Θεματα

Stinking Bishop

O Βρωμερός Επίσκοπος τρώει και πίνει στο Κολωνάκι

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο…Βρωμερός Επίσκοπος είναι το ολοκαίνουργιο cheese & wine bar της πόλης και το όνομά του το παίρνει από το ομώνυμο εγγλέζικο τυρί που οι φήμες λένε πως η δυνατή οσμή του κάποτε ανέστησε έναν πραγματικό επίσκοπο. Το σερβίρουν και εδώ αλλά, κάντε υπομονή για να πάρετε την δική σας δόση πεντανόστιμης… βρωμιάς, τώρα είναι σε έλλειψη. Το άνοιξαν νέοι άνθρωποι που καμία προηγούμενη σχέση δεν είχαν με τα της εστίασης, απλά είναι οι ίδιοι λάτρεις των καλών τυριών και κρασιών και εδώ έφτιαξαν το δικό τους στέκι. Ο χώρος είναι μια σταλιά αλλά πολύ φίνος, η κίνηση του δρόμου του προσθέτει ζωντάνια, οι μουσικές είναι απαλές και ωραίες-jazz, soul, latin. Τα κρασιά, τα τυριά, τα αλλαντικά τα φέρνουν από Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

n

Διαθέτουν περίπου 40 ετικέτες κρασιών (17 από αυτές και σε ποτήρι, με τιμές που ξεκινούν από 3,5 ευρώ), σερβίρουν και ανοιχτά σάντουιτς, σαλάτες σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, σουπίτσες, κριθαρότο καρμπονάρα ή με γαρίδες και τζίντζερ, σολομό στη σχάρα και άλλα εύκολα και νόστιμα που θα αλλάζουν συχνά. Τσιμπήσαμε προχτές μια μικρή αλλά ικανοποιητική σαλάτα με τόνο (4, 5 ευρώ) που ήταν πολύ νόστιμη (και επιτέλους με δυνατό και πλούσιο ντρέσινγκ), σούπα με κολοκύθα, και κριθαρότο με γαρίδες και πολύυυυυυ τζίντζερ (αυτό απ’ ότι θυμάμαι στα 10 ευρώ). Μάθαμε από τον νεαρό και συμπαθή ιδιοκτήτη Φώτη Δήμου, πως ψωνίζουν καθημερινά τα «φρέσκα» τους, δηλαδή ψωμί από τον πασίγνωστο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, ζαρζαβατικά και άλλα από την Αγορά.

n

Κάτι τα καλά κρασιά, κάτι η ευχάριστη αίσθηση που αποπνέει το καινούργιο πόστο, κάτι που τα καλούδια-τυριά, αλλαντικά, κρασιά- μπορεί κάποιος να τα αγοράσει και για το σπίτι σε τιμές καλές για την ποιότητά τους, κάτι μας λέει πως το καινούργιο μικρό θα γίνει σημείο συνάντησης για όσους κινούνται στην περιοχή. Ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει, όλη την εβδομάδα.

n

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2130263656.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY

INFO
Stinking Bishop
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Το μικρό, όμορφο και με αδυναμία στο κρασί ρεστό, μεταφέρθηκε λίγο παραπάνω, σε νέο χώρο για να βρίσκουμε όλοι τραπέζι. Πολλές ετικέτες κρασιού από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, αρκετές και σε ποτήρι, καλά και σπάνια τυριά από όλο τον κόσμο. 

Δες αναλυτικά