Θεματα

Ώρα για κάτι δροσερό

Παγωμένο και ελαφρώς αλκοολούχο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40248-85694.jpg

Τόσες ώρες στη σεζ-λονγκ, με κάτι πρέπει κι εσύ να απασχοληθείς. Όπως το να μασουλάς αργά κάτι παγωμένο και ελαφρώς αλκοολούχο.

Γρανίτα καρπούζι με βότκα

Σε ένα μπολ ανακατεύεις σπόρους βανίλιας, μισό φλιτζάνι βότκα (ή κατά βούληση) και 1/4 φλιτζανιού λικέρ με γεύση βατόμουρο. Προσθέτεις ένα μικρό καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια) κομμένο σε κύβους και ανακατεύεις. Το αφήνεις για μισή ώρα και μετά τοποθετείς τους κύβους καρπουζιού, σε μία μόνο στρώση, σε ένα ταψί. Το βάζεις στην κατάψυξη για τέσσερις περίπου ώρες μέχρι να παγώσει και σερβίρεις με οδοντογλυφίδες.

Του τεμπέλη: Ανοίγεις μία τρύπα σε ένα καρπούζι, αδειάζεις μισό μπουκάλι βότκα και το πετάς στο ψυγείο. Δεν παγώνει – αλλά ποιος νοιάζεται;

Μαργαρίτα γρανίτα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις ένα φλιτζάνι χυμό λάιμ, μισό φλιτζάνι νερό, δύο κουταλιές στυμμένο χυμό λεμονιού και άλλες δύο πορτοκαλιού και τα σιγοβράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού κρυώσει, προσθέτεις 2 κουταλιές τεκίλα και 2 κουταλιές Grand Marnier και ανακατεύεις. Μοιράζεις σε θήκη για γρανίτες, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο, βάζεις κι ένα ξυλάκι στη μέση και αφήνεις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – ιδανικά όλο το βράδυ.

Του τεμπέλη: Βάζεις βότκα, τεκίλα ή τζιν σε ένα κουτί χυμό βύσσινο, λεμόνι ή πορτοκάλι, ανακινείς καλά και το αδειάζεις στις παγοθήκες. (Αλλά χρειαζόταν να σας το πούμε αυτό;)

Προσοχή: το αλκοόλ δεν παγώνει, ή τουλάχιστον δεν παγώνει εύκολα, γι’ αυτό το βάζουμε με μέτρο – για την ακρίβεια με το σταγονόμετρο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.