Θεματα

Ασύρτικο, ελεύθερη οινογνωσία στην κάβα Αμπελοφιλοσοφίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38063-81856.gif

Είναι η πιο σημαντική ελληνική ποικιλία, πολύ δημοφιλής εδώ, πολύ γνωστή και «έξω», με πιο σπουδαία τα κρασιά που έρχονται από την Σαντορίνη αλλά και με εξαιρετικά δείγματα από όλη την Ελλάδα. Την Παρασκευή η δραστήρια κάβα Αμπελοφιλοσοφίες διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ασύρτικο, το λευκό διαμάντι» όπου ο κόσμος μπορεί δωρεάν και ελεύθερα να δοκιμάσει 13 διαφορετικές ετικέτες. Δηλαδή όλη την γκάμα της Σαντορίνης (Σιγάλας, Αργυρός, Κτήμα Γαία, Χατζηδάκης, Συνεταιρισμός Σαντορίνης), το μοναδικό ασύρτικο από Κρήτη (Κτήμα Λυραράκη), ενώ από τον βορρά θα συμμετέχει το Κτήμα Παυλίδη (ένα 100% ασύρτικο), το Κτήμα Γεροβασιλείου (μαζί με Sauvignon Blanc), και η Βιβλία Χώρα (μαζί με μαλαγουζιά).

Η βραδιά που θα ξεκινήσει στις 8 προβλέπεται χαλαρή όσο και ενθουσιώδης, με τους ανθρώπους της κάβας να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο θέμα αλλά και να κερνάνε ασορτί με το κρασί σπιτικά μεζεδάκια όπως γαύρο μαρινάτο, φάβα με κάπαρη, ταραμά και άλλα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 2103421041 και 6936838922

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.