- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
5 γκουρμέ λιχουδιές που μπορείς να φας με λιγότερα από €5
Το street food έγινε γκουρμέ και η τσέπη μας το λατρεύει
Ας υποθέσουμε ότι είσαι στο κέντρο και το στομάχι σου γουργουρίζει απειλητικά. Όμως στην τσέπη σου έχει μείνει το τελευταίο, πολύτιμο 5ευρο. Πριν στραφείς προς το πατροπαράδοτο σουβλάκι, άκου με. Γιατί καλό και άγιο το σουβλάκι, δεν μπορώ να πω, αλλά τελευταίο 5αευρο είναι αυτό. Ας μη φύγει άκλαυτο. Τίμησέ το όπως του αξίζει.
Το λαχματζούν της κυρίας Μαίρης
Η κυρία Μαίρη ήρθε από την Πόλη στα 17 της και κουβάλησε μαζί της όλες τις γευστικές αναμνήσεις με τις οποίες μεγάλωσε. Ό,τι και να φας από τα χεράκια της είναι μαμαδίστικο, καλομαγειρειμένο και αφάνταστα ποιοτικό. Το λαχματζούν της όμως δεν παίζεται. Με κιμά που φτιάχνει η ίδια καθημερινά, με λεπτή ζύμη, με ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκι, ντομάτα και ωραία σος γιαουρτιού. Δεν είναι ακριβώς γκουρμέ. Είναι το φαγητό που θέλω να τρώω κάθε μέρα. Τιμή: €3,80 (€3, αν το πάρεις πακέτο). Αιόλου 57& Βύσσης, 210 3232368
Το sushi του χαβανέζου
Με sushi rice και το ψαρικό της επιλογής σου, είναι ό,τι πιο γκουρμέ μπορείς να φας με €5. Το παίρνεις σε κεσεδάκι (βγαίνει σε δύο μεγέθη), το τσιμπολογάς καθώς βολτάρεις στην Πετράκη και η Αθήνα γίνεται Χαβάη μέσα σε δύο μπουκιές. Πετράκη 7, Σύνταγμα, 210 3226653
Οι arepas των παπαγάλων
Ο Marko Rossi είναι ένας πραγματικά καλός σεφ και αυτό φαίνεται στη ζουμερή πανσέτα που σιγοψήνεται για ώρες και αργότερα στριμώχνεται μέσα στις καλαμποκένιες arepas του, μαζί με χοιρινό popcorn, ψιλοκομμένη σαλάτα, κόλιανδρο και secret mayo. Πιο γκουρμέ πεθαίνεις. Τιμή: €3,90. Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232
Ο αλμυρός λουκουμάς στους Lukumades
Πολύ σπάνια παραγκωνίζω τις γλυκές γεύσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το κάνω. Όχι γιατί οι σοκολατένιοι λουκουμάδες στο Lukumades δεν λένε και με το παραπάνω (αν και εγώ είμαι ταγμένη σε αυτούς του Κτιστάκη), αλλά γιατί οι αλμυροί του (από €3,50) πρέπει να αποκτήσουν την προσευχή που τους αξίζει. Αμήν. Αιόλου 21 &Αγίας Ειρήνης, 210 3210880
Το τσουρέκι του Full Spoon
Εντάξει, με το που έγραψα τη λέξη «λουκουμάδες», κατάλαβα ότι είναι αδύνατο να κάνω τη γλυκατζού μέσα μου να σκάσει επιτέλους. Εξάλλου…σιγά που θα σας άφηνα χωρίς γλυκό! Λοιπόν, αν δεν σας έχει οδηγήσει η μυρωδιά μέχρι εδώ, ελπίζω να το κάνω εγώ. Το τσουρέκι που μόλις ξεφουρνίστηκε γεμίζει το είναι σου. Αλλά η πραγματική ολοκλήρωση έρχεται μόλις περιχυθεί με λιωμένη σοκολάτα. Τιμή: από €1,20. Ερμού 123, Μοναστηράκι, 216 8003006
Plus: Η γλυκατζού μέσα μου, μου πήρε τα αυτιά (ας τη σκοτώσει κάποιος να σωθώ). Τώρα ωρύεται για τις σοκολάτες ρόφημα (αλλά και για το παγωτορολό, τα φρεσκοψημμένα κρουασανάκια και όλα τα υπόλοιπα σοκολατένια καλούδια) του Chocotopia. Αλλά ας μείνουμε στις καυτές σοκολάτες του, που γίνονται από τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου, μέλι και γάλα. Νομίζω ότι μετά από τέτοια νεροποντή, τις δικαιούμαστε. Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, 211 400 1515
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.