Δεν θέλω να ξανακούσω για αρνί και γαλοπούλα. Στο πυρ το εξώτερο το χοιρινό με τα δαμάσκηνα! Μη μου μιλάτε για ξεροψημένες πατατούλες φούρνου, έχω τιγκάρει. Οι πρώτες μέρες του χρόνου θυμίζουν ύπουλο hangover με εσένα να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ξαναφάς ποτέ πια. Ατασθαλίες τέρμα. Καιρός για δίαιτα. Όλοι ξέρουμε ότι λες φρικτά ψέματα. Αλλά σε πιστεύουμε. Για αυτό σου βρήκαμε 3 ψαροεστιατόρια για τσίμπι-τσίμπι να γλείφεις τα μουστάκια σου. Άλλωστε το ψάρι ως γνωστόν είναι «φρουτάκι».
Τραγανός Κάβουρας
Αν μας άρεσε κάτι είναι που αυτός ο κάβουρας βγήκε στη στεριά! Είναι φρέσκος, είναι προσιτός και πάνω απ’ όλα είναι διαολεμένα νόστιμος. Βρίσκεις πολύ συχνά καλό, μεγάλο ψάρι για τη σχάρα (και το ψήνουν πολύ σωστά), μαζί και όλα τα ψαρομεζεδάκια που λαχταράς (τέλεια ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκι baby). Βρίσκεις όμως και μερικές δημιουργικές…τσαχπινιές που χαρίζουν στην επίσκεψή σου αυτό το «κάτι παραπάνω». Δώσε βάση (και παραγγελιά): τραγανά καβούρια, παναρισμένα στο τηγάνι, κριθαρότο με σουπιές στο μελάνι τους, μπαρμπούνι μαριναρισμένο με τσίλι και αρώματα εσπεριδοειδών, καλαμάρι σοτέ πάνω σε φάβα Σαντορίνης με πέστο ματζουράνας. Ω, ναι! Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105731544
Ψητός Μπακαλιάρος
Κάπου θα το έχει πάρει το αυτί σου γιατί έχει μια προσφορά που κάνει πάταγο. Με €13/άτομο τρως και πίνεις όσο και ό,τι θες. Μεζεδάκια, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες, τα πάντα. Οι μερίδες είναι πολύ μικρές (αλλά μπορείς να παραγγείλεις το ίδιο πιάτο όσες φορές θέλεις) και η ποιότητα, αντάξια της τιμής. Ναι, δεν θα βρεις το πρώτο ψάρι, αλλά δεν θα φας και άσχημα, κάτι που τελικά κάνει την προσφορά αρκετά δελεαστική, ειδικά για μεγάλες παρέες. Μαραγκού 4, Γλυφάδα, 2108948131 και Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, 2155004101
Ζήσης
Τι λες για ψαράκι αλά…street food; Πίσω από τους περαστικούς της Αιόλου που τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν με ένα χωνάκι με τηγανητό μαριδάκι ανά χείρας, βρίσκεται ο Ζήσης. Τι λαχταράει η περατζάδα; Φρέσκο γαύρο; Αθερίνα; Μαρίδα; Τηγανητό μπακαλιάρο στο κουρκούτι του; Ψαροκεφτεδάκια; Καλαμαράκι για το δρόμο; Ή μήπως τη φίνα ψιλή γαριδούλα με την ωραία της σος; Όλα τα έχει ο άτιμος ο Βολιώτης και από πάνω είναι και άσος στο τηγάνι. Μπράβο για την ιδέα, το ελληνικό fish ’n chips είναι απλά ιδιοφυές. Αθηναΐδος 3, Μοναστηράκι, 2103211152
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.