Θεματα

Αυτή η γωνιά έχει τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς

Το ολοκαίνουργιο κατάστημα ξηρών καρπών Γεωργούσης καβουρδίζει με τον παραδοσιακό τρόπο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
georgousis-anoigma.jpg

Άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και έκανε την 28ης Οκτωβρίου να μοσχομυρίζει φρεσκοψημένο αμύγδαλο. Κάτι έχει συμβεί τελευταία, μια επιθυμία έχει μυστικά γεννηθεί και όλοι αναζητούμε τους ελληνικούς ξηρούς καρπούς, που καβουρδίζονται σωστά και διατηρούν την ποιότητα και όλη τους τη γεύση. Αυτούς τους ξηρούς καρπούς δεν μπορείς να τους βρεις παντού. Στο νέο ξηροκαρπάδικο του Αμαρουσίου όμως υπάρχουν και με το παραπάνω.

georgousis-11.jpg
georgousis-9.jpg

Τα δύο αδέρφια, ο Γιώργος και η Χρυσάνθη μεγάλωσαν μέσα στο κατάστημα του θείου τους, τη γνωστή κάβα Γεωργούση στην οδό Βερανζέρου, από τα ιστορικότερα ξηροκαρπάδικα της Αθήνας. Κι αφού μαθήτευσαν δίπλα στα οικογενειακά μυστικά και γνώρισαν την τέχνη του καβουρδίσματος, πήραν την απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανοίξουν ένα κατάστημα ξηρών καρπών ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κομψό και ντιζαϊνάτο, με ειδικό ψυγείο όπου διατηρούνται οι ωμοί ξηροί καρποί και εργαστήριο όπου καβουρδίζονται με τη μέγιστη προσοχή. Ο Γιώργος έμαθε την τέχνη του καβουρδίσματος από Πολίτη τεχνίτη. Έτσι, οι ξηροί καρποί ψήνονται σε λαμαρίνα, χωρίς λάδι, με αλάτι «τόσο όσο», ακολουθώντας κατά γράμμα τον παραδοσιακό πολίτικο τρόπο.

georgousis-17.jpg

Θα βρείτε γνήσιο αιγινίτικο φιστίκι, αμύγδαλο από τον Βόλο, καρύδι από τη Λαμία, φουντούκι από την Αγιά. Αλλά και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, όπως δαμάσκηνα Σκοπέλου, βερίκοκο, βύσσινο και κεράσι από την Έδεσσα και ακαταμάχητα σύκα από την Κύμη, δικής τους παραγωγής. Οι γλυκατζήδες θα ξετρελαθούν επίσης με τα λαχταριστά σοκολατάκια (κατάλληλα και για διαβητικούς), τα λουκούμια, τα βουτήματα και τα μελιστάλαχτα παστέλια. Και μέλι θα βρείτε. Θυμαρίσιο από το Γαλαξίδι και βιολογικό μέλι πεύκου, βελανιδιάς, καστανιάς, μέχρι και το πλέον σπάνιο μέλι ελάτης.

georgousis-29.jpg

Για τις γιορτές μπορείτε να συνθέσετε και τις δικές σας συσκευασίες δώρου για τους αγαπημένους σας. Φροντίστε να βάλετε, εκτός από τους εξαιρετικούς καρπούς, και λίγο κουκουνάρι, κάστανα από την Κρήτη και όλες τις βουτυρένιες καραμέλες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Να, ένα πραγματικά ωραίο δώρο.

Ξηροί Καρποί Γεωργούση, 28ης Οκτωβρίου 4 και Διονύσου 10, Μαρούσι, 210 8053953

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.