Θεματα

Το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας είναι Καλαματιανό

Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας βάζει τη σαλάτα στο προσκήνιο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
salata-anoigma.jpg

Είναι εκεί, σε κάθε τραπέζι. Στις ταβέρνες και στα αμπιγιέ εστιατόρια, στα σπίτια και στα ταπεράκια του γραφείου. Λάδι, ελιές, ντομάτα, φέτα, ας πούμε, και να η ελληνική χωριάτικη, αλλιώς και «βασίλισσα» της μεσογειακής διατροφής. Το ερώτημα είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια σημερινή, σύγχρονων απαιτήσεων και επιταγών σαλάτα; Αλλά αυτό μπορεί να το απαντήσει το 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας με όλες τις δημιουργικές ιδέες του.

Ναι, Φεστιβάλ Σαλάτας! Έχουμε φεστιβάλ street food και γαστρονομίας, έχουμε εκθέσεις προϊόντων και τροφίμων. Αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν σκέφτηκε να αφιερώσει μια γιορτή στο πιο ελαφρύ, πολύχρωμο και θρεπτικό πιάτο του τραπεζιού. Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας όμως κάνει την έξυπνη ανατροπή και φέρνει στο προσκήνιο αυτό ακριβώς το πιάτο που έτσι κι αλλιώς είναι βασικό θεμέλιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Στο 1ο Φεστιβάλ Σαλάτας μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ. Βραβευμένοι σεφ και έμπειροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας θα ανακηρύξουν τον τελικό νικητή. Η γνωστή εταιρεία Kalamata Papadimitriou θα επιβραβεύσει τους τελικούς νικητές με υποτροφίες και σεμινάρια για την περαιτέρω επιμόρφωσή τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.