Θεματα

Συνταγές με τα αυγά που περίσσεψαν

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα, πατατοσαλάτα και άλλα νόστιμα

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40600-86338.jpg

Σάντουιτς με αυγοσαλάτα

8 καθαρισμένα βραστά αυγά

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο σέλερι

1 1/2 κ.σ. μουστάρδα (Dijon)

2 κ.σ. άσπρο ξίδι

1/4 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα

λίγο αλάτι

2 φλιτζ. κ. κομμένο λάχανο iceberg

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

8 φέτες ψωμί χωριάτικο

χοντροκομμένο πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί τη μουστάρδα το ξίδι τη μαγιονέζα τα κρεμμύδια, το σέλερι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το λάχανο με το μαϊντανό. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε πάνω σε μια φέτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε λίγο από το λάχανο με τον άνηθο, σκεπάζουμε με μια φέτα και κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες και σερβίρουμε.


Πατατοσαλάτα

500 γρ. βρασμένες και ζεστές μικρές πατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από μισό λεμόνι

2-3 βραστά αυγά

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι ρόκα

1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους

αλάτι, πιπέρι

Ραντίζουμε τις ζεστές πατάτες με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το μαϊντανό

Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας και τα κυβάκια αγγουριού.


Σαλάτα Light

3 κ.σ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά

3 κ.σ. μαγιονέζα light

1/4 κ.σ. πιπέρι

6 βραστά αυγά

1/2 φλιτζ. τσ. ψιλοκομμένα καρότα

1/2 φλιτζ. τσ ψιλοκομμένο αγγούρι

1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

λίγο αλάτι

Ανακατεύουμε το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Κόβουμε στη μέση τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους από τα τέσσερα αυγά (τους υπόλοιπους δύο τους χρησιμοποιούμε για κάτι άλλο). Ανακατεύουμε τους 4 κρόκους και τα 6 ασπράδια με το μείγμα του γιαουρτιού.

Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά τα καρότα το αγγούρι και τα κρεμμυδάκια.Σερβίρουμε με κράκερ ολικής άλεσης και μικρά ντοματάκια.


Deviled egg με τυρί κρέμα και μπέικον

8 αυγά

180 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

3 φέτες μπέικον

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.σ ψιλοκομμένα τσάιβς (ή ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο)

πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα αυγά στη μέση και αφαιρούμε τους κρόκους. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί και το σπάμε σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά και τη μαγιονέζα. Βγάζουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι προσθέτοντας το μπέικον, το μαϊντανό τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.