Bedlam
Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam»
Eκεί στο πάρκο του Zαππείου, μέσα στα πάρκα και στις σκοτεινιές, δίπλα στα μέγαρα τα νεοκλασικά και πάνω από τα γαλλικού τύπου και φινέτσας restaurant-cafés που ήξερες, έχει εδώ και λίγο καιρό ανοίξει νέος, υπέρλαμπρος και ατμοσφαιρικός χώρος, που φιλοδοξεί να γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα – μαζί μ’ αυτό κι εσύ, ο γλεντζές, ο γκουρμέ, ο πρόσχαρος ο τύπος. Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam», έχει όψη και ατμόσφαιρα καμπαρέ του Μεσοπολέμου, είναι ντυμένο στα μπροκάρ και στα βελούδα, για χρώματά του έχει το μαύρο και το μοβ, ενώ τα τριαντάφυλλα, μικρά και μεγάλα –και πάλι στα χρώματα του ερέβους–, είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου έτσι όπως αποτυπώνονται σε ταπετσαρισμένους τοίχους και αναπαυτικούς καναπέδες. Στη μαύρη αυτή και εξόχως εντυπωσιακή και treatable αίθουσα όταν θα μπεις, μια στρατιά καλοεκπαιδευμένων (και πολύ νόστιμων για κάποια γούστα) νεαρών αγοριών, ντυμένων με μπότες και στολές ιππασίας, θα σπεύσει να σε υποδεχτεί, να σε βολέψει στο τραπέζι σου και να σε εξυπηρετήσει. Στο τραπέζι τώρα, το οποίο ας είναι όπως μπαίνεις αριστερά ώστε να έχεις άποψη όλου του χώρου, θα παραγγείλεις από έναν κομψό κατάλογο τις γεύσεις που ο ίδιος ο διάσημος Zαν Λουί Kαψαλάς έχει υπογράψει, δηλαδή κουζίνα δημιουργική και εκλεπτυσμένη όπως φουα γκρά με ρόδια και μάνγκο, νιόκι χειροποίητα και με μυρωδικά, σαλάτες από χορταρικά με σος περίεργες και εξωτικές, λαυράκια γεμιστά με σέσκουλα, κρέατα ψημένα όσο σενιάν ζητήσεις, όλα πιάτα υπερπολυτελή και σπάνια, περιληπτικού μεγέθους επίσης, γεγονός που μην το κάνεις θέμα, το να χορτάσεις εδώ είναι το τελευταίο που θα ζητήσεις. H προσοχή σου θα εστιαστεί στην αθρόα προσέλευση καλοντυμένων κοσμικών, στα μοβ λαμπατέρ που θ’ αποφασίσεις να βάλεις και στο σπίτι σου, στον Λευτέρη Σακτούρη, μετρ και άρχοντα του χώρου που, ντυμένος αναλόγως με τους νεαρούς (αλλά με στολή αρχισταυλίτη αυτός), θα κινείται αέρινα παντού και, αν έχει κέφια, που πάντα έχει, θα κάνει χορευτικά ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε τρελά γλέντια. Oι μουσικές γύρω σου θα παίζουν δυνατά jazz, Βιβάλντι, soul, disco, αλλά και Mελίνα, Tσιτσάνη, Xιώτη «πειραγμένους» όταν η ώρα προχωρήσει και τα αίματα ανάψουν για τα καλά. Περιχαρής και πλήρης θα κάνεις να φύγεις, το έξω όμως από αυτή την αίθουσα lounge bar, που θα ’ναι κατάμεστο από παρέες ακόμη πιο νεανικές και ακόμη πιο αλέγκρες, θα σε κρατήσει για το «τελευταίο» σου ποτό κλείνοντας μια βραδιά υπέροχη σαν θεατρική παράσταση με σένα πρωταγωνιστή.
Bedlam Secret View, Aίγλη Zαππείου, 2103369340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.