Η τρατορία του Βεζενέ ξεκίνησε από το Μεγανήσι της Λευκάδας, ένα χαριτωμένο ιταλιάνικο εστιατόριο με τόοοοοσο μεγάλο σουξέ που ακούστηκε μέχρι εδώ. Και έσπρωξε τον ιδιοκτήτη του να δημιουργήσει ακόμη ένα στο κέντρο της Αθήνας. Πίσω από το Χίλτον, με θέα στο Λυκαβηττό, με το μικρό παρκάκι της Βρασίδα μπροστά του αλλά και με ένα κατάδικό του …undercover κήπο- το γυάλινο ντεκ της βεράντας όπου πατούν τραπέζια και καρέκλες είναι η σκεπή του εσωτερικού, μυστικού του κήπου. Ο χώρος έχει «απλή» διακόσμηση, θυμίζει έντονα Νέα Υόρκη ή και Βόρεια Ιταλία, έχει τραπέζια μέσα – έξω, έχει όμορφες «αρχιτεκτονιές» – όπως εμφανείς σανίδες ξύλου, πολύ σίδερο, έχει επίσης και ειδικά μελετημένο φωτισμό.
Έχει ακόμη ξύλινη μπάρα που σε προκαλεί να κάτσεις ώρες για τσιμπολόι και κουβέντα και όχι μόνο μέχρι να βρεις τραπέζι. Εμφανείς στο χώρο είναι ο ξυλόφουρνος και μια μεγάλη μηχανή κοπής αλλαντικών- η «Rolls Royce» στο είδος, όπως λένε οι ειδήμονες . Η κουζίνα του είναι ιταλική – μεσογειακή και δίνει έμφαση τόσο στο κρέας όσο και στα θαλασσινά. Εδώ, να πούμε πως ο ιδιοκτήτης Άρης Βεζενές, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, σπουδαγμένος οικονομικά στο Σικάγο, έχει πάθος με τη γεύση και τις πρώτες ύλες, γρήγορα λοιπόν παράτησε την προοπτική «κοστούμι - 9ώρο σε γραφείο» και στράφηκε στα της εστίασης (είναι μέλος του Slow Food και της παγκόσμιας κριτικής επιτροπής των βραβείων World’s Top 50 Restaurants).
Η τρατορία ποντάρει πολύ στην ποιότητα των πρώτων υλών. Φέρνουν κωλοχτύπες από Ιόνιο και κάνουν τρομερή κωλοχτυπομακαρονάδα με σχοινόπρασο και λάδι λευκής τρούφας, φτιάχνουν γιουβέτσι με 24 ωρών (!) σιγομαγειρεμένη ουρά και μάγουλα νεροβούβαλου Κερκίνης, χυλωμένα ριζότα που αρωματίζονται με αχινούς, ταλιάτα με ισπανικό βοδινό «kobe style» και πολλά πολλά ακόμη. Ανοίγουν κάθε μέρα εκτός Κυριακής από νωρίς το απόγευμα (στις 7) και προσφέρουν καλό κρασί και σε ποτήρι ( κρασιά ελληνικά και ξένα σε καλές τιμές) που συνοδεύουν με μπουκίτσες – μικρά πιάτα των 2-3-5 ευρώ, κλείνουν δε πολύ αργά- και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα θα σε σερβίρουν.
Στα μεγάλα ατού της τρατορίας, εκτός από τα παραπάνω, είναι η ωραία θετική της ενέργεια, (είσαι πελάτης αλλά νιώθεις καλεσμένος, ενώ το service είναι αθόρυβα πάντα δίπλα σου), καθώς και η ευελιξία να παρουσιάζουν πάντα κάτι καινούριο, αν ας πούμε παραλάβουν μια καινούργια καλή παρμεζάνα θα βγουν έξω με τα… μαχαίρια και θα προσφέρουν κομματάκια για να δοκιμάσουν όλα τα τραπέζια. Τιμές ανάλογα με τη διάθεση, την όρεξη και το…πορτοφόλι, πάντως για τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν μπορείς άνετα και να τις πεις value for money.
Trattoria Vezene: Βρασίδα 11 (πίσω από το Χίλτον), 210 7232.002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.