- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![119965-275894.jpg 119965-275894.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/119965-275894.jpg)
![anoigma.jpg anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/12/15/anoigma_0.jpg)
Φεύγοντας από την πόλη της Ελευσίνας και περνώντας το Θριάσιο πεδίο με προορισμό τα Δερβενοχώρια, λίγο πριν φτάσεις στο εργοστάσιο του Τιτάνα, στο σημείο όπου το πρωτοβλέπεις από τη δημοσιά, στο αριστερό σου χέρι αντικρίζεις ένα χαμηλό κτίσμα του 18ου αιώνα, που μάλιστα δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση με το εντυπωσιακό βιομηχανικό συγκρότημα του τσιμεντάδικου.
Είναι το Χάνι του Καμπόλη, ένας σταθμός δηλαδή των ταξιδιωτών που ταξίδευαν από τα Δερβενοχώρια για να φτάσουν στην Ελευσίνα. Φτιαγμένο από την οικογένεια Καμπόλη, δεν ξέρουμε ακριβώς πόσες γενιές πίσω, σήμερα εξυπηρετεί -μόνο τα Σαββατοκύριακα- του κυνηγούς που έχουν ορμητήριο την περιοχή. Ψυχή του ο κυρ-Θανάσης Καμπόλης, που στα ενενήντα του και κάτι, μαζί με τον «μικρό» (εβδομήντα και κάτι), εξυπηρετούν την ισχνή τους πελατεία.
![rsz_dsc_5620.jpg rsz_dsc_5620.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/rsz_dsc_5620.jpg)
Ο κυρ-Θανάσης, πιο cult δεν γίνεται, δεν αφήνει άλλον να πιάσει το τηγάνι. Κάποια προβλήματα ίσως να υπάρχουν με τις τηγανητές πατάτες, και ειδικά στο καθάρισμα και στο κόψιμο! Η κυρίως αίθουσα του «συγκροτήματος» του χανίου δίνει τη δυνατότητα σε 10 παρέες να βολευτούν γύρω από την ξυλόσομπα. Για το καλοκαίρι υπάρχει ο υπαίθριος χώρος.
To ηχοσύστημα του Χανιού είναι ένα τρανζίστορ του 1970 που κοντεύει μισόν αιώνα ζωής, και εκπέμπει μάλλον στα μακρά κύματα, καθώς η μουσική ακουγόταν με αρκετά παράσιτα, συμπαθητικά όμως, γιατί μας ανακαλούσαν τις ημέρες ραδιοφώνου – με τραγούδια εκείνης της εποχής, Καζαντζίδης, Χιώτης, Γαβαλάς, Ζαγοραίος. Από πάνω του σε ένα χαρτόνι κρεμασμένο μ’ ένα τσιγκέλι, το σαφές μήνυμα «Δεν έχω μηχάνημα κάρτας».
![rsz_dsc_5595.jpg rsz_dsc_5595.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/rsz_dsc_5595.jpg)
Οι μεζέδες απλοί, ελίτσες, πατατούλες, μπακαλιάρος, λαχανανοσαλάτα κι ό,τι άλλο προκύψει. Ο μικρός, κατά τον κυρ-Θανάση Καμπόλη, Αντωνάκης με περασμένα για τα καλά τα εβδομήντα, φροντίζει τους πελάτες του, όσο μπορεί. Οι πατάτες πιο αληθινές δεν γίνονται.
Το μαγαζί έχει τη live μουσική του. Κάποιοι πλανόδιοι εποχούμενοι οργανοπαίκτες από τα γύρω χωριά, έκαναν στάση για να τέρψουν τους λίγους πελάτες του καταστήματος. Το ρεπερτόριο συμπεριελάμβανε φυσικά και Αγγελόπουλο. Περισσότερα.
*Για το οινομαγειρείο Ήπειρος διαβάστε εδώ.
**Για το Οινοπαντοπωλείον το Ειδικόν διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.