- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σερβίρει το Bios φαγητό; Ε, ναι!
Στο τιμόνι του νέου pop up εστιατορίου δύο συμμετέχοντες του τελευταίου Master Chef
Για τους μυημένους στα γαστρονομικά γεγονότα της Αθήνας η είδηση δεν είναι καινούργια. Από την περασμένη άνοιξη έχει κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα το νέο ότι το Bios, ο πολυχώρος της οδού Πειραιώς, διαθέτει πλέον και φαγητό. Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα ακόμη εστιατόριο, αλλά για μια ολοκαίνουργια πρόταση. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου ανακαινίστηκε πλήρως για να φιλοξενήσει pop up εστιατόρια, κάτω από τον τίτλο Bios Home Kitchen.
Η «εξωστρεφής» κουζίνα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του χώρου, ενώ το σχολικό πράσινο του πάγκου που την περικλείει κλείνει το μάτι στα 70’s. Design έπιπλα και μεγάλες αφίσες που απεικονίζουν κρεοπώληδες της παλιάς Αθήνας συμπληρώνουν το σκηνικό που φέρει διακριτά Bios στοιχεία, σε μία σαφώς αναβαθμισμένη κλίμακα όπως απαιτεί οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαγητό.
Ο αεικίνητος Βασίλης Χαραλαμπίδης, ιδρυτής του Bios, περιγράφει το νέο εγχείρημα σαν μία οικιακή κουζίνα με στόχο την έρευνα και τη δοκιμή γύρω από το φαγητό. «Το Bios εξακολουθεί να κάνει αυτό που κάνει εδώ και χρόνια με τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα. Προσπαθεί να δει τι συντάσσει το γαστρονομικό χάρτη της πόλης και να δώσει τη δική του άποψη κάθε φορά».
Η πρώτη περίοδος του Bios Home Kitchen που ψιθυριζόταν μεταξύ των Αθηναίων σαν ένοχο μυστικό ξεκίνησε με δύο pop up πρότζεκτ, την πρόταση των Of Plants & Fish (Χριστίνα Κοτσιλέλου - Δημήτρης Αφεντάκης) με ένα αποκλειστικά vegetarian μενού υψηλής γαστρονομίας και το πιο ελεύθερο πρότζεκτ της Σάρον Μπρένερ του Records in the Den, που πάντρεψε με μαεστρία στα πιάτα της τη καλιφορνέζικη με τη μεσανατολίτικη και τη μεσογειακή κουζίνα.
Τo τρίτο κατά σειρά pop up εστιατόριο είναι το BEEF και έχει στο τιμόνι του δύο πολύ οικεία (αν παρακολουθείτε φανατικά ριάλιτι μαγειρικής) πρόσωπα, τη Γωγώ Δελογιάννη και τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στο τελευταίο Master Chef. Η Γωγώ για την επιμονή και τον σαρωτικό χαρακτήρα της που αντικατοπτρίζονται στα πιάτα της, ο Δημήτρης για την πειθαρχία και την τελειομανία που τον διακρίνει. Ο κεντρικός άξονας του BEEF - όπως προδίδει και το όνομά του - είναι το βοδινό κρέας, όμως ο απόλυτος σκοπός του είναι να συστήσει στην Αθήνα της γαστρονομικής έκρηξης μία νέα τεχνική παραγωγής και ψησίματος του κρέατος. Μια εντελώς μίνιμαλ πρόταση στην πόλη που κυριεύει ο μαξιμαλισμός.
Ο Βασίλης, η Γωγώ και ο Δημήτρης μιλούν για μία «καρμική ένωση». Η τύχη έφερε τους δύο νέους συμμετέχοντες του δημοφιλούς reality μαγειρικής στο κατώφλι του Bios και μόλις λίγες κουβέντες με τον ανήσυχο Mr. Bios έφτασαν για να βρουν τόσα κοινά, που η πιθανότητα να στεγάσουν την ιδέα τους εκεί, μετουσιώθηκε σε πεπρωμένο.
Το μενού διαθέτει δύο βασικούς πυλώνες, ένα steak και ένα burger, τα οποία πλαισιώνονται από διαφορετικά sides και τρεις ιδιαίτερες σος για να παίξεις κάνοντας mix and match. Η μπριζόλα σερβίρεται σε ένα μαντεμένιο δισκάκι μόνο με αλάτι και πιπέρι, ενώ το burger περιέχει μονάχα σος μπεαρνέζ και σοτέ κρεμμύδια, σκεπάζεται με ένα νόστιμο ψωμάκι μπριός και σερβίρεται με χειροποίητα chips. Το μυστικό της νέας αυτής πρότασης βρίσκεται στην ποιότητα του κρέατος και φυσικά στον τρόπο παρασκευής του. Πρόκειται για την τεχνική σουβίντ.
Από τα sides ξεχωρίζουν δίχως αμφιβολία ο πουρές γλυκοπατάτας με καπνιστική πάπρικα και το μπρόκολο με μπλε τυρί, πιπεριά τσίλι και σοταρισμένα κρεμμύδια, που θα αλλάξουν μία για πάντα την άποψή σου για δύο φαινομενικά «δύσκολα» φαγητά. Το μενού περιλαμβάνει και επιδόρπιο, μία εξαιρετική καραμελένια τάρτα μήλου με παγωτό.
Info: To BEEF θα βρίσκεται στο Bios, Πειραιώς 84 για τους 3 επόμενους μήνες. Λειτουργεί από Πέμπτη έως Κυριακή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι ανοικτό από τις 19:00, ενώ το σαββατοκύριακο από τη μία το μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.