιατόριο 50 θέσεων, το Gucci Osteria. Συνολικά προσφέρει μια βιωματική φιλοσοφία τύπου μουσείου στην καρδιά της ιστορικής Φλωρεντίας της Ιταλίας. Ο σεφ είναι ο Μάσιμο Μποτούρα, ο ιδιοκτήτης τριών αστεριών Michelin με το Osteria Francescana το 2016 να θεωρείται το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Στο ισόγειο του Palazzo della Mercanzia, ο Μάσιμο Μποτούρα δημιουργεί ένα εντελώς νέο μενού για τον οίκο Gucci.
![2675638810155791280501013236025837975499078o.jpg 2675638810155791280501013236025837975499078o.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/2675638810155791280501013236025837975499078o.jpg)
Η Osteria θα σερβίρει χαρακτηριστικά ιταλικά πιάτα καθώς και σύγχρονες εκτελέσεις στην κλασική κουζίνα. Επιλογές όπως τα τορτελίνια Parmigiano Reggiano και ριζότο μανιταριών είναι δεδομένες με τιμή περίπου στα 20- 30 ευρώ το πιάτο. «Το εστιατόριο είναι μια υπενθύμιση πως η Φλωρεντία υπήρξε ανέκαθεν κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών, ιδιαίτερα κατά την Αναγέννηση» λέει ο Μποτούρα.
![gucci-garden-osteria-firenze-800x533.jpg gucci-garden-osteria-firenze-800x533.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/gucci-garden-osteria-firenze-800x533.jpg)
Υπάρχει επίσης ένας ικανός αριθμός πιάτων εμπνευσμένων από τα παγκόσμια ταξίδια του Μποτούρα, συμπεριλαμβανομένων των περουβιανών tostadas και των ασιατικών ντιμ-σαμ. «Η υψηλή ραπτική και η υψηλή κουζίνα είναι συνταγές που γίνονται στον Παράδεισο», δήλωσε ο Μάσιμο Μποτούρα ο οποίος είναι παιδικός φίλος του γενικού διευθυντή της Gucci, Marco Bizzarri.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.