Θεματα

Μουσική γευσιγνωσία με Ροσσίνι και Capsalas

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγοι άνθρωποι της Τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με την γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσσίνι- αμέτρητα είναι τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν γύρω από την αγάπη του για το φαγητό και το περιπετειώδες χιούμορ του. Ο μεγάλος Γάλλος σεφ Georges Auguste Escoffier ο «πατέρας» της γαλλικής κουζίνας, στη συλλογή από συνταγές του που θεωρείται η «Βίβλος» της σύγχρονης μαγειρικής, αναφέρεται συχνά στο όνομα του μεγάλου συνθέτη, αφιερώνοντας του πάμπολλες δημιουργίες, αλλά και πασίγνωστα πιάτα της διεθνούς κουζίνας φέρουν το όνομα του-θυμηθείτε τα περίφημα tournedos Rossini.

Με τις μουσικές από τις δημοφιλέστερες δημιουργίες του ιταλού συνθέτη και με γαστριμαργικές δημιουργίες από τον διακεκριμένο Ελληνογάλλο σεφ Jean Louis Capsalas, ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3 Απριλίου, (8:30 το βράδυ) η πρωτότυπη και επιτυχημένη σειρά «Μουσική γευσιγνωσία» του Κύκλου Μετατροπίες με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, τη Μεταξένια σκάλα, τον Ταγκρέδο και τη Σταχτοπούτα με τους λυρικούς ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου, Αρτεμι Μπόγρη, Αντώνη Κορωναίο και Χάρη Αδριανό, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.

Είναι η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση στην αίθουσα Banquet, στις προηγούμενες «μουσικές γευσιγνωσίες» το κοινό απόλαυσε βαλς του Στράους και μελωδίες από την εποχή του μπαρόκ δοκιμάζοντας παράλληλα μενού από τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ (γενική είσοδος και με το φαγητό).

Πληροφορίες στο 2107282333 και στο www.megaron.gr

n

Jean-Louis Capsalas


Στην κεντρική φωτό: Αλέξανδρος Μυράτ © Χάρης Μπίλιος