- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![39279-84121.jpg 39279-84121.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/04/17/39279-84121.jpg)
Ο…Βρωμερός Επίσκοπος είναι το ολοκαίνουργιο cheese & wine bar της πόλης και το όνομά του το παίρνει από το ομώνυμο εγγλέζικο τυρί που οι φήμες λένε πως η δυνατή οσμή του κάποτε ανέστησε έναν πραγματικό επίσκοπο. Το σερβίρουν και εδώ αλλά, κάντε υπομονή για να πάρετε την δική σας δόση πεντανόστιμης… βρωμιάς, τώρα είναι σε έλλειψη. Το άνοιξαν νέοι άνθρωποι που καμία προηγούμενη σχέση δεν είχαν με τα της εστίασης, απλά είναι οι ίδιοι λάτρεις των καλών τυριών και κρασιών και εδώ έφτιαξαν το δικό τους στέκι. Ο χώρος είναι μια σταλιά αλλά πολύ φίνος, η κίνηση του δρόμου του προσθέτει ζωντάνια, οι μουσικές είναι απαλές και ωραίες-jazz, soul, latin. Τα κρασιά, τα τυριά, τα αλλαντικά τα φέρνουν από Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Διαθέτουν περίπου 40 ετικέτες κρασιών (17 από αυτές και σε ποτήρι, με τιμές που ξεκινούν από 3,5 ευρώ), σερβίρουν και ανοιχτά σάντουιτς, σαλάτες σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, σουπίτσες, κριθαρότο καρμπονάρα ή με γαρίδες και τζίντζερ, σολομό στη σχάρα και άλλα εύκολα και νόστιμα που θα αλλάζουν συχνά. Τσιμπήσαμε προχτές μια μικρή αλλά ικανοποιητική σαλάτα με τόνο (4, 5 ευρώ) που ήταν πολύ νόστιμη (και επιτέλους με δυνατό και πλούσιο ντρέσινγκ), σούπα με κολοκύθα, και κριθαρότο με γαρίδες και πολύυυυυυ τζίντζερ (αυτό απ’ ότι θυμάμαι στα 10 ευρώ). Μάθαμε από τον νεαρό και συμπαθή ιδιοκτήτη Φώτη Δήμου, πως ψωνίζουν καθημερινά τα «φρέσκα» τους, δηλαδή ψωμί από τον πασίγνωστο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, ζαρζαβατικά και άλλα από την Αγορά.
Κάτι τα καλά κρασιά, κάτι η ευχάριστη αίσθηση που αποπνέει το καινούργιο πόστο, κάτι που τα καλούδια-τυριά, αλλαντικά, κρασιά- μπορεί κάποιος να τα αγοράσει και για το σπίτι σε τιμές καλές για την ποιότητά τους, κάτι μας λέει πως το καινούργιο μικρό θα γίνει σημείο συνάντησης για όσους κινούνται στην περιοχή. Ανοιχτό από τις 12 το μεσημέρι μέχρι όσο πάει, όλη την εβδομάδα.
Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2130263656.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY
![52945-187888.jpg 52945-187888.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/restaurant/2013/11/01/52945-187888_0.jpg)
![52945-187889.jpg 52945-187889.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/restaurant/2013/11/01/52945-187889_0.jpg)
INFO
Το μικρό, όμορφο και με αδυναμία στο κρασί ρεστό, μεταφέρθηκε λίγο παραπάνω, σε νέο χώρο για να βρίσκουμε όλοι τραπέζι. Πολλές ετικέτες κρασιού από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, αρκετές και σε ποτήρι, καλά και σπάνια τυριά από όλο τον κόσμο.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.