- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![115054-643439.jpg 115054-643439.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/115054-643439.jpg)
![anoigma.jpg anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/11/24/anoigma_1.jpg)
Σούπες αχνιστές, εύκολες, φτιαγμένες με απλά υλικά, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σε δυναμώσουν!
Χειμώνας είναι η φλις κουβέρτα που σε περιμένει στον καναπέ. Το άρωμα της κανέλας. Μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Ένα βιβλίο. Το αναμμένο τζάκι… ένα – ακόμη – φτέρνισμα που σε βγάζει άτακτα από το ονειροπόλημά σου!
Γιατί, χειμώνας είναι και λαιμός που τσούζει, μύτη κόκκινη και γδαρμένη. Χειμώνας είναι κρύο και ιώσεις και πεσμένο ανοσοποιητικό.
Το «αντίδοτο»: σούπες αχνιστές, εύκολες, φτιαγμένες με απλά υλικά, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θα σε δυναμώσουν!
Σούπα με παντζάρια και λάχανο
![51188420_beet-ginger-coconut-soup.jpg 51188420_beet-ginger-coconut-soup.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/51188420_beet-ginger-coconut-soup.jpg)
Θα χρειαστούμε:
3 μεγάλα παντζάρια σε κύβους
1/2 κόκκινο λάχανο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα
1 μέτριο καρότο
2 σκ. σκόρδο
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο άνηθο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το νερό ή το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε αλάτι και σκεπάζοντας την κατσαρόλα αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράζει για περίπου 50΄. Κατόπιν προσθέτουμε 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά πολτοποιώντας τα υλικά. Προσθέτουμε πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και αν χρειάζεται, λίγο αλάτι ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο.
Το πιάτο θα ενισχύσει τον οργανισμό μας με μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, θείο, βιταμίνη C και Κ, καθώς και τα παντζάρια και το λάχανο είναι πλούσια σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά.
Σούπα πατάτας βελουτέ
![potato-soup-8.jpg potato-soup-8.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/potato-soup-8.jpg)
Θα χρειαστούμε:
600 γρ. πατάτες
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
500 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
κανέλα
κάρυ
αλάτι, πιπέρι
λάδι
Καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα μαγειρεύουμε για 5 με 10 λεπτά σε λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον ζωμό και για αφήνουμε να βράσουν για 25 με 30 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ.
Οι πατάτες είναι πλούσιες σε μαγγάνιο, φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και B6.
Κολοκυθόσουπα με κανέλα
![maple-cream-sweet-potato-soup-with-cheddar-cinnamon-sugar-twist-1.jpg maple-cream-sweet-potato-soup-with-cheddar-cinnamon-sugar-twist-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/maple-cream-sweet-potato-soup-with-cheddar-cinnamon-sugar-twist-1.jpg)
Θα χρειαστούμε:
1 μικρή πορτοκαλί κολοκύθα
3 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, κανέλα
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, την καθαρίζουμε και την αδειάζουμε από τα σπόρια. Την κόβουμε σε κύβους και στο ίδιο μέγεθος περίπου κόβουμε και τα καθαρισμένα καρότα. Τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι χοντροκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε κατόπιν την πάπρικα, την κανέλα και το ζωμό, ο οποίος ίσα που θα σκεπάσει τα λαχανικά. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15 λεπτά. Όταν δούμε πως η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά και κόβεται εύκολα, η σούπα είναι έτοιμη. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Οι κολοκύθες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και καροτενοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά, που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Γλυκός Τραχανάς σούπα
![trahanas_kitchenhabitscom_1.jpg trahanas_kitchenhabitscom_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/trahanas_kitchenhabitscom_1.jpg)
Θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι γλυκό τραχανά
2 ποτήρια νερό, ζωμό κότας ή λαχανικών
1 ποτήρι γάλα
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4-5 μπαγιάτικο ζυμωτό ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
αφρίνα (ανθός αλατιού)
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Βράζουμε για μερικά λεπτά το νερό μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον τραχανά και μια κουταλιά βούτυρο, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 12 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να μην μας κολλήσει ο τραχανάς – που θα αρχίσει να πήζει - στον πάτο της κατσαρόλας.
Καβουρδίζουμε σε μικρό τηγάνι το σουσάμι με λίγη αφρίνα και σοτάρουμε τα κυβάκια του ψωμιού με μια κουταλιά βούτυρο. Πασπαλίζουμε τη σούπα που έχει πήξει, με το σουσάμι, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το ξύσμα του πορτοκαλιού. «Στολίζουμε» το πιάτο στο τέλος με το τυρί και τα σπιτικά κρουτόν.
Ο τραχανάς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ.
Κρεατόσουπα
![meet-soup.jpg meet-soup.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/meet-soup.jpg)
Θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι
4 καρότα
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
άνηθο και μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
σέλινο
πατάτες
μισό φλιτζάνι ρύζι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βάζουμε το κρέας επίσης να ζεσταθεί για περίπου 3 λεπτά, ξαφρίζοντάς το.
Σουρώνουμε το κρέας και αλλάζουμε το νερό στην κατσαρόλα. Όταν βράσει, βάζουμε ξανά το κρέας μαζί με τα καρότα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σέλινο, τον κύβο λαχανικών και το κρεμμύδι ολόκληρο. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα, για να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο – όσο θέλουμε εμείς – κλείνουμε το καπάκι και προσθέτουμε ζεστό νερό αν δούμε ότι χρειάζεται. Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, 10 λεπτά περίπου πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε πατάτες σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, και αν θέλουμε, και το ρύζι. Όταν ετοιμαστούν, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.
Το πιάτο θα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών, σιδήρου, πρωτεϊνών και ψευδαργύρου για να σηκωθούμε απ’ το κρεβάτι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.