Θεματα

Γεύση από Ρεβεγιόν

Είτε βγεις έξω, είτε μείνεις σπίτι, αυτές είναι οι σωστές διευθύνσεις για να φας πολύ και καλά

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 639
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rebegion-anoigma.jpg

Ήρθε αυτή η λαμπερή στιγμή; Η στιγμή που στολιζόμαστε και περιμένουμε τη γαλοπούλα να πάρει χρυσοκόκκινο, λιμπιστικό χρώμα; Η στιγμή που δεν αντέχουμε να περιμένουμε άλλο και για αυτό μπουκωνόμαστε με δεκάδες μελομακάρονα; Ω, ναι! Επιτέλους τα Χριστούγεννα είναι εδώ και μαζί τους έχουν όλες τις λιχουδιές που τα κάνουν την πιο νόστιμη γιορτή του χρόνου!

Τα μέσα και τα έξω του ρεβεγιόν 

Το καλό με τα ρεβεγιόν είναι ότι είτε βγεις έξω, είτε μείνεις σπίτι, θα φας πολύ και θα φας καλά. Εντάξει, στην πρώτη εκδοχή κάποιος άλλος μαγειρεύει για εσένα και τους φίλους σου, κι αυτό λίγο δεν το λες... Το παν στο μαγείρεμα είναι να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να διαλέξεις τα σωστά υλικά. Άπαξ και το καταφέρεις αυτό, έχεις τη νίκη στο τσεπάκι. Κι αν όχι, τι πειράζει; Θα εξακολουθούν να σε αγαπάνε, ακόμη κι αν κάψεις τη γαλοπούλα (…μάλλον). Τώρα που το σκέφτομαι, άσε μην πειραματιστείς και πολύ, μέρες που είναι. Μείνε σε αυτά που ξέρεις να μαγειρεύεις και εμπλούτισε το τραπέζι σου με μερικά πεντανόστιμα μυστικά...

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Αλλαντικά και τυριά από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Στο νόστιμο μεζετζίδικο του Αραπιάν μπορείς να γευτείς αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές από την Καππαδοκία (παστιρμαδοπιτάκια, ισλί κεφτέ, καβουρμά με πατάτες και πιπεριές κ.ά.) και έπειτα, χορτάτος, να κάνεις τα ψώνια σου για το γιορτινό τραπέζι. Θα βρεις μια τεράστια ποικιλία τυριών απ’ όλη την Ελλάδα (ημίχλωρο και ξινομυζήθρα Μήλου, μανούρα Σίφνου, βολάκι Άνδρου, καπνιστό τυρί με τρούφα Νάουσας, κατσικίσια πικάντικη κρέμα Εύβοιας κ.ά.), αλλά και τα πιο εκλεκτά και σπάνια αλλαντικά, όπως ο παστουρμάς (μόσχου, καμήλας, πρόβειος-ωρίμανσης), το σουτζούκι ωρίμανσης, το Δραμινό παστράμι, το σαλτσίσι Τήνου, τον καβουρμά (βοδινός και κοτόπουλου). Αγόρασε ό,τι σου χτυπήσει στο μάτι, στόλισέ τα σε πιατέλες και προτίμησε παλαιωμένο τσίπουρο ή ένα εκλεκτό κρασί για να τα συνοδέψεις. Τα Καραμανλίδικα του Φάνη μπορούν να σε προμηθεύσουν κι απ’ τα δύο. Σωκράτους 1, 2103254184

kabourmas-palaiwmena-tsipoura.jpg
poikilia-me-palaiwmeno-tsipouro.jpg

Νόστιμες εκπλήξεις από το Τυροκομείο Κωσταρέλου. Από το 1937 το οικογενειακό Τυροκομείο Κωσταρέλου παράγει εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα. Στις γυάλινες προθήκες θα βρεις περισσότερα από 20 διαφορετικά τυριά υψηλής ποιότητας με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα, κατσικίσιο ή πρόβειο. Best seller η βραβευμένη βαρελίσια φέτα (σκληρή ή μαλακή για να απλώνεται στο ψωμί). Θα ανακαλύψεις επίσης νόστιμες προτάσεις σε καλάθια δώρων. Πατρ. Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000

dsc_2908-small.jpg
dsc_2932-small.jpg

Carnicero, ο άσος στο μανίκι. Όχι μόνο θα βρεις μια τεράστια ποικιλία σε ψαγμένα τυριά και αλλαντικά, όχι μόνο θα βρεις σάλτσες και συνοδευτικά κρεάτων για να απογειώσεις και την πιο απλή συνταγή, αλλά και άκρως γιορτινές προτάσεις (όπως γεμιστή γαλοπούλα, γουρουνόπουλο, ζαρκάδι ή ελάφι) από τον Chef του κρεοπωλείου, οι οποίες μάλιστα μπορούν να έρθουν έτοιμες σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα. Σόλωνος 9 (Yoleni’s), Κολωνάκι, 2122223629, Δημ. Βασιλείου 18, Ψυχικό, 2106770050, Λ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, 2108015100

_mg_0248.jpg
_mg_0262.jpg


Ρεβεγιόν στην πόλη

St’ Astra. Στον τελευταίο όροφο του Radisson Blue Park Hotel, με θέα όλη τη φωτισμένη Αθήνα, συμβαίνει το νόστιμο θαύμα των γιορτών. Το μενού για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων έχει €80/ άτομο, ενώ της Πρωτοχρονιάς €130/άτομο. Και τα δύο μενού την Cooked Freshness φιλοσοφία του εστιατορίου. Λ. Αλεξάνδρας 10, 2108894500

NJV Athens Plaza. Στο εστιατόριο The Parliament το ρεβεγιόν αποκτά άλλη διάσταση με ζωντανή μουσική σε πιάνο. Παραμονή Χριστουγέννων το δείπνο έχει €85/άτομο, παραμονή Πρωτοχρονιάς €105/άτομο (παιδιά έως 12 ετών -50%). Πιο οικονομική επιλογή ο μπουφές στο Explorer’s Bar την παραμονή Χριστουγέννων έχει €60/άτομο και παραμονή της Πρωτοχρονιάς €75/άτομο (μαζί με μία φιάλη κρασί/2 άτομα). Βασ. Γεωργίου Α΄ 2, Πλ. Συντάγματος, 2103235856

New Hotel. Μία από τις ωραιότερες προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας. Το χριστουγεννιάτικο μενού των 6 πιάτων έχει €80/άτομο και το μενού της Πρωτοχρονιάς 4 πιάτων έχει €100/άτομο. Φιλελλήνων 16, 2103273000

La Suite Lounge. Ρεβεγιόν στο πιο ψηλό σημείο, τα Χριστούγεννα αλλά και την Πρωτοχρονιά, με θέα όλη την πόλη, γεύσεις υψηλής γαστρονομίας από τον executive chef του εστιατορίου Βασίλη Μήλιο και live μουσική από τον Αδάμ Τσαρούχη. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191

Τραγανός Κάβουρας. Μια διαφορετική πρόταση που δεν έχει λάμψη αστεράτων ξενοδοχείων, έχει όμως γνήσιο ελληνικό άρωμα και θαλασσινό αέρα. Στο ωραίο ψαροεστιατόριο το χριστουγεννιάτικο μενού έχει €35/άτομο και το μενού της Πρωτοχρονιάς €40/άτομο. Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 78-80, Περιστέρι, 2105731544

_mg_9525_hdr-copy.jpg
_mg_9537_hdr-copy.jpg
_mg_9591_hdr-copy.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.