- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
10+1 νέα πιάτα της Αθήνας
Spring rolls: Η ATHENS VOICE σας οδηγεί σε ό,τι πιο νέο και καινούργιο συμβαίνει στην πόλη.
![38647-87024.jpg 38647-87024.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2009/04/09/38647-87024.jpg)
Spring rolls: Η ATHENS VOICE σας οδηγεί σε ό,τι πιο νέο και καινούργιο συμβαίνει στην πόλη.
1. Αθώο μωρό καλαμαράκι
Στη σχάρα με βελούδινο pesto αγκινάρας και το πιο μυρωδάτο λαδολέμονο του κόσμου, με safran και μάραθο.
ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402
2. Κολοκύθια μύδια
Κριθαρώτο (όπως λέμε ριζότο) υπέροχα μελωμένο, με λεπτό κολοκύθι και ντοματένιες ευωδιές. Στην κριθαροαγκαλιά του κρύβονται εκπλήξεις: τρυφερά καλαμαράκια και, γύρω, μισάνοιχτα μύδια με νόστιμη σάρκα και κρυσταλλάκια αλατιού επάνω τους.
ΑΘΗΡΙ Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983
3. Τσιπούρα ποσέ
Αγνή τσιπούρα σε φιλέτο ποσέ μέσα σε ευωδιαστή σάλτσα δυόσμου και ανάλαφρο πουρέ από κολοκύθα, πασπαλισμένη με αρωματικό μαύρο σουσάμι που ταιριάζει με τη θαλασσινή αύρα δίπλα σας, μια και είστε στον Πειραιά και μπαίνει καλοκαίρι.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, 210 4134.084
4. Η καραβίδα στο κριθαρώτο
Κριθαρώτο = όπως ριζότο. Μια ευτυχισμένη πορτοκαλί καραβίδα μέσα σε θάλασσα από λεπτό κριθαράκι με μελωμένη σαλτσούλα γεμάτη μυρωδικά και τρεις στροφές πιπέρι από το μύλο.
ΡΙΝΟΚΕΡΩΣ Ιπποκράτους 40, 210 3389.877
5. Γαρίδες soul
Πιάτο με ανοιξιάτικες γαρίδες και ελαφριά noodles ρυζιού, πασπαλισμένο με αγαπησιάρικη γεύση φυστικοβούτυρου και φυστίκια, λίγη σκανταλιά από χειροποίητο κόκκινο κάρι, δροσερά ντοματάκια και αγγουράκια, και μια ευωδιαστή κορυφή φρέσκου βασιλικού στην καρδιά του.
SOUL KITCHEN Ευριπίδου 65, Ψυρρή, 210 3310.907
6. Pita Mia!
Λαδένια πιτούλα σε φέτες, με δύο μεγάλες ολόφρεσκες γαρίδες αγκαλιασμένες δίπλα, με μια δόση πονηριά από τουρσί αντράκλα και ντοματούλα έτοιμη να σκάσει από ευτυχία. Την τρως χωρίς να μιλάς, δεν ακούγεται τσιμουδιά.
ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ Ασκληπιού 137, 210 6453.179
7. Ο πύργος του Διόνυσου
Πύργος από ταμπουλέ ανοιξιάτικων λαχανικών, στεφανωμένος με τρυφερά, διάφανα κολοκυθάκια και δροσισμένος με λαδολέμονο μέντας, ενώ γύρω του χορεύουν χαρούμενα ντοματάκια.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ροβέρτου Γκάλι 43, Μακρυγιάννη, 210 9233.182
8 Χτένια φρικασέ
Φρεσκάδα της θάλασσας από χτένια φρικασέ με σαρκώδη, τρυφερά μανιτάρια της ελληνικής γης, μικρά παιχνιδιάρικα σπαράγγια, βότανα και πεντανόστιμα τσιπς από προσούτο Ευρυτανίας.
VARDIS Ξεν. Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι, 210 6230.650-6
9 Πόρτο πάπια
Στήθος τρυφερής πάπιας μεθυσμένης με 4 μπαχαρικά και χρυσαφένια σάλτσα εσπεριδοειδών με κρασί πόρτο, γλυκό σαν πορτογαλέζικο fado.
CIBUS, Αίγλη Ζαππείου, 210 3369.364
10 Pecan Pesto Grouper
Δηλαδή φιλέτο φρέσκιας σφυρίδας με μυρωδικά, ξαπλωμένο νωχελικά σε έναν παράδεισο πλούσιας, ολόφρεσκιας σαλάτας. Τέλεια ισορροπημένος συνδυασμός πιάτου “living well”, με πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ω-3 λιπαρά.
TGI FRIDAYS Νεοφ. Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227.721/ Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά, 210 6233.947/ Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475.417
+1. Σούσι ρυζόγαλο σε φύλλο νόρι
Ο Γιώργος Βενιέρης, chef του restaurant Electra Palace στην Πλάκα, το περιγράφει μοναδικά:
«Ξεκίνησα με μια ιδέα, να φτιάξω κάτι σε γλυκό σούσι αλλά και να ικανοποιήσω μία «παραδοσιακή» ανάγκη για γλυκό του νεοέλληνα, όπως είναι το γνωστό μας ρυζόγαλο. Έτσι γεννήθηκε το ρυζόγαλο σε φύλλο νόρι. Μπροστά έχουμε το σούσι που περιέχει ρύζι βρασμένο σε ελαφρύ σιρόπι και στο κέντρο, αντί για ψάρι, υπάρχει μια παχιά, πραγματική κρέμα πατισερί με φρέσκια βανίλια και γλυκές φλούδες λεμονιού. Το σουσάκι πατάει πάνω σε ελαιόλαδο με κόκκους βανίλιας και μέλι. Δεξιά έχουμε ένα μικρό ζελεδάκι από λεμόνι, κιτρινόριζα και τζίντζερ. Στο φόντο υπάρχει σορμπέ λεμόνι που πατάει σε καβουρδισμένη καρύδα και στο κουτάλι έχουμε το κλασικό ρυζόγαλο (ζεστό όμως) με κανέλα και ένα μικρό τραγανό μπισκοτάκι κανέλας. Καλή απόλαυση, τα ζεστά ανοιξιάτικα βράδια!». - Γ.Ν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.