Θεματα

Όμικρον, οι πιο νόστιμες κερκυραϊκές συμμαχίες

Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anoigma.jpg

Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του εστιατορίου Όμικρον και αυτό από μόνο νου είναι ένα καλό γευστικό νέο. Ελληνο-ισπανός (με την ελληνική πλευρά του να κατάγεται από την Κέρκυρα), αφού εργάστηκε για χρόνια σε μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας και συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής (όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres), το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Καθόλου άδικα. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και το νέο όνομα στην αθηναϊκή γαστρονομία.

Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του είναι μέσα από τις «Κερκυραϊκές γευστικές συμμαχίες». Σε αυτές τις νόστιμες διαδρομές, ο Μίλτος θα προσκαλεί στην κουζίνα του διακεκριμένους chef για να συνθέσουν από κοινού ένα μενού που κάθε φορά θα σεργιανίζει στα γαστρονομικά καλντερίμια της κερκυραϊκής κουζίνας.

Η πρώτη συμμαχία θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο τον επίσης εξαιρετικό Χάρη Νικολούζο και θα περιλαμβάνει ένα δημιουργικό μενού 6 πιάτων: μπουρδέτο φαγκρί σούπα, ντάμπλινγκ μυλοκόπι μπιάνκο, σορμπέ κουμ κουάτ, παστιτσάδα νανάκι κοτόπουλου, κούτσουλος πιπεράτος, τσιζ κέικ φέτας και μινιαρντίζ, σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Το μενού έχει τιμή €37/άτομο. Μια πραγματικά καλή τιμή για ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fine dining.

Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, κρατήσεις: 210 6202475

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.