Mimaya, το ταξίδι στη Μεσόγειο συνεχίζεται
Ο Φεβρουάριος ήταν αφιερωμένος στην Ισπανία, ο Μάρτιος στην Ιταλία, ο Απρίλιος στην Ελλάδα. Στο Mimaya οι ελληνικές γεύσεις παρουσιάζονται μέσα από τρία εξαιρετικά όσο και απλά μενού παραδοσιακής κουζίνας. Για αρχή υπάρχει μια ποικιλία από παραδοσιακά ψωμάκια σοφικά, γεμισμένα με φέτα Παρνασσού, με φρέσκο σπανάκι και με άγρια χόρτα. Στη συνέχεια σερβίρονται μικρά ορεκτικά όπως γαύρος μαρινάτος πάνω σε ραδίκια βραστά, ντάκος κρητικός με μυζήθρα, μελιτζάνες ιμάμ με λαδοτύρι Μυτιλήνης, ντολμαδάκια με ρύζι και άγρια μανιτάρια και μίνι χωριάτικη σαλάτα.
Στα κυρίως οι επιλογές είναι κότσι από αρνάκι μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά, γαρνιρισμένο με ριγανάτες πατάτες φούρνου, ψάρι α λα Σπετσιώτα με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, καθώς και ένα λαχταριστό νηστίσιμο πιάτο: ψητό στη σχάρα καλαμάρι γεμιστό με ψητά λαχανικά, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα με λαδολέμονο και ρίγανη που σερβίρεται μαζί με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι. Τα μενού συνδυάζονται με ένα μπουκάλι λευκό κρασί από την Κρήτη, το Δάφνιος από το κτήμα Δουλουφάκη ή με ένα Κόκκινο Φιλί από το κτήμα Συμεωνίδη, ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί από το Παγγαίο.
Η παραδοσιακή καρυδόπιτα, συνταγή της μητέρας του chef Μιχάλη Ηρωγλίδη, σερβίρεται με σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι και ο θρακιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς σερβίρεται με αμύγδαλα, μύρτιλα και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο. Οι τιμές των μενού είναι 27, 29 και 34 ευρώ.
Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.