Θεματα

Μια βραδιά βουτηγμένη στη βελγική σοκολάτα

Δοκιμάσαμε τα άπαντα της σοκολάτας Belcolade και μεταδίδουμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sokolates-anoigma.jpg

Στο πρώτο δωμάτιο ένας σοκολατένιος Αζτέκος ξεφλουδίζει έναν καρπό σοκολάτας και υποδέχεται τους επισκέπτες. Στο δεύτερο, ένα κυκλαδικό ειδώλιο στέκεται σιωπηλό δίπλα στις δεκάδες σοκολάτες που εμπνεύστηκαν από ελληνικά υλικά: λεμόνι, παστέλι, ταχίνι, μέλι, θυμάρι, ελαιόλαδο. Στο τρίτο και τελευταίο δωμάτιο, τα βελγικά σοκολατάκια βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους: σοκολατένια βότσαλα, φωλιά μαρέγκας με bitter σοκολάτα, γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα, σοκολατένιοι κορμοί-μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα.

sokolata-2.jpg

Πάνω από δέκα Έλληνες και Βέλγοι pastry chef εργάστηκαν για τη σοκολατένια βραδιά με πρωταγωνιστή τη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade που διοργάνωσε η Puratos Ελλάς στην κατοικία του Βέλγου Πρέσβη Κ. Luc Liebaut.

Η Belcolade ιδρύθηκε το 1988 από την Puratos Group και από τότε παράγει βελγική σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο. Προμηθεύει με σοκολάτες τις μεγαλύτερες σοκαλατοποιίες στον κόσμο για να γίνουν οι φημισμένες πραλίνες Βελγίου και κατέχει τη 2η θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής.

sokolata-1.jpg

Ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς λέει: «Η γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας. Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.