Γεύση από Ρεβεγιόν
Είτε βγεις έξω, είτε μείνεις σπίτι, αυτές είναι οι σωστές διευθύνσεις για να φας πολύ και καλά
Ήρθε αυτή η λαμπερή στιγμή; Η στιγμή που στολιζόμαστε και περιμένουμε τη γαλοπούλα να πάρει χρυσοκόκκινο, λιμπιστικό χρώμα; Η στιγμή που δεν αντέχουμε να περιμένουμε άλλο και για αυτό μπουκωνόμαστε με δεκάδες μελομακάρονα; Ω, ναι! Επιτέλους τα Χριστούγεννα είναι εδώ και μαζί τους έχουν όλες τις λιχουδιές που τα κάνουν την πιο νόστιμη γιορτή του χρόνου!
Τα μέσα και τα έξω του ρεβεγιόν
Το καλό με τα ρεβεγιόν είναι ότι είτε βγεις έξω, είτε μείνεις σπίτι, θα φας πολύ και θα φας καλά. Εντάξει, στην πρώτη εκδοχή κάποιος άλλος μαγειρεύει για εσένα και τους φίλους σου, κι αυτό λίγο δεν το λες... Το παν στο μαγείρεμα είναι να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να διαλέξεις τα σωστά υλικά. Άπαξ και το καταφέρεις αυτό, έχεις τη νίκη στο τσεπάκι. Κι αν όχι, τι πειράζει; Θα εξακολουθούν να σε αγαπάνε, ακόμη κι αν κάψεις τη γαλοπούλα (…μάλλον). Τώρα που το σκέφτομαι, άσε μην πειραματιστείς και πολύ, μέρες που είναι. Μείνε σε αυτά που ξέρεις να μαγειρεύεις και εμπλούτισε το τραπέζι σου με μερικά πεντανόστιμα μυστικά...
Ρεβεγιόν στο σπίτι
Αλλαντικά και τυριά από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Στο νόστιμο μεζετζίδικο του Αραπιάν μπορείς να γευτείς αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές από την Καππαδοκία (παστιρμαδοπιτάκια, ισλί κεφτέ, καβουρμά με πατάτες και πιπεριές κ.ά.) και έπειτα, χορτάτος, να κάνεις τα ψώνια σου για το γιορτινό τραπέζι. Θα βρεις μια τεράστια ποικιλία τυριών απ’ όλη την Ελλάδα (ημίχλωρο και ξινομυζήθρα Μήλου, μανούρα Σίφνου, βολάκι Άνδρου, καπνιστό τυρί με τρούφα Νάουσας, κατσικίσια πικάντικη κρέμα Εύβοιας κ.ά.), αλλά και τα πιο εκλεκτά και σπάνια αλλαντικά, όπως ο παστουρμάς (μόσχου, καμήλας, πρόβειος-ωρίμανσης), το σουτζούκι ωρίμανσης, το Δραμινό παστράμι, το σαλτσίσι Τήνου, τον καβουρμά (βοδινός και κοτόπουλου). Αγόρασε ό,τι σου χτυπήσει στο μάτι, στόλισέ τα σε πιατέλες και προτίμησε παλαιωμένο τσίπουρο ή ένα εκλεκτό κρασί για να τα συνοδέψεις. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μπορούν να σε προμηθεύσουν κι απ’ τα δύο. Σωκράτους 1, 2103254184
Νόστιμες εκπλήξεις από το Τυροκομείο Κωσταρέλου. Από το 1937 το οικογενειακό Τυροκομείο Κωσταρέλου παράγει εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα. Στις γυάλινες προθήκες θα βρεις περισσότερα από 20 διαφορετικά τυριά υψηλής ποιότητας με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα, κατσικίσιο ή πρόβειο. Best seller η βραβευμένη βαρελίσια φέτα (σκληρή ή μαλακή για να απλώνεται στο ψωμί). Θα ανακαλύψεις επίσης νόστιμες προτάσεις σε καλάθια δώρων. Πατρ. Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000
Carnicero, ο άσος στο μανίκι. Όχι μόνο θα βρεις μια τεράστια ποικιλία σε ψαγμένα τυριά και αλλαντικά, όχι μόνο θα βρεις σάλτσες και συνοδευτικά κρεάτων για να απογειώσεις και την πιο απλή συνταγή, αλλά και άκρως γιορτινές προτάσεις (όπως γεμιστή γαλοπούλα, γουρουνόπουλο, ζαρκάδι ή ελάφι) από τον Chef του κρεοπωλείου, οι οποίες μάλιστα μπορούν να έρθουν έτοιμες σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα. Σόλωνος 9 (Yoleni’s), Κολωνάκι, 2122223629, Δημ. Βασιλείου 18, Ψυχικό, 2106770050, Λ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, 2108015100
Ρεβεγιόν στην πόλη
St’ Astra. Στον τελευταίο όροφο του Radisson Blue Park Hotel, με θέα όλη τη φωτισμένη Αθήνα, συμβαίνει το νόστιμο θαύμα των γιορτών. Το μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων έχει €80/ άτομο, ενώ της Πρωτοχρονιάς €130/άτομο. Και τα δύο μενού την Cooked Freshness φιλοσοφία του εστιατορίου. Λ. Αλεξάνδρας 10, 2108894500
NJV Athens Plaza. Στο εστιατόριο The Parliament το ρεβεγιόν αποκτά άλλη διάσταση με ζωντανή μουσική σε πιάνο. Παραμονή Χριστουγέννων το δείπνο έχει €85/άτομο, παραμονή Πρωτοχρονιάς €105/άτομο (παιδιά έως 12 ετών -50%). Πιο οικονομική επιλογή ο μπουφές στο Explorer’s Bar την παραμονή Χριστουγέννων έχει €60/άτομο και παραμονή της Πρωτοχρονιάς €75/άτομο (μαζί με μία φιάλη κρασί/2 άτομα). Βασ. Γεωργίου Α΄ 2, Πλ. Συντάγματος, 2103235856
New Hotel. Μία από τις ωραιότερες προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας. Το χριστουγεννιάτικο μενού των 6 πιάτων έχει €80/άτομο και το μενού της Πρωτοχρονιάς 4 πιάτων έχει €100/άτομο. Φιλελλήνων 16, 2103273000
La Suite Lounge. Ρεβεγιόν στο πιο ψηλό σημείο, τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά, με θέα όλη την πόλη, γεύσεις υψηλής γαστρονομίας από τον executive chef του εστιατορίου Βασίλη Μήλιο και live μουσική από τον Αδάμ Τσαρούχη. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191
Τραγανός Κάβουρας. Μια διαφορετική πρόταση που δεν έχει λάμψη αστεράτων ξενοδοχείων, έχει όμως γνήσιο ελληνικό άρωμα και θαλασσινό αέρα. Στο ωραίο ψαροεστιατόριο το χριστουγεννιάτικο μενού έχει €35/άτομο και το μενού της Πρωτοχρονιάς €40/άτομο. Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105731544
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.