- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να πώς να γίνεις ο βασιλιάς του σάντουιτς!
Με τα τυριά του Κωσταρέλου φτιάχνεις μια μικρή γαστριμαργική αποκάλυψη
Μας αρέσει το σάντουιτς γιατί είναι γεύμα-ιδιοφυΐα. Φτιάχνεται στο άψε σβήσε, μπορεί να γίνει από εξαιρετικά απλό μέχρι υπερβολικά σύνθετο και έχει μόνο ένα μυστικό: τα υλικά του. Μπορείς να βάλεις οτιδήποτε ανάμεσα σε δυο φέτες ψωμί, αλλά στα αλήθεια το μυστικό είναι η απλοποίηση. Αρκεί να προμηθευτείς την καλύτερη πρώτη ύλη.
Δηλαδή σκέψου το σαντουιτσάκι σου με μια ωραία, βαρελίσια φέτα σκληρή ή μαλακή να απλώνεται στο ψωμί. Μόνο λάδι και ρίγανη χρειάζεται για να απογειωθεί. Αν είσαι του γκουρμέ, προτίμησε ένα ελαφρώς πικάντικο κεφαλοτύρι με λίγο πιπέρι ή μια ώριμη γραβιέρα με μαρμελάδα σύκο. Και με κατσικίσιο ή πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι, μπαχαρικά και ελαιόλαδο φτιάξε μια δροσερή σος.
Όλα αυτά θα τα βρεις στο Τυροκομείο Κωσταρέλου που παράγει από το 1937 εκλεκτά τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας με βάση το φρέσκο ελληνικό γάλα, κατσικίσιο ή πρόβειο. Με αυτά τα τυριά στα χέρια, οι επιλογές σου είναι αμέτρητες, η όρεξη επίσης. Αν όμως δεν έχεις διάθεση για πειραματισμούς και μένεις στο κέντρο, τα ονειρεμένα σάντουιτς έρχονται σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα στο κατάστημα Κωσταρέλου στο Κολωνάκι (η υπηρεσία delivery λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα). Πάρε μαζί και γλυκό. Ένα ρυζόγαλο (που φτιάχνεται ακόμα με τη συνταγή της γιαγιάς) και μια πυκνή κρέμα σοκολάτας ή βανίλιας.
Πατρ. Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000, www.kostarelos.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.