Θεματα

Mimaya, το ταξίδι στη Μεσόγειο συνεχίζεται

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
39433-84370.jpg

Ο Φεβρουάριος ήταν αφιερωμένος στην Ισπανία, ο Μάρτιος στην Ιταλία, ο Απρίλιος στην Ελλάδα. Στο Mimaya οι ελληνικές γεύσεις παρουσιάζονται μέσα από τρία εξαιρετικά όσο και απλά μενού παραδοσιακής κουζίνας. Για αρχή υπάρχει μια ποικιλία από παραδοσιακά ψωμάκια σοφικά, γεμισμένα με φέτα Παρνασσού, με φρέσκο σπανάκι και με άγρια χόρτα. Στη συνέχεια σερβίρονται μικρά ορεκτικά όπως γαύρος μαρινάτος πάνω σε ραδίκια βραστά, ντάκος κρητικός με μυζήθρα, μελιτζάνες ιμάμ με λαδοτύρι Μυτιλήνης, ντολμαδάκια με ρύζι και άγρια μανιτάρια και μίνι χωριάτικη σαλάτα.

Στα κυρίως οι επιλογές είναι κότσι από αρνάκι μαριναρισμένο και ψημένο στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά, γαρνιρισμένο με ριγανάτες πατάτες φούρνου, ψάρι α λα Σπετσιώτα με λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, καθώς και ένα λαχταριστό νηστίσιμο πιάτο: ψητό στη σχάρα καλαμάρι γεμιστό με ψητά λαχανικά, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα με λαδολέμονο και ρίγανη που σερβίρεται μαζί με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένο κρεμμύδι. Τα μενού συνδυάζονται με ένα μπουκάλι λευκό κρασί από την Κρήτη, το Δάφνιος από το κτήμα Δουλουφάκη ή με ένα Κόκκινο Φιλί από το κτήμα Συμεωνίδη, ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί από το Παγγαίο. 

Η παραδοσιακή καρυδόπιτα, συνταγή της μητέρας του chef Μιχάλη Ηρωγλίδη, σερβίρεται με σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι και ο θρακιώτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς σερβίρεται με αμύγδαλα, μύρτιλα και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο. Οι τιμές των μενού είναι 27, 29 και 34 ευρώ.

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.