- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γιορτινά μενού, αναστάσεως και ανήμερα του Πάσχα.
Είμαστε πολλοί όσοι επιμένουμε ότι η Αθήνα το Πάσχα έχει κι αυτή τη χάρη της. Και δεν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία... Η πόλη, άδεια από τα πλήθη, είναι πιο όμορφη, οι βόλτες γίνονται πιο χαλαρά, εκεί στης νύχτας τη σιγαλιά μυρίζουν θεσπέσια ακόμη και οι αθηναϊκές νεραντζιές. Αρκετά εστιατόρια παραμένουν στις επάλξεις και σερβίρουν τη νύχτα της Αναστάσεως και ανήμερα του Πάσχα γιορτινά μενού που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα τσιμπούσια του χωριού.
Αν, λοιπόν, το Πάσχα μείνετε «εντός» μην απογοητεύεστε. Καλή ιδέα είναι να κινηθείτε σαν τουρίστες και να διαλέξτε για τις θείες στιγμές τις μικρές πανέμορφες εκκλησίες του κέντρου – στην Πλάκα, το Θησείο, τον Λυκαβηττό, το Πεδίο του Άρεως, που προσφέρουν κατάνυξη και παράδοση σαν να έχεις φύγει χιλιόμετρα μακριά. Στη συνέχεια σας περιμένουν πολλά τραπέζια στρωμένα γιορτινά. Κατ’ αρχήν τα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου. Όλα έχουν ελκυστικές προτάσεις και πολύ χαμηλότερες τιμές από παλιότερες χρονιές: Το Hilton (Βασ. Σοφίας 46, 210 7281400) με το θρυλικό μπουφέ του Βυζαντινού (€ 55/άτομο) αλλά και με την πανοραμική θέα από το roof του Galaxy Bar & Restaurant και μενού επίσης πασχαλινό. Το Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500) απέναντι από το Πεδίο του Άρεως με πασχαλινό μενού και κόκκινα αυγά (€ 26/άτομο συν ένα ποτήρι κρασί), το St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7416000) με το Grand Balcon του για πασχαλινό μενού και θέα στα πυροτεχνήματα όλης της Αθήνας, μπουφέ με απ’ όλα € 39/άτομο. Βόρεια σας περιμένει το Semiramis (Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6284500), με εκλεκτά πιάτα, € 45/άτομο και € 25 το παιδί, αλλά και το Πεντελικόν (Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6) με πασχαλινό μενού που θα σερβιριστεί στο La Terrace, € 50/άτομο, € 25 το κάθε παιδί.
Κι από την άλλη, είναι κάποια εστιατόρια του κέντρου που το Μεγάλο Σάββατο το τιμούν και με το παραπάνω. Το Ideal (Πανεπιστημίου 46, 210 3303000) και η μαγειρίτσα του είναι must από παλιά μέχρι σήμερα για τους Αθηναίους. Η Αλεπού (Χάρητος 29 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, 210 7242717) προσφέρει σαλάτα, μαγειρίτσα, αρνάκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο και μους μαστίχας με παστέλι, € 25/άτομο. Το New Taste (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273000), που βρίσκεται απέναντι από τη γραφική ρώσικη εκκλησία, ετοιμάζει παραδοσιακό μενού με σύγχρονα twists και family style προσέγγιση που θυμίζει οικογενειακό τραπέζι, € 46/άτομο. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται το καλό εστιατόριο Μάνη Μάνη (Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, 210 9218180) με νοστιμότατη μαγειρίτσα και άλλα γιορτινά, € 22/άτομο. Στο Θησείο θα βρείτε το καινούργιο Kabar (Ακάμαντος 28, 210 3464285) για μαγειρίτσα και πολλές ακόμη νοστιμιές, ανοιχτά και την Κυριακή με αρνιά στη σούβλα. Στο Γκάζι υπάρχει πάντα το Mamacas (Περσεφόνης 41, 210 3464984) που σερβίρει μετά την Ανάσταση αχνιστή μαγειρίτσα και όλα τα συναφή, αλλά και το γνωστό κρεατοφαγικό Butcher (Περσεφόνης 19, 210 3413440).
Για πιο hard core καταστάσεις ανοιχτά θα είναι μέσα στην Βαρβάκειο Αγορά ο Παπανδρέου (Αριστογείτονος 1, 210 3257607) με μαγειρίτσα.
Τέλος το γνωστό 24ωρο (Λ. Συγγρού 44, 210 9221159) θα είναι ανοιχτό για το αναστάσιμο δείπνο, αλλά έχει και άλλη πρόταση. Μπορείτε να παραγγείλετε μαγειρίτσα, κοκορέτσια, γαρδούμπες, αρνί σούβλας και να σας τα φέρει στο σπίτι. Την Κυριακή του Πάσχα κλειστά θα είναι τα περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα, οπότε οι κοντινές της πόλης εξοχές (Πεντέλη, Βάρη, Πάρνηθα, Σπάτα, Καλύβια, Πικέρμι) σας περιμένουν με πολλές ανοιχτές ταβέρνες κι ακόμη περισσότερες σούβλες. Καλό Πάσχα σε όλους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.