Αυτή η γωνιά έχει τους πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς
Το ολοκαίνουργιο κατάστημα ξηρών καρπών Γεωργούσης καβουρδίζει με τον παραδοσιακό τρόπο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![georgousis-anoigma.jpg georgousis-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/12/11/georgousis-anoigma.jpg)
Άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και έκανε την 28ης Οκτωβρίου να μοσχομυρίζει φρεσκοψημένο αμύγδαλο. Κάτι έχει συμβεί τελευταία, μια επιθυμία έχει μυστικά γεννηθεί και όλοι αναζητούμε τους ελληνικούς ξηρούς καρπούς, που καβουρδίζονται σωστά και διατηρούν την ποιότητα και όλη τους τη γεύση. Αυτούς τους ξηρούς καρπούς δεν μπορείς να τους βρεις παντού. Στο νέο ξηροκαρπάδικο του Αμαρουσίου όμως υπάρχουν και με το παραπάνω.
![georgousis-11.jpg georgousis-11.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/georgousis-11.jpg)
![georgousis-9.jpg georgousis-9.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/georgousis-9.jpg)
Τα δύο αδέρφια, ο Γιώργος και η Χρυσάνθη μεγάλωσαν μέσα στο κατάστημα του θείου τους, τη γνωστή κάβα Γεωργούση στην οδό Βερανζέρου, από τα ιστορικότερα ξηροκαρπάδικα της Αθήνας. Κι αφού μαθήτευσαν δίπλα στα οικογενειακά μυστικά και γνώρισαν την τέχνη του καβουρδίσματος, πήραν την απόφαση να κάνουν το μεγάλο βήμα και να ανοίξουν ένα κατάστημα ξηρών καρπών ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Κομψό και ντιζαϊνάτο, με ειδικό ψυγείο όπου διατηρούνται οι ωμοί ξηροί καρποί και εργαστήριο όπου καβουρδίζονται με τη μέγιστη προσοχή. Ο Γιώργος έμαθε την τέχνη του καβουρδίσματος από Πολίτη τεχνίτη. Έτσι, οι ξηροί καρποί ψήνονται σε λαμαρίνα, χωρίς λάδι, με αλάτι «τόσο όσο», ακολουθώντας κατά γράμμα τον παραδοσιακό πολίτικο τρόπο.
![georgousis-17.jpg georgousis-17.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/georgousis-17.jpg)
Θα βρείτε γνήσιο αιγινίτικο φιστίκι, αμύγδαλο από τον Βόλο, καρύδι από τη Λαμία, φουντούκι από την Αγιά. Αλλά και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, όπως δαμάσκηνα Σκοπέλου, βερίκοκο, βύσσινο και κεράσι από την Έδεσσα και ακαταμάχητα σύκα από την Κύμη, δικής τους παραγωγής. Οι γλυκατζήδες θα ξετρελαθούν επίσης με τα λαχταριστά σοκολατάκια (κατάλληλα και για διαβητικούς), τα λουκούμια, τα βουτήματα και τα μελιστάλαχτα παστέλια. Και μέλι θα βρείτε. Θυμαρίσιο από το Γαλαξίδι και βιολογικό μέλι πεύκου, βελανιδιάς, καστανιάς, μέχρι και το πλέον σπάνιο μέλι ελάτης.
![georgousis-29.jpg georgousis-29.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/georgousis-29.jpg)
Για τις γιορτές μπορείτε να συνθέσετε και τις δικές σας συσκευασίες δώρου για τους αγαπημένους σας. Φροντίστε να βάλετε, εκτός από τους εξαιρετικούς καρπούς, και λίγο κουκουνάρι, κάστανα από την Κρήτη και όλες τις βουτυρένιες καραμέλες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Να, ένα πραγματικά ωραίο δώρο.
Ξηροί Καρποί Γεωργούση, 28ης Οκτωβρίου 4 και Διονύσου 10, Μαρούσι, 210 8053953
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.