- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Thessaloniki Food Festival, η γαστρονομία του Βορρά ταξιδεύει
Ωραίες δράσεις που καθιερώνουν την πόλη σαν γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και ανοίγουν δρόμους για εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων
Στην εποχή που η γαστρονομία δοξάζεται και θεωρείται ταυτότητα ενός τόπου και πολιτισμός, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναδεικνύει τις τοπικές του γεύσεις και μας καλεί με διάφορες δράσεις. Κάτω από την ομπρέλα του Thessaloniki Food Festival ενώνει τα εστιατόρια της πρωτεύουσας του βορρά και τους ντόπιους παραγωγούς, οργανώνει εκδηλώσεις, εκθέσεις, γευσιγνωσίες κ.ά. που απλώνονται όχι μόνο σε γευστικά τριήμερα, όπως το προχτεσινό που χαρήκαμε στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε και το Thessaloniki Food Basket, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα συνδεδεμένα με τη γευστική παράδοση της πόλης: τοπικά ζυμαρικά, ποντιακά προϊόντα, γαλακτοκομικά από βουβαλίσιο γάλα, ελιές, λάδι, προϊόντα πιπεριάς, αμπελόφυλλα και ντολμαδάκια, μαρμελάδες, σάλτσες, σοκολατάκια και φυσικά το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, αναδεικνύουν και τους τρεις πρώτους Thessaloniki Chef Ambassadors, την Ιωάννα Θεοδωρακάκη, τον Ανδρέα Κλαυδιανό και τον Νίκο Τζούμα. Τρεις νέοι και πολύ ορεξάτοι… βόρειοι σεφ που δίνουν το δικό τους γαστρονομικό στίγμα σχεδιάζοντας ειδικά μενού και δημιουργώντας χαρακτηριστικές συνταγές της πόλης, φυσικά με επιλεγμένα προϊόντα του Thessaloniki Food Basket. Οι πρεσβευτές - σεφ θα παρουσιάζουν μέσα από τις δημιουργίες τους μια σύγχρονη άποψη της τοπικής γαστρονομίας σε διάφορα σημεία του κόσμου, προβάλλοντας την πόλη και τα προϊόντα της, απευθυνόμενοι σε επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους, εστιατόρια και ξενοδοχεία και εισαγωγείς. Ωραίες δράσεις που καθιερώνουν την πόλη σαν γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και ανοίγουν δρόμους για εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων. Καλή και νόστιμη συνέχεια!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.