Μουσική γευσιγνωσία με Ροσσίνι και Capsalas
Λίγοι άνθρωποι της Τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με την γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσσίνι- αμέτρητα είναι τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν γύρω από την αγάπη του για το φαγητό και το περιπετειώδες χιούμορ του. Ο μεγάλος Γάλλος σεφ Georges Auguste Escoffier ο «πατέρας» της γαλλικής κουζίνας, στη συλλογή από συνταγές του που θεωρείται η «Βίβλος» της σύγχρονης μαγειρικής, αναφέρεται συχνά στο όνομα του μεγάλου συνθέτη, αφιερώνοντας του πάμπολλες δημιουργίες, αλλά και πασίγνωστα πιάτα της διεθνούς κουζίνας φέρουν το όνομα του-θυμηθείτε τα περίφημα tournedos Rossini.
Με τις μουσικές από τις δημοφιλέστερες δημιουργίες του ιταλού συνθέτη και με γαστριμαργικές δημιουργίες από τον διακεκριμένο Ελληνογάλλο σεφ Jean Louis Capsalas, ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3 Απριλίου, (8:30 το βράδυ) η πρωτότυπη και επιτυχημένη σειρά «Μουσική γευσιγνωσία» του Κύκλου Μετατροπίες με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, τη Μεταξένια σκάλα, τον Ταγκρέδο και τη Σταχτοπούτα με τους λυρικούς ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου, Αρτεμι Μπόγρη, Αντώνη Κορωναίο και Χάρη Αδριανό, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.
Είναι η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση στην αίθουσα Banquet, στις προηγούμενες «μουσικές γευσιγνωσίες» το κοινό απόλαυσε βαλς του Στράους και μελωδίες από την εποχή του μπαρόκ δοκιμάζοντας παράλληλα μενού από τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ (γενική είσοδος και με το φαγητό).
Πληροφορίες στο 2107282333 και στο www.megaron.gr
Jean-Louis Capsalas
Στην κεντρική φωτό: Αλέξανδρος Μυράτ © Χάρης Μπίλιος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.