- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Bedlam
Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam»
![taste.jpg taste.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/12/21/taste.jpg)
Eκεί στο πάρκο του Zαππείου, μέσα στα πάρκα και στις σκοτεινιές, δίπλα στα μέγαρα τα νεοκλασικά και πάνω από τα γαλλικού τύπου και φινέτσας restaurant-cafés που ήξερες, έχει εδώ και λίγο καιρό ανοίξει νέος, υπέρλαμπρος και ατμοσφαιρικός χώρος, που φιλοδοξεί να γράψει τη δική του ιστορία στη νύχτα – μαζί μ’ αυτό κι εσύ, ο γλεντζές, ο γκουρμέ, ο πρόσχαρος ο τύπος. Tο νέο restaurant-club-lounge bar Bedlam Secret View, η χειμωνιάτικη βερσιόν του καλοκαιρινού και επιτυχημένου «Bedlam», έχει όψη και ατμόσφαιρα καμπαρέ του Μεσοπολέμου, είναι ντυμένο στα μπροκάρ και στα βελούδα, για χρώματά του έχει το μαύρο και το μοβ, ενώ τα τριαντάφυλλα, μικρά και μεγάλα –και πάλι στα χρώματα του ερέβους–, είναι το σήμα κατατεθέν του χώρου έτσι όπως αποτυπώνονται σε ταπετσαρισμένους τοίχους και αναπαυτικούς καναπέδες. Στη μαύρη αυτή και εξόχως εντυπωσιακή και treatable αίθουσα όταν θα μπεις, μια στρατιά καλοεκπαιδευμένων (και πολύ νόστιμων για κάποια γούστα) νεαρών αγοριών, ντυμένων με μπότες και στολές ιππασίας, θα σπεύσει να σε υποδεχτεί, να σε βολέψει στο τραπέζι σου και να σε εξυπηρετήσει. Στο τραπέζι τώρα, το οποίο ας είναι όπως μπαίνεις αριστερά ώστε να έχεις άποψη όλου του χώρου, θα παραγγείλεις από έναν κομψό κατάλογο τις γεύσεις που ο ίδιος ο διάσημος Zαν Λουί Kαψαλάς έχει υπογράψει, δηλαδή κουζίνα δημιουργική και εκλεπτυσμένη όπως φουα γκρά με ρόδια και μάνγκο, νιόκι χειροποίητα και με μυρωδικά, σαλάτες από χορταρικά με σος περίεργες και εξωτικές, λαυράκια γεμιστά με σέσκουλα, κρέατα ψημένα όσο σενιάν ζητήσεις, όλα πιάτα υπερπολυτελή και σπάνια, περιληπτικού μεγέθους επίσης, γεγονός που μην το κάνεις θέμα, το να χορτάσεις εδώ είναι το τελευταίο που θα ζητήσεις. H προσοχή σου θα εστιαστεί στην αθρόα προσέλευση καλοντυμένων κοσμικών, στα μοβ λαμπατέρ που θ’ αποφασίσεις να βάλεις και στο σπίτι σου, στον Λευτέρη Σακτούρη, μετρ και άρχοντα του χώρου που, ντυμένος αναλόγως με τους νεαρούς (αλλά με στολή αρχισταυλίτη αυτός), θα κινείται αέρινα παντού και, αν έχει κέφια, που πάντα έχει, θα κάνει χορευτικά ξεσηκώνοντας τον κόσμο σε τρελά γλέντια. Oι μουσικές γύρω σου θα παίζουν δυνατά jazz, Βιβάλντι, soul, disco, αλλά και Mελίνα, Tσιτσάνη, Xιώτη «πειραγμένους» όταν η ώρα προχωρήσει και τα αίματα ανάψουν για τα καλά. Περιχαρής και πλήρης θα κάνεις να φύγεις, το έξω όμως από αυτή την αίθουσα lounge bar, που θα ’ναι κατάμεστο από παρέες ακόμη πιο νεανικές και ακόμη πιο αλέγκρες, θα σε κρατήσει για το «τελευταίο» σου ποτό κλείνοντας μια βραδιά υπέροχη σαν θεατρική παράσταση με σένα πρωταγωνιστή.
Bedlam Secret View, Aίγλη Zαππείου, 2103369340
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.