Δεν θέλω να ξανακούσω για αρνί και γαλοπούλα. Στο πυρ το εξώτερο το χοιρινό με τα δαμάσκηνα! Μη μου μιλάτε για ξεροψημένες πατατούλες φούρνου, έχω τιγκάρει. Οι πρώτες μέρες του χρόνου θυμίζουν ύπουλο hangover με εσένα να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ξαναφάς ποτέ πια. Ατασθαλίες τέρμα. Καιρός για δίαιτα. Όλοι ξέρουμε ότι λες φρικτά ψέματα. Αλλά σε πιστεύουμε. Για αυτό σου βρήκαμε 3 ψαροεστιατόρια για τσίμπι-τσίμπι να γλείφεις τα μουστάκια σου. Άλλωστε το ψάρι ως γνωστόν είναι «φρουτάκι».
Τραγανός Κάβουρας
Αν μας άρεσε κάτι είναι που αυτός ο κάβουρας βγήκε στη στεριά! Είναι φρέσκος, είναι προσιτός και πάνω απ’ όλα είναι διαολεμένα νόστιμος. Βρίσκεις πολύ συχνά καλό, μεγάλο ψάρι για τη σχάρα (και το ψήνουν πολύ σωστά), μαζί και όλα τα ψαρομεζεδάκια που λαχταράς (τέλεια ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκι baby). Βρίσκεις όμως και μερικές δημιουργικές…τσαχπινιές που χαρίζουν στην επίσκεψή σου αυτό το «κάτι παραπάνω». Δώσε βάση (και παραγγελιά): τραγανά καβούρια, παναρισμένα στο τηγάνι, κριθαρότο με σουπιές στο μελάνι τους, μπαρμπούνι μαριναρισμένο με τσίλι και αρώματα εσπεριδοειδών, καλαμάρι σοτέ πάνω σε φάβα Σαντορίνης με πέστο ματζουράνας. Ω, ναι! Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105731544
Ψητός Μπακαλιάρος
Κάπου θα το έχει πάρει το αυτί σου γιατί έχει μια προσφορά που κάνει πάταγο. Με €13/άτομο τρως και πίνεις όσο και ό,τι θες. Μεζεδάκια, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σαλάτες, τα πάντα. Οι μερίδες είναι πολύ μικρές (αλλά μπορείς να παραγγείλεις το ίδιο πιάτο όσες φορές θέλεις) και η ποιότητα, αντάξια της τιμής. Ναι, δεν θα βρεις το πρώτο ψάρι, αλλά δεν θα φας και άσχημα, κάτι που τελικά κάνει την προσφορά αρκετά δελεαστική, ειδικά για μεγάλες παρέες. Μαραγκού 4, Γλυφάδα, 2108948131 και Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, 2155004101
Ζήσης
Τι λες για ψαράκι αλά…street food; Πίσω από τους περαστικούς της Αιόλου που τους τελευταίους μήνες κυκλοφορούν με ένα χωνάκι με τηγανητό μαριδάκι ανά χείρας, βρίσκεται ο Ζήσης. Τι λαχταράει η περατζάδα; Φρέσκο γαύρο; Αθερίνα; Μαρίδα; Τηγανητό μπακαλιάρο στο κουρκούτι του; Ψαροκεφτεδάκια; Καλαμαράκι για το δρόμο; Ή μήπως τη φίνα ψιλή γαριδούλα με την ωραία της σος; Όλα τα έχει ο άτιμος ο Βολιώτης και από πάνω είναι και άσος στο τηγάνι. Μπράβο για την ιδέα, το ελληνικό fish ’n chips είναι απλά ιδιοφυές. Αθηναΐδος 3, Μοναστηράκι, 2103211152
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.