- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![40003-85339.jpg 40003-85339.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/04/26/40003-85339.jpg)
Tο Base Grill μπορεί και να το προσπεράσεις έτσι όπως είναι περικυκλωμένο από ψηλές πρασινάδες, μέσα όμως, μόλις περάσεις την πόρτα, πέφτεις σε απλή ταβέρνα -στο μοντέρνο της. Τραπέζια πολλά, τσίγκινες παλιές αφίσες στους τοίχους, χρώματα απαλά, τίποτα εξεζητημένο. Ένα φωτογραφικό άλμπουμ με επώνυμους πελάτες (αλλά πολλούς επώνυμους) φανερώνει ότι το μαγαζί το έχει το φανατικό κοινό του. Για την ακρίβεια, είναι η ταβέρνα που άλλαξε τα πάνω κάτω στη περιοχή μαζεύοντας πάνω από τα πιάτα της όλη την Αθήνα, από celebrities και πολιτικούς, μέχρι ηθοποιούς, καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές.
Οι αδελφοί Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος οι ιδιοκτήτες, είναι δίδυμοι και ολόιδιοι, είναι συμπαθείς και λαλίστατοι, βοηθούν συχνά στη σύνθεση της παραγγελίας. Ξεκινάμε με ωραίο ψημένο ψωμάκι με λίγο λάδι και ριγανίτσα από πάνω. Συνεχίζουμε με τεράστια σαλάτα τίγκα στις πρασινάδες, από πάνω και τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Προχωράμε ακάθεκτοι στο πιάτο σουξέ του Base (και είναι πολλοί που έρχονται εδώ ξανά και ξανά μόνο γι αυτό), φωλίτσα από πατάτες τηγανιτές και πάνω τους αυγά μάτια τηγανιτά! Ο νεαρός σερβιτόρος χειρίζεται το θέμα με τέχνη, σπάει μ’ ένα κουτάλι τα αυγά και τα απλώνει στις ζεστές πατάτες. Η πραγματική δύναμη βεβαίως του Base είναι τα κρεατικά. Σπαλομπριζόλες, rib eye, φιλέτα, χοιρινές (αδύνατο να τη φας μόνος σου, λέει στο κατάλογο και λέει αλήθεια) συκώτι μοσχαρίσιο, λουκάνικα, μπιφτέκια. Οι αδελφοί Λιάκου (ο ένας αρχαιολόγος κι ο άλλος οικονομολόγος) γυρνάνε όλοι την Ελλάδα και διαλέγουν τα καλύτερα, από τη Νάξο τα θρεμμένα με το αλάτι της θάλασσας, από τη Βοιωτία, μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα.
Το κρέας το ψήνουν με εξαιρετική μαεστρία όπως χρειάζεται σε κάθε είδος, σε κάθε κομμάτι.Κι ύστερα. όταν το φέρνουν στο τραπέζι, είναι απόλαυση να τους βλέπεις με τα καλοτροχισμένα τους μαχαίρια να το κόβουν πάνω στο ξύλο σε φέτες λεπτές. Εγώ πήρα συκώτι που κόπηκε κι αυτό σε φέτες, κι ύστερα μου πρόσθεσαν από πάνω λάδι εξαιρετικής ποιότητας καθώς και διάφορα αλάτια που ήρθαν σε μπολάκια: με θυμάρι, με κίτρο κλπ. Κρεατική πανδαισία που συνοδέψαμε με μπίρες, (πολλές ετικέτες με ωραίο μικρό βιβλιαράκι και πληροφορίες για τη κάθε μια), εγώ ήπια τη πρώτη μου «Βεργίνα» κι ήταν πολύ καλή. Έχουν και αρκετά καλά εμφιαλωμένα, καθώς και δικό τους χύμα. Στο τέλος κερνάνε λικέρ μαστίχα και μους σοκολάτας ενώ υπάρχει και χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι, και «πατσαβούρα» με την αυθεντική σιφνέικη συνταγή. Πληρώσαμε περίπου €30 το άτομο(χωρίς κρασί) με τρομερή πολυφαγία-μερίδες XXL. Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι, σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ, κλειστά Δευτέρα.
Base Grill: Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757455
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.