- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5 γκουρμέ λιχουδιές που μπορείς να φας με λιγότερα από €5
Το street food έγινε γκουρμέ και η τσέπη μας το λατρεύει
Ας υποθέσουμε ότι είσαι στο κέντρο και το στομάχι σου γουργουρίζει απειλητικά. Όμως στην τσέπη σου έχει μείνει το τελευταίο, πολύτιμο 5ευρο. Πριν στραφείς προς το πατροπαράδοτο σουβλάκι, άκου με. Γιατί καλό και άγιο το σουβλάκι, δεν μπορώ να πω, αλλά τελευταίο 5αευρο είναι αυτό. Ας μη φύγει άκλαυτο. Τίμησέ το όπως του αξίζει.
Το λαχματζούν της κυρίας Μαίρης
Η κυρία Μαίρη ήρθε από την Πόλη στα 17 της και κουβάλησε μαζί της όλες τις γευστικές αναμνήσεις με τις οποίες μεγάλωσε. Ό,τι και να φας από τα χεράκια της είναι μαμαδίστικο, καλομαγειρειμένο και αφάνταστα ποιοτικό. Το λαχματζούν της όμως δεν παίζεται. Με κιμά που φτιάχνει η ίδια καθημερινά, με λεπτή ζύμη, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι, ντομάτα και ωραία σος γιαουρτιού. Δεν είναι ακριβώς γκουρμέ. Είναι το φαγητό που θέλω να τρώω κάθε μέρα. Τιμή: €3,80 (€3, αν το πάρεις πακέτο). Αιόλου 57& Βύσσης, 210 3232368
Το sushi του χαβανέζου
Με sushi rice και το ψαρικό της επιλογής σου, είναι ό,τι πιο γκουρμέ μπορείς να φας με €5. Το παίρνεις σε κεσεδάκι (βγαίνει σε δύο μεγέθη), το τσιμπολογάς καθώς βολτάρεις στην Πετράκη και η Αθήνα γίνεται Χαβάη μέσα σε δύο μπουκιές. Πετράκη 7, Σύνταγμα, 210 3226653
Οι arepas των παπαγάλων
Ο Marko Rossi είναι ένας πραγματικά καλός σεφ και αυτό φαίνεται στη ζουμερή πανσέτα που σιγοψήνεται για ώρες και αργότερα στριμώχνεται μέσα στις καλαμποκένιες arepas του, μαζί με χοιρινό popcorn, ψιλοκομμένη σαλάτα, κόλιανδρο και secret mayo. Πιο γκουρμέ πεθαίνεις. Τιμή: €3,90. Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232
Ο αλμυρός λουκουμάς στους Lukumades
Πολύ σπάνια παραγκωνίζω τις γλυκές γεύσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το κάνω. Όχι γιατί οι σοκολατένιοι λουκουμάδες στο Lukumades δεν λένε και με το παραπάνω (αν και εγώ είμαι ταγμένη σε αυτούς του Κτιστάκη), αλλά γιατί οι αλμυροί του (από €3,50) πρέπει να αποκτήσουν την προσευχή που τους αξίζει. Αμήν. Αιόλου 21 &Αγίας Ειρήνης, 210 3210880
Το τσουρέκι του Full Spoon
Εντάξει, με το που έγραψα τη λέξη «λουκουμάδες», κατάλαβα ότι είναι αδύνατο να κάνω τη γλυκατζού μέσα μου να σκάσει επιτέλους. Εξάλλου…σιγά που θα σας άφηνα χωρίς γλυκό! Λοιπόν, αν δεν σας έχει οδηγήσει η μυρωδιά μέχρι εδώ, ελπίζω να το κάνω εγώ. Το τσουρέκι που μόλις ξεφουρνίστηκε γεμίζει το είναι σου. Αλλά η πραγματική ολοκλήρωση έρχεται μόλις περιχυθεί με λιωμένη σοκολάτα. Τιμή: από €1,20. Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006
Plus: Η γλυκατζού μέσα μου, μου πήρε τα αυτιά (ας τη σκοτώσει κάποιος να σωθώ). Τώρα ωρύεται για τις σοκολάτες ρόφημα (αλλά και για το παγωτορολό, τα φρεσκοψημμένα κρουασανάκια και όλα τα υπόλοιπα σοκολατένια καλούδια) του Chocotopia. Αλλά ας μείνουμε στις καυτές σοκολάτες του, που γίνονται από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου, μέλι και γάλα. Νομίζω ότι μετά από τέτοια νεροποντή, τις δικαιούμαστε. Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, 211 400 1515
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.