- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μια βραδιά βουτηγμένη στη βελγική σοκολάτα
Δοκιμάσαμε τα άπαντα της σοκολάτας Belcolade και μεταδίδουμε
Στο πρώτο δωμάτιο ένας σοκολατένιος Αζτέκος ξεφλουδίζει έναν καρπό σοκολάτας και υποδέχεται τους επισκέπτες. Στο δεύτερο, ένα κυκλαδικό ειδώλιο στέκεται σιωπηλό δίπλα στις δεκάδες σοκολάτες που εμπνεύστηκαν από ελληνικά υλικά: λεμόνι, παστέλι, ταχίνι, μέλι, θυμάρι, ελαιόλαδο. Στο τρίτο και τελευταίο δωμάτιο, τα βελγικά σοκολατάκια βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους: σοκολατένια βότσαλα, φωλιά μαρέγκας με bitter σοκολάτα, γάλακτος με αλατισμένη καραμέλα, σοκολατένιοι κορμοί-μπουκίτσες που λιώνουν στο στόμα.
Πάνω από δέκα Έλληνες και Βέλγοι pastry chef εργάστηκαν για τη σοκολατένια βραδιά με πρωταγωνιστή τη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade που διοργάνωσε η Puratos Ελλάς στην κατοικία του Βέλγου Πρέσβη Κ. Luc Liebaut.
Η Belcolade ιδρύθηκε το 1988 από την Puratos Group και από τότε παράγει βελγική σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο. Προμηθεύει με σοκολάτες τις μεγαλύτερες σοκαλατοποιίες στον κόσμο για να γίνουν οι φημισμένες πραλίνες Βελγίου και κατέχει τη 2η θέση στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής.
Ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς λέει: «Η γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας. Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.