Θεματα

Η Μυρσίνη Λαμπράκη δηλώνει: Αργεντινή-Κρήτη …ένα αντικριστό δρόμος!

Και ανάβει φωτιές στα pop-up grill events του Pausa

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μυρσίνη Λαμπράκη

Είναι και εξαιρετική και πληθωρική! Ο λόγος για τη σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη που άμα βάλει κάτι στο στόχαστρο (της κουζίνας της) δεν το αφήνει μέχρι να μάθει όλα του τα μυστικά. Έτσι έκανε και με το κρέας. Το οποίο τα τελευταία χρόνια γνωρίζει δόξες ενώ τούτη μάλιστα τη σεζόν έχει την τιμητική του με τα περισσότερα εστιατόρια ή να… ψηφίζουν κρέας δαγκωτό ή να του αφιερώνουν πολύ μεγάλο κομμάτι του καταλόγου.

Η Μυρσίνη λοιπόν συνεργάζεται με το γνωστό εστιατόριο Pausa,  δημιουργούν μαζί το 1ο Pop-up Grill event, και τις 4 Κυριακές του Νοεμβρίου ανάβουν φωτιές σε αμερικάνικα smoker, κρητικές αντικριστιέρες και περιστρεφόμενες σούβλες.

Και τι δεν ετοιμάζει η πληθωρική μαγείρισσα… Από μπουτάκια κοτόπουλου με  πικάντική bloody mary sauce, καπνιστό χοιρινό με αρωματικό ελαιόλαδο από κόλιανδρο και θρούμπι, μοσχαράκι γάλακτος με γιαπωνέζικη σάλτσα ponzu, μέχρι παραδοσιακή καλαματιανή γουρουνοπούλα και ιταλική,  γεμιστή πορκέτα ψημένη στη σούβλα. Κι ακόμη, ψήνει  προβατίνα στα κάρβουνα με μυστική μαρινάδα, spareribs από Black Angus slow cook,  κεμπάπ από την Ούρφα, ωμοπλάτη μαύρου χοίρου σε άλμη από παλαιωμένο vinsanto Σαντορίνης, καπνιστή χοιρινή πανσέτα με καφέ espresso και άλλες πολλές νοστιμιές. Όσοι πιστοί και της τσίκνας αλλά και της Κρητικιάς σεφ σπεύσατε για ένα μοναδικό show με φωτιές, καπνό, κρέας και επιλεγμένα κρασιά, μπίρες και καπνιστά ουίσκι.

*Τα κρέατα, από τις καλύτερες ράτσες ελληνικών και ξένων μοσχαριών, προβάτων και χοιρινών είναι από το  φημισμένο  κρεοτεχνείο Γεωργιάδης.

Pausa: Αγ. Κωνσταντίνου 46 & Ηφαίστου 3 Μαρούσι, κρατήσεις: 2106180533

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.