Θεματα

Μαγειρίτσα στην Αθήνα

Τι να κάνεις αν ξεμείνεις

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 434
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινό μενού
Πασχαλινό μενού

Γιορτινά μενού, αναστάσεως και ανήμερα του Πάσχα.

Είμαστε πολλοί όσοι επιμένουμε ότι η Αθήνα το Πάσχα έχει κι αυτή τη χάρη της. Και δεν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία... Η πόλη, άδεια από τα πλήθη, είναι πιο όμορφη, οι βόλτες γίνονται πιο χαλαρά, εκεί στης νύχτας τη σιγαλιά μυρίζουν θεσπέσια ακόμη και οι αθηναϊκές νεραντζιές. Αρκετά εστιατόρια παραμένουν στις επάλξεις και σερβίρουν τη νύχτα της Αναστάσεως και ανήμερα του Πάσχα γιορτινά μενού που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα τσιμπούσια του χωριού.

Αν, λοιπόν, το Πάσχα μείνετε «εντός» μην απογοητεύεστε. Καλή ιδέα είναι να κινηθείτε σαν τουρίστες και να διαλέξτε για τις θείες στιγμές τις μικρές πανέμορφες εκκλησίες του κέντρου – στην Πλάκα, το Θησείο, τον Λυκαβηττό, το Πεδίο του Άρεως, που προσφέρουν κατάνυξη και παράδοση σαν να έχεις φύγει χιλιόμετρα μακριά. Στη συνέχεια σας περιμένουν πολλά τραπέζια στρωμένα γιορτινά. Κατ’ αρχήν τα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου. Όλα έχουν ελκυστικές προτάσεις και πολύ χαμηλότερες τιμές από παλιότερες χρονιές: Το Hilton (Βασ. Σοφίας 46, 210 7281400) με το θρυλικό μπουφέ του Βυζαντινού (€ 55/άτομο) αλλά και με την πανοραμική θέα από το roof του Galaxy Bar & Restaurant και μενού επίσης πασχαλινό. Το Radisson Blu Park Hotel (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500) απέναντι από το Πεδίο του Άρεως με πασχαλινό μενού και κόκκινα αυγά (€ 26/άτομο συν ένα ποτήρι κρασί), το St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7416000) με το Grand Balcon του για πασχαλινό μενού και θέα στα πυροτεχνήματα όλης της Αθήνας, μπουφέ με απ’ όλα € 39/άτομο. Βόρεια σας περιμένει το Semiramis (Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6284500), με εκλεκτά πιάτα, € 45/άτομο και € 25 το παιδί, αλλά και το Πεντελικόν (Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6) με πασχαλινό μενού που θα σερβιριστεί στο La Terrace, € 50/άτομο, € 25 το κάθε παιδί.

Κι από την άλλη, είναι κάποια εστιατόρια του κέντρου που το Μεγάλο Σάββατο το τιμούν και με το παραπάνω. Το Ideal (Πανεπιστημίου 46, 210 3303000) και η μαγειρίτσα του είναι must από παλιά μέχρι σήμερα για τους Αθηναίους. Η Αλεπού (Χάρητος 29 & Πλουτάρχου, Κολωνάκι, 210 7242717) προσφέρει σαλάτα, μαγειρίτσα, αρνάκι με πατάτες στον ξυλόφουρνο και μους μαστίχας με παστέλι, € 25/άτομο. Το New Taste (Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273000), που βρίσκεται απέναντι από τη γραφική ρώσικη εκκλησία, ετοιμάζει παραδοσιακό μενού με σύγχρονα twists και family style προσέγγιση που θυμίζει οικογενειακό τραπέζι, € 46/άτομο. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται το καλό εστιατόριο Μάνη Μάνη (Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, 210 9218180) με νοστιμότατη μαγειρίτσα και άλλα γιορτινά, € 22/άτομο. Στο Θησείο θα βρείτε το καινούργιο Kabar (Ακάμαντος 28, 210 3464285) για μαγειρίτσα και πολλές ακόμη νοστιμιές, ανοιχτά και την Κυριακή με αρνιά στη σούβλα. Στο Γκάζι υπάρχει πάντα το Mamacas (Περσεφόνης 41, 210 3464984) που σερβίρει μετά την Ανάσταση αχνιστή μαγειρίτσα και όλα τα συναφή, αλλά και το γνωστό κρεατοφαγικό Butcher (Περσεφόνης 19, 210 3413440).

Για πιο hard core καταστάσεις ανοιχτά θα είναι μέσα στην Βαρβάκειο Αγορά ο Παπανδρέου (Αριστογείτονος 1, 210 3257607) με μαγειρίτσα.

Τέλος το γνωστό 24ωρο (Λ. Συγγρού 44, 210 9221159) θα είναι ανοιχτό για το αναστάσιμο δείπνο, αλλά έχει και άλλη πρόταση. Μπορείτε να παραγγείλετε μαγειρίτσα, κοκορέτσια, γαρδούμπες, αρνί σούβλας και να σας τα φέρει στο σπίτι. Την Κυριακή του Πάσχα κλειστά θα είναι τα περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα, οπότε οι κοντινές της πόλης εξοχές (Πεντέλη, Βάρη, Πάρνηθα, Σπάτα, Καλύβια, Πικέρμι) σας περιμένουν με πολλές ανοιχτές ταβέρνες κι ακόμη περισσότερες σούβλες. Καλό Πάσχα σε όλους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.