- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Μουσική γευσιγνωσία με Ροσσίνι και Capsalas
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![37951-81658.jpg 37951-81658.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/04/02/37951-81658.jpg)
Λίγοι άνθρωποι της Τέχνης έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομα τους με την γαστρονομία όσο ο θρυλικός συνθέτης του Κουρέα της Σεβίλλης, Τζοακίνο Ροσσίνι- αμέτρητα είναι τα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν γύρω από την αγάπη του για το φαγητό και το περιπετειώδες χιούμορ του. Ο μεγάλος Γάλλος σεφ Georges Auguste Escoffier ο «πατέρας» της γαλλικής κουζίνας, στη συλλογή από συνταγές του που θεωρείται η «Βίβλος» της σύγχρονης μαγειρικής, αναφέρεται συχνά στο όνομα του μεγάλου συνθέτη, αφιερώνοντας του πάμπολλες δημιουργίες, αλλά και πασίγνωστα πιάτα της διεθνούς κουζίνας φέρουν το όνομα του-θυμηθείτε τα περίφημα tournedos Rossini.
Με τις μουσικές από τις δημοφιλέστερες δημιουργίες του ιταλού συνθέτη και με γαστριμαργικές δημιουργίες από τον διακεκριμένο Ελληνογάλλο σεφ Jean Louis Capsalas, ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 3 Απριλίου, (8:30 το βράδυ) η πρωτότυπη και επιτυχημένη σειρά «Μουσική γευσιγνωσία» του Κύκλου Μετατροπίες με την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τον Κουρέα της Σεβίλλης, τη Μεταξένια σκάλα, τον Ταγκρέδο και τη Σταχτοπούτα με τους λυρικούς ερμηνευτές Μίνα Πολυχρόνου, Αρτεμι Μπόγρη, Αντώνη Κορωναίο και Χάρη Αδριανό, υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ.
Είναι η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση στην αίθουσα Banquet, στις προηγούμενες «μουσικές γευσιγνωσίες» το κοινό απόλαυσε βαλς του Στράους και μελωδίες από την εποχή του μπαρόκ δοκιμάζοντας παράλληλα μενού από τους βραβευμένους σεφ Λευτέρη Λαζάρου και Γιάννη Μπαξεβάνη. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ (γενική είσοδος και με το φαγητό).
Πληροφορίες στο 2107282333 και στο www.megaron.gr
Jean-Louis Capsalas
Στην κεντρική φωτό: Αλέξανδρος Μυράτ © Χάρης Μπίλιος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.