- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σάντουιτς με αυγοσαλάτα
8 καθαρισμένα βραστά αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)
2 κ.σ. άσπρο ξίδι
1/4 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
λίγο αλάτι
2 φλιτζ. κ. κομμένο λάχανο iceberg
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
8 φέτες ψωμί χωριάτικο
χοντροκομμένο πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί τη μουστάρδα το ξίδι τη μαγιονέζα τα κρεμμύδια, το σέλερι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το λάχανο με το μαϊντανό. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε πάνω σε μια φέτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το λάχανο με τον άνηθο, σκεπάζουμε με μια φέτα και κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες και σερβίρουμε.
Πατατοσαλάτα
500 γρ. βρασμένες και ζεστές μικρές πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 βραστά αυγά
2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
Ραντίζουμε τις ζεστές πατάτες με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μαϊντανό
Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και τα κυβάκια αγγουριού.
Σαλάτα Light
3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
3 κ.σ. μαγιονέζα light
1/4 κ.σ. πιπέρι
6 βραστά αυγά
1/2 φλιτζ. τσ. ψιλοκομμένα καρότα
1/2 φλιτζ. τσ ψιλοκομμένο αγγούρι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
λίγο αλάτι
Ανακατεύουμε το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Κόβουμε στη μέση τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους από τα τέσσερα αυγά (τους υπόλοιπους δύο τους χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο). Ανακατεύουμε τους 4 κρόκους και τα 6 ασπράδια με το μείγμα του γιαουρτιού.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα καρότα το αγγούρι και τα κρεμμυδάκια.Σερβίρουμε με κράκερ ολικής άλεσης και μικρά ντοματάκια.
Deviled egg με τυρί κρέμα και μπέικον
8 αυγά
180 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
3 φέτες μπέικον
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ ψιλοκομμένα τσάιβς (ή ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαγιονέζα. Βγάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας το μπέικον, το μαϊντανό τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.