Θεματα

Mommy

Η άνοιξη του πάει πολύ

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
40001-85332.jpg

Σταθερό meeting point, στα «χαμηλά» του Κολωνακίου για αρκετά χρόνια, το Mommy έχει ένα τρόπο να μοιάζει πάντα «καινούργιο». Το ακούω μέσα στις πρώτες επιλογές γνωστών μου (δικηγόροι) που ζουν ή εργάζονται στην περιοχή, κάνω πλάκα με φίλους που με τίποτα δεν χαλάνε το ραντεβού τους εκεί κάθε Σάββατο απομεσήμερο. Ραντεβού «για ένα ποτάκι» είναι ο κωδικός, ξέρω ότι κι αν πάω βράδυ εκεί θα τους βρω.

Το Mommy όλα θέλει να τα «φρεσκάρει» συχνά – ντεκόρ, κουζίνα, διάθεση. Φρεσκαρισμένο πολύ το πέτυχα κι εγώ προχτές. Απομεσήμερο καθημερινής, ξεφύγαμε από την υπερκινητική και φασαριόζα Σκουφά, μέσα στο μικρό στενάκι της Δελφών τα πράγματα είναι ακριβώς αυτό που λες «κέντρο-απόκεντρο». Καθίσαμε στον κήπο-βεράντα, με το νεοκλασικό του κτίριο μπροστά μας να λειτουργεί σαν πλαίσιο. Με μοντέρνες φερ φορζέ πολυθρονίτσες και με εμπριμέ μαξιλαράκια, με ψηλά σκαμπό και πάγκους, με τις φουντωτές νερατζιές τριγύρω του, έμοιαζε και έδινε σε όλους την αίσθηση πως κάπου αλλού, μακριά από το κέντρο της πόλης, βρισκόμαστε. Ρίχνοντας ματιές στους γύρω – κάποιοι νόστιμοι που γευματίζουν με τις γραβάτες χαλαρές, κορίτσια με πολύχρωμα κοκτέιλ μπροστά τους, μια όμορφη γαλανομάτα που έχει φέρει για καφέ τους (νέους) γονείς της, καταλαβαίνεις πως το Mommy συνδυάζει με μαεστρία τα τρία του συστατικά – bar, resto και café.

Εμείς… τα τιμήσαμε και τα τρία. Αφήσαμε γρήγορα τους καφέδες και περάσαμε στη μεσογειακή, μοντέρνα ιταλίζουσα κουζίνα του. Ριζότο –μανιτάρια- παρμεζάνα-λάδι τρούφας– και ταλιάτα, νόστιμο κρεατάκι που μαζί με την πλούσια σαλάτα του ήταν πιάτο πληθωρικό και μαζί κομψό και light. Ο κατάλογος έχει πολλά. Μπρουσκέτες, ριζότα, μακαρονικά σε πολλές επιλογές, κυρίως πιάτα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, finger foods για τους βιαστικούς, πίτσες ωραίες και με λεπτή ζύμη. Μετά το Πάσχα, μαθαίνω, θα σερβίρουν και σούσι. Μπορώ να πω πως το λευκό παγωμένο Frascati το ήπιαμε διεκπεραιωτικά, με την τελευταία μπουκιά και προσπερνώντας τα γλυκά παραγγείλαμε τα δικά μας κοκτέιλ. Μαθαίνω ότι ο bartender που έχουν σου φτιάχνει ανάλογα με τα γούστα σου ένα πρωτότυπο και μόνο για σένα κοκτέιλ. Εμείς ήπιαμε Porn star (και δεν θέλω σχόλια), Mommy blue και margaritas, πολλές margaritas, που μας έκαναν να φύγουμε βραδάκι…

Μ’ αρέσει το Mommy γιατί είναι χαλαρό, σου επιτρέπει να πας (επιμελώς) ατημέλητος όλες τις ώρες της ημέρας, σου κάνει εκπλήξεις κι εκεί που πίνεις το ποτό σου οι μουσικές κι ο κόσμος εύκολα στο «γυρνάνε» σ’ ένα ξαφνικό πάρτι. Ιδανική του στιγμή το βράδυ, τότε που τα φωτάκια μαζί με τα κεριά ανάβουν κι ο μικρός πεζόδρομος μεταμορφώνεται σε τόπο διακοπών με τις παρέες να το ξενυχτάνε μέχρι αργά. Ανοιχτά από το πρωί στις 10, όλη την εβδομάδα, η κουζίνα αγαπάει τους ξενύχτηδες και σερβίρει μέχρι τις 2 μ.μ.

MOMMY, Δελφών 3, Κολωνάκι, 210 3619.682

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.