- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
6 επιδόρπια που μπορείς να φτιάξεις με παραγινωμένες μπανάνες
Η σχεδόν σάπια μπανάνα έχει την γλύκα
![christiperri.jpg christiperri.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/christiperri.jpg)
![mpananes-anoig.jpg mpananes-anoig.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/01/29/mpananes-anoig.jpg)
6 γλυκά και σνακς με μπανάνες, ώστε να αξιοποιήσεις τις παραγινωμένες και να μην τις πετάξεις.
Σου έχει τύχει ποτέ να μετακομίσεις για πρώτη φορά σε καινούριο σπίτι και, χωρίς να έχεις ακόμα συνειδητοποιήσει πως ένας άνθρωπος μόνος του δεν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες, να πάρεις παραπάνω τροφή από αυτή που μπορείς να κουμαντάρεις; Έχεις παρακολουθήσει τα φρούτα που με τόση υπερηφάνεια αγόρασες (γιατί αποφάσισες πως θα γίνεις πλέον το πιο healthy άτομο της παρέας και το δέρμα σου θα λαμπυρίζει από τις σωστές επιλογές) να σαπίζουν αβοήθητα και εσύ να μην κάνεις τίποτα γιατί πόσες μπανάνες να φας μέσα στην μέρα;! Κι έτσι οι μπανάνες περιμένουν μάταια, χάνοντας το κίτρινο χρώμα της νιότης....μαυρίζουν αυτές, μαυρίζει και η ψυχή σου κάθε φορά που επιλέγεις τα πατατάκια και όχι εκείνες για σνακ.
Μην ανησυχείς όμως! Με λίγη όρεξη και λίγα παραπάνω υλικά μπορείς να σώσεις την αξιοπρέπεια τους και να αντιστρέψεις αυτήν την κουζινική καταστροφή υπέρ σου, δημιουργώντας ένα υπέροχο γλυκό με τις παραγινωμένες μπανάνες σου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Eαν αποφασίσεις να κουβαλήσεις τις μπανάνες μέχρι το σπίτι των γονιών σου για να μαγειρέψεις εκεί επειδή ο φούρνος είναι μεγαλύτερος (και δεν θες να ξοδέψεις λεφτά για αλεύρι και baking powder), έχε στο νου σου ότι είναι πολύ μαλακές. Αν τις κρατάς από το κοτσάνι το πιο πιθανό είναι να σου πέσουν πριν προλάβεις να βγεις από την είσοδο της πολυκατοικίας σου και θα τις μαζεύεις ενώ οι γείτονες σε κοιτάνε απορημένοι και ελαφρώς φοβισμένοι.
6 γλυκά που μπορείς να φτιάξεις με παραγινωμένες μπανάνες
1. Banana bread
Όπως ο Άκης, έτσι κι εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί το λέμε banana bread εφόσον δεν είναι ψωμί αλλά κέικ (ίσως επειδή βγαίνει λιγότερο αφράτο από τα κανονικά κέικ). Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όμως είναι πως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη, ότι πρέπει για πρωινό ή για απογευματινές λιγούρες.
Τα μόνο υλικά που χρειάζονται είναι βρώμη, μπανάνες και κομματάκια σοκολάτας! Είναι η πιο κατάλληλη επιλογή αν εξακολουθείς να θέλεις να διατηρήσεις το healthy lifestyle. Δεν θα αναφέρουμε σε κανέναν τα πατατάκια.
3. Πουτίγκα με μπανάνα και μπισκότα
Αν πάλι έχεις όρεξη να φτιάξεις ένα γλυκό και να το ευχαριστηθείς (μαζί σου!) τότε μάλλον πρέπει να κοιτάξεις πώς φτιάχνεται το banana pudding, με την πλούσια υφή και την απίστευτη γεύση που σίγουρα θα ξετρελάνει και εσένα και όσους αποφασίσεις να κεράσεις.
4. Banana chips
Ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις. Αποθηκεύεται και στο ντουλάπι ως σνακ που προσθέτει κάτι τραγανιστό στο γιαούρτι σου ή στα πρωινά pancakes.
5. Smoothie με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Θα σου προσφέρει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις δυναμικά την μέρα σου και δεν θα νιώσεις πείνα για αρκετές ώρες αφού το πιεις. Αν ψάχνεις για κάτι νόστιμο πριν ή μετά την γυμναστική, μην κοιτάξεις αλλού!
6. Mπάρες με μπανάνα και cream cheese
Θα σε κάνει να θέλεις να κανονίσεις πικνικ με τους φίλους σου μόνο και μόνο για να τους ταΐσεις αυτήν την λιχουδιά. Κράτα παραπάνω για εσένα προφανώς.
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στις 29/01/2019
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.