- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Estabar: το καινούργιο στέκι του Πειραιά
Το θρυλικό «Εν Πειραιεί» αναβιώνει και πάλι μέσα από ένα ολοκαίνουργιο στέκι στην πλατεία Κοραή
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![estabar-anoigma.jpg estabar-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/12/27/estabar-anoigma.jpg)
Στην πλατεία Κοραή χτυπάει η καρδιά του Πειραιά. Εκεί που οι παρέες δίνουν ραντεβού και αρχίζουν όλες οι ενδιαφέρουσες ιστορίες. Εδώ αναβιώνει το θρυλικό στέκι του Πειραιά, το ιστορικό cafe «Εν Πειραιεί» επαναφέροντας την πειραιώτικη αίγλη μέσα από το ολοκαίνουργιο Estabar.
![ds2_6990-1.jpg ds2_6990-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ds2_6990-1.jpg)
![dsc04791.jpg dsc04791.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc04791.jpg)
Estabar σημαίνει espresso (es), tapas (ta) bar (bar) και σε περιμένει γα να γεμίσει κάθε στιγμή της ημέρας σου. Το πρωί έλα για έναν (πολύ) καλό καφέ και πρωινά με φρέσκα υλικά (θα βρεις από σπιτικά σάντουιτς με φρέσκο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά εδώ, μέχρι υγιεινές ομελέτες και τηγανιτά αυγά). Το μεσημέρι απόλαυσε νόστιμα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας (όπως μοναδικά ζυμαρικά, πίτσες, burgers και σαλάτες με εποχιακά λαχανικά), ενώ όσο περνάει η ώρα ανακάλυψε τις βραδινές επιλογές του μενού: ιδιαίτερα ορεκτικά, ποιοτικά πιάτα θαλασσινών και κρεατικών, αλλαντικά και τυριά φυσικής ωρίμανσης, όλα βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι στην καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών.
![ds2_7246-1.jpg ds2_7246-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ds2_7246-1.jpg)
![dsc04816.jpg dsc04816.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc04816.jpg)
Μη φύγεις χωρίς να κάτσεις στην ατμοσφαιρική του μπάρα για ένα περιποιημένο ποτό ή ένα φαντασμαγορικό cocktail. Εξάλλου, έτσι αρχίζουν πάντα όλες οι καλές ιστορίες στον Πειραιά.
![dsc04804.jpg dsc04804.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc04804.jpg)
![dsc04822.jpg dsc04822.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc04822.jpg)
Δραγάτση 10, Πλ. Κοραή, Πειραιάς, 210 4137384
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.