- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Μυρσίνη Λαμπράκη δηλώνει: Αργεντινή-Κρήτη …ένα αντικριστό δρόμος!
Και ανάβει φωτιές στα pop-up grill events του Pausa
Είναι και εξαιρετική και πληθωρική! Ο λόγος για τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που άμα βάλει κάτι στο στόχαστρο (της κουζίνας της) δεν το αφήνει μέχρι να μάθει όλα του τα μυστικά. Έτσι έκανε και με το κρέας. Το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει δόξες ενώ τούτη μάλιστα τη σεζόν έχει την τιμητική του με τα περισσότερα εστιατόρια ή να… ψηφίζουν κρέας δαγκωτό ή να του αφιερώνουν πολύ μεγάλο κομμάτι του καταλόγου.
Η Μυρσίνη λοιπόν συνεργάζεται με το γνωστό εστιατόριο Pausa, δημιουργούν μαζί το 1ο Pop-up Grill event, και τις 4 Κυριακές του Νοεμβρίου ανάβουν φωτιές σε αμερικάνικα smoker, κρητικές αντικριστιέρες και περιστρεφόμενες σούβλες.
Και τι δεν ετοιμάζει η πληθωρική μαγείρισσα… Από μπουτάκια κοτόπουλου με πικάντική bloody mary sauce, καπνιστό χοιρινό με αρωματικό ελαιόλαδο από κόλιανδρο και θρούμπι, μοσχαράκι γάλακτος με γιαπωνέζικη σάλτσα ponzu, μέχρι παραδοσιακή καλαματιανή γουρουνοπούλα και ιταλική, γεμιστή πορκέτα ψημένη στη σούβλα. Κι ακόμη, ψήνει προβατίνα στα κάρβουνα με μυστική μαρινάδα, spareribs από Black Angus slow cook, κεμπάπ από την Ούρφα, ωμοπλάτη μαύρου χοίρου σε άλμη από παλαιωμένο vinsanto Σαντορίνης, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με καφέ espresso και άλλες πολλές νοστιμιές. Όσοι πιστοί και της τσίκνας αλλά και της Κρητικιάς σεφ σπεύσατε για ένα μοναδικό show με φωτιές, καπνό, κρέας και επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και καπνιστά ουίσκι.
*Τα κρέατα, από τις καλύτερες ράτσες ελληνικών και ξένων μοσχαριών, προβάτων και χοιρινών είναι από το φημισμένο κρεοτεχνείο Γεωργιάδης.
Pausa: Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3 Μαρούσι, κρατήσεις: 2106180533
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.