- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Όμικρον, οι πιο νόστιμες κερκυραϊκές συμμαχίες
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη
Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του εστιατορίου Όμικρον και αυτό από μόνο νου είναι ένα καλό γευστικό νέο. Ελληνο-ισπανός (με την ελληνική πλευρά του να κατάγεται από την Κέρκυρα), αφού εργάστηκε για χρόνια σε μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας και συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής (όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres), το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Καθόλου άδικα. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και το νέο όνομα στην αθηναϊκή γαστρονομία.
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του είναι μέσα από τις «Κερκυραϊκές γευστικές συμμαχίες». Σε αυτές τις νόστιμες διαδρομές, ο Μίλτος θα προσκαλεί στην κουζίνα του διακεκριμένους chef για να συνθέσουν από κοινού ένα μενού που κάθε φορά θα σεργιανίζει στα γαστρονομικά καλντερίμια της κερκυραϊκής κουζίνας.
Η πρώτη συμμαχία θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο τον επίσης εξαιρετικό Χάρη Νικολούζο και θα περιλαμβάνει ένα δημιουργικό μενού 6 πιάτων: μπουρδέτο φαγκρί σούπα, ντάμπλινγκ μυλοκόπι μπιάνκο, σορμπέ κουμ κουάτ, παστιτσάδα νανάκι κοτόπουλου, κούτσουλος πιπεράτος, τσιζ κέικ φέτας και μινιαρντίζ, σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Το μενού έχει τιμή €37/άτομο. Μια πραγματικά καλή τιμή για ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fine dining.
Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, κρατήσεις: 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.