- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας είναι Καλαματιανό
Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας βάζει τη σαλάτα στο προσκήνιο
Είναι εκεί, σε κάθε τραπέζι. Στις ταβέρνες και στα αμπιγιέ εστιατόρια, στα σπίτια και στα ταπεράκια του γραφείου. Λάδι, ελιές, ντομάτα, φέτα, ας πούμε, και να η ελληνική χωριάτικη, αλλιώς και «βασίλισσα» της μεσογειακής διατροφής. Το ερώτημα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια σημερινή, σύγχρονων απαιτήσεων και επιταγών σαλάτα; Αλλά αυτό μπορεί να το απαντήσει το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας με όλες τις δημιουργικές ιδέες του.
Ναι, Φεστιβάλ Σαλάτας! Έχουμε φεστιβάλ street food και γαστρονομίας, έχουμε εκθέσεις προϊόντων και τροφίμων. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν σκέφτηκε να αφιερώσει μια γιορτή στο πιο ελαφρύ, πολύχρωμο και θρεπτικό πιάτο του τραπεζιού. Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας όμως κάνει την έξυπνη ανατροπή και φέρνει στο προσκήνιο αυτό ακριβώς το πιάτο που έτσι κι αλλιώς είναι βασικό θεμέλιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Στο 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ. Βραβευμένοι σεφ και έμπειροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας θα ανακηρύξουν τον τελικό νικητή. Η γνωστή εταιρεία Kalamata Papadimitriou θα επιβραβεύσει τους τελικούς νικητές με υποτροφίες και σεμινάρια για την περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.