Θεματα

Να πώς να γίνεις ο βασιλιάς του σάντουιτς!

Με τα τυριά του Κωσταρέλου φτιάχνεις μια μικρή γαστριμαργική αποκάλυψη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 636
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kwstarellos-1.jpg

Μας αρέσει το σάντουιτς γιατί είναι γεύμα-ιδιοφυΐα. Φτιάχνεται στο άψε σβήσε, μπορεί να γίνει από εξαιρετικά απλό μέχρι υπερβολικά σύνθετο και έχει μόνο ένα μυστικό: τα υλικά του. Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί, αλλά στα αλήθεια το μυστικό είναι η απλοποίηση. Αρκεί να προμηθευτείς την καλύτερη πρώτη ύλη.

Δηλαδή σκέψου το σαντουιτσάκι σου με μια ωραία, βαρελίσια φέτα σκληρή ή μαλακή να απλώνεται στο ψωμί. Μόνο λάδι και ρίγανη χρειάζεται για να απογειωθεί. Αν είσαι του γκουρμέ, προτίμησε ένα ελαφρώς πικάντικο κεφαλοτύρι με λίγο πιπέρι ή μια ώριμη γραβιέρα με μαρμελάδα σύκο. Και με κατσικίσιο ή πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι, μπαχαρικά και ελαιόλαδο φτιάξε μια δροσερή σος. 

Όλα αυτά θα τα βρεις στο Τυροκομείο Κωσταρέλου που παράγει από το 1937 εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα, κατσικίσιο ή πρόβειο. Με αυτά τα τυριά στα χέρια, οι επιλογές σου είναι αμέτρητες, η όρεξη επίσης. Αν όμως δεν έχεις διάθεση για πειραματισμούς και μένεις στο κέντρο, τα ονειρεμένα σάντουιτς έρχονται σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα Κωσταρέλου στο Κολωνάκι (η υπηρεσία delivery λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα). Πάρε μαζί και γλυκό. Ένα ρυζόγαλο (που φτιάχνεται ακόμα με τη συνταγή της γιαγιάς) και μια πυκνή κρέμα σοκολάτας ή βανίλιας. 

kwstarellos.jpg

Πατρ. Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000, www.kostarelos.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.