Wine bar για τους Άγγλους, bar a vin για τους Γάλλους, enoteca για τους Ιταλούς, heteroclito για τους Έλληνες σκέφτηκαν η Μαντλέν και ο Δημήτρης και έστησαν το δικό τους στέκι για κρασί. Με 150 ετικέτες, οι περισσότερες από γηγενείς ποικιλίες, με 20 από αυτές και σε ποτήρι, με πλατό τυριών, αλλαντικών, πίτες και άλλες νοστιμιές – κι αυτές αμιγώς ελληνικές και ψαγμένες από παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, με εξαιρετικές τιμές και με... heteroclites Δευτέρες, όπου παρουσιάζονται μικροί ή και πιο γνωστοί Έλληνες οινοποιοί, το heteroclitο σήμερα είναι ένα από τα πιο ζωντανά σημεία συνάντησης για κάθε οινόφιλο που θέλει να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και το επώνυμο ελληνικό κρασί. Όπως λένε και η Μαντλέν με τον Δημήτρη, «όποιος μπει εδώ μέσα για ένα πράγμα πρέπει να είναι σίγουρος: θα πιει καλό κρασί, σε καλή τιμή... Όλα τα άλλα είναι απλά... ετερόκλητα».
Φωκίωνος 2 & Πετράκη, (Μητρόπολη), 210 3239406
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.