Θεματα

Ασύρτικο, ελεύθερη οινογνωσία στην κάβα Αμπελοφιλοσοφίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38063-81856.gif

Είναι η πιο σημαντική ελληνική ποικιλία, πολύ δημοφιλής εδώ, πολύ γνωστή και «έξω», με πιο σπουδαία τα κρασιά που έρχονται από την Σαντορίνη αλλά και με εξαιρετικά δείγματα από όλη την Ελλάδα. Την Παρασκευή η δραστήρια κάβα Αμπελοφιλοσοφίες διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ασύρτικο, το λευκό διαμάντι» όπου ο κόσμος μπορεί δωρεάν και ελεύθερα να δοκιμάσει 13 διαφορετικές ετικέτες. Δηλαδή όλη την γκάμα της Σαντορίνης (Σιγάλας, Αργυρός, Κτήμα Γαία, Χατζηδάκης, Συνεταιρισμός Σαντορίνης), το μοναδικό ασύρτικο από Κρήτη (Κτήμα Λυραράκη), ενώ από τον βορρά θα συμμετέχει το Κτήμα Παυλίδη (ένα 100% ασύρτικο), το Κτήμα Γεροβασιλείου (μαζί με Sauvignon Blanc), και η Βιβλία Χώρα (μαζί με μαλαγουζιά).

Η βραδιά που θα ξεκινήσει στις 8 προβλέπεται χαλαρή όσο και ενθουσιώδης, με τους ανθρώπους της κάβας να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο θέμα αλλά και να κερνάνε ασορτί με το κρασί σπιτικά μεζεδάκια όπως γαύρο μαρινάτο, φάβα με κάπαρη, ταραμά και άλλα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: 2103421041 και 6936838922

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.