- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πέντε τροφές που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε ευκολότερο το hangover.
Χθες το βράδυ μάλλον ήπιες περισσότερο από όσο έχεις πιει το χρόνο όλο. Ήπιες και ξαναήπιες και γέμισες και ξαναγέμισες τα ποτήρια. Στη χαρά κατεβαίνει ευχάριστα, χωρίς να το σκέφτεσαι. Το σκέφτεσαι μόνο την επόμενη μέρα. Και τώρα πώς πάμε με αυτό το κεφάλι «να!» στη μαμά που μας περιμένει για το τραπέζι; Δες και σύνελθε.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες - φλαβονοειδή και πολυφαινόλες – που θα βοηθήσουν το συκώτι να ανταπεξέλθει στο βαρύ αποτοξινωτικό έργο με το οποίο επιφορτίστηκε, και είναι εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέως, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α και Ε, που τις έχεις ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ψωμί ολικής άλεσης
Ακούγαμε ότι είναι καλό να τρως ψωμί μετά από ένα «γερό» μεθύσι. Στέρεα τροφή που θα σου φτιάξει το στομάχι «ρουφώντας» τα κακά υγρά. Αν φας μάλιστα ψωμί ολικής άλεσης, ακόμη καλύτερα. Πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Β που προστατεύουν το πεπτικό, αλλά και αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και κάλιο που βοηθάει στην εξισορρόπηση του νερού μέσα στα κύτταρα, θα προσφέρουν ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.
Φασόλια
Εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέως, φυτικών ινών και πρωτεΐνης, είναι η ιδανική επιλογή για ένα γεύμα που σκοπό έχει να σε στυλώσει. Συνδύασέ το με ψωμί ολικής άλεσης και θα νοιώσεις ακόμη καλύτερα.
Πιπέρι καγιέν
Είναι ένα ισχυρό, φυσικό αναλγητικό λόγω της καψαϊκίνης που περιέχει και θα σε ανακουφίσει από τον έντονο πονοκέφαλο. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και τονώνει το ανοσοποιητικό. Γενικότερα, τα καυτερά ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, ενισχύοντας έτσι και την προσπάθεια του οργανισμού να αποτοξινωθεί.
Μπανάνα
Το ποτό προκαλεί αφυδάτωση. Όσο αφυδατώνεσαι τόσο περισσότερο κάλιο χάνεται και την έλλειψή του θα τη νοιώσεις με κόπωση, ναυτία, τάσεις για εμετό, κράμπες. Οι μπανάνες, πλούσιες σε κάλιο, θα βοηθήσουν στην αναπλήρωσή του.
*και μην ξεχνάς τα υγρά: άφθονο νερό, φρουτοχυμοί που θα εξισορροπήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χαμομήλι που καλμάρει το στομάχι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.