- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Ζυθογνωσία 2017: Η μεγαλύτερη έκθεση για την μπίρα γίνεται τώρα
Δεκάδες ελληνικές μικροζυθοποιίες, απίστευτες μπίρες και ακαταμάχητες λιχουδιές του Αμερικάνικου Νότου. Μια ολόκληρη ζυθοπολιτεία σε περιμένει στο Ζάππειο
![375989-776058.jpg 375989-776058.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/10/10/375989-776058.jpg)
Στη Ζυθογνωσία 2016 οι διοργανωτές της έκθεσης περίμεναν να εμφανιστούν περίπου 2.000 άτομα. Ήρθαν 3.000. Όχι μόνο για να πιουν μπίρες (εννοείται), αλλά και για να τις εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν όλες τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους. Οι Έλληνες ζυθοπαραγωγοί έχουν κάνει άλματα στον κόσμο της μπίρας και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Αλλά κι εμείς, το αδηφάγο κοινό, μαθαίνουμε, δοκιμάζουμε, λαχταράμε να δούμε (δηλαδή να πιούμε) ακόμα περισσότερα! Υπομονή. Η Ζυθογνωσία 2017 έρχεται σε λίγες μέρες και έχει περισσότερα από όσα ονειρευόμασταν…
Στις 14 και 15 Οκτωβρίου, πάρε τους φίλους εκείνους που αγαπούν την καλή μπίρα και κατέβα στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην είσοδο πάρε το ειδικό ποτήρι δοκιμής μπίρας και ξεκίνα το ταξίδι. Περιηγήσου, συζήτησε με τους εκθέτες, δοκίμασε όσες ετικέτες θες. Δεκάδες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα είναι εδώ, αλλά βασίλισσες σίγουρα θα είναι οι ελληνικές μπίρες. «Η Ζυθογνωσία είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στις μπίρες υψηλής ποιότητας», λέει ο Ντίνος Στεργίδης από την εταιρεία Vinetum, διοργανώτρια της έκθεσης. «Χρόνια πολεμούσα να κάνω μια έκθεση για την μπίρα και αυτό έγινε εφικτό όταν εμφανίστηκαν οι μικροζυθοποιίες. Από τη φύση της η μικροζυθοποιία παράγει συνεχώς καινούργια πράγματα».
Στη φετινή Ζυθογνωσία συμμετέχουν οι περισσότεροι Έλληνες μικροζυθοποιοί με κάποιους να εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση, με κάποιους άλλους να λανσάρουν εδώ τις καινούργιες τους μπίρες. Κρήτη, Εύβοια, Χίος, Ρόδος, Σαντορίνη, Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Μύκονος, Κέρκυρα, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, όλη η Ελλάδα θα χωρέσει στο ποτήρι της ζυθογνωσίας!
Παράλληλα με την έκθεση, συμβαίνει και η Athens Beer Week. Για μια εβδομάδα (9-15 Οκτωβρίου) σε διάφορα σημεία της πόλης εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μπίρα μας προετοιμάζουν κατάλληλα για την κορύφωση, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο με τη Ζυθογνωσία. Pairing μπίρας και φαγητού, cocktails με βάση την μπίρα, ζυθογνωσίες και πολλά ακόμα μας «αναγκάζουν» να περάσουμε όλη την εβδομάδα στους δρόμους της πόλης. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.
Η Ζυθογνωσία 2017 δεν είναι μια απλή έκθεση. Πολύ περισσότερο είναι μια γιορτή για την μπίρα. Αυτό σημαίνει ότι στο Ζάππειο, εκτός από όλες αυτές τις μπίρες, θα συναντήσετε και το…μπαρμπέρικο του Don Barber& Groom, που θα σας χαρίζει επιτόπου το craft beer look που σας ταιριάζει, ρούχα και αξεσουάρ της Schott NYC, της Chippewa Boots, των Pike Brothers, της West Coast Choppers κ.α. και ένα…δερματοστικτήριο! Εντάξει, δεν θα λειτουργεί για λόγους υγιεινής, αλλά θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού, να διαλέξετε σχέδιο, κι αν θέλετε να χτυπήσετε τατουάζ το logo της έκθεσης (!), αυτό κερασμένο από τους διοργανωτές! Επίσης, για πρώτη φορά στην έκθεση θα λειτουργεί και ένα ζυθοπωλείο, σε συνεργασία με την Cava di Patsi, όπου θα μπορείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε μπίρα της έκθεσης σας άρεσε.
Το καλύτερο το αφήνω για το τέλος και είναι μια καντίνα. Όχι όμως μια οποιαδήποτε καντίνα, αλλά το food truck “Po’ Boys” του Mama Roux. Επικεφαλής της, ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Σπόρος που θα μαγειρεύει επιτόπου λιχουδιές του Αμερικανικού Νότου. Πιστέψτε με, αυτό, δεν θέλετε να το χάσετε.
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, Ζάππειο Μέγαρο
Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 21:00
Είσοδος 12€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει το ποτήρι γευστικής δοκιμής, τον κατάλογο της έκθεσης και το αποδεικτικό ελεύθερης εισόδου/ εξόδου)
Οργάνωση: Vinetum, 210 766 0560, info@vinetum.gr
www.zythognosia.gr & Facebook: zythognosia
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.