Αθήρι: Μέσα στην καταπράσινη βεράντα, για δημιουργική κουζίνα από τον πολυβραβευμένο Αλέξη Καρδάση και μεζέδες – φλογέρα με χόρτα εποχής σε πέστο ρόκας με σέσκουλα και κρύα σάλτσα εσπεριδοειδών, από € 2,5. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
L’ Abreuvoir: Κάτω από τις μουριές (μεσημέρι η καλύτερη και πιο ρομαντική στιγμή του), με γαλλική κομψότητα και μενού με € 30. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106
Ηλιόγευστον: Στην πράσινη αυλή με τα λουλούδια και τα χρωματιστά τραπέζια, με διάθεση οινομαγειρείου, για φαγάκια σπιτικά (από Πελοπόννησο μέχρι Μικρά Ασία) από τη σεφ Έλενα Μπαρμπέα, σε πολύ φιλικές τιμές. Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822
Μπεμπέκα: Μέσα στην αυλή με τα λουλουδάκια και τις λεμονιές για κρεατικά, πιάτα ημέρας και αχτύπητα τηγανητά κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού-δυόσμου. Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 210 6854880
Scala Vinoteca: Λιλιπούτεια αυλή με τα δέντρα της Αναγνωστοπούλου να φέρνουν δροσιά, για μεσογειακή κουζίνα και πολύ καλά κρασιά. Σίνα 50 (είσοδος από Αναγνωστοπούλου), Κολωνάκι, 210 3610041
Balthazar: Χαλαρά στον όμορφο και ατμοσφαιρικό κήπο του (που ανοίγει σήμερα Πέμπτη 16/5), για σούσι, μεσογειακή κουζίνα ή οικονομικές επιλογές σε μικρά πιατάκια των € 5. Μετά για ποτά και τέλεια κοκτέιλ στην μπάρα που θα τους δεις όλους. Τσόχα 27 & Βουρνάζου, 210 6441215
Θαλασσινός: Γραφική αυλή γειτονιάς με τραπεζάκια δίπλα στα δέντρα και τις πέργκολες. Στο πιάτο μερακλίδικοι μεζέδες και ψαράκια πάντα φρέσκα που συνοδεύονται με ωραίες ρακές και κρασιά. Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
Malconi’s: Στον πιο κρυφό κήπο-αυλή του Κολωνακίου, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για πάστα, μπέργκερς και πίτσα margarita από ξυλόφουρνο (€8). Π. Ιωακείμ & Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι, 210 7248920
Φιλίππου: Από το μεσημέρι, στην πλαϊνή του βεράντα με τις παχιές δροσιές για ντολμαδάκια αυγολέμονο και ωραία λαδερά παρέα με γείτονες και γνωστούς Κολωνακιώτες. Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, 210 7216390
Safka: Στη μικρή αυλή με τη μίνιμαλ αισθητική για σκανδιναβική γαστρονομία υψηλού επιπέδου που συνδυάζεται με πολύ καλά κρασιά Ελλήνων παραγωγών. Μεγ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210 5243340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.