Θεματα

Το σημείο G του Κολωνακίου

Άνοιξε και σε περιμένει!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37544-80868.gif

Το καινούργιο all day bar άνοιξε μόλις πριν μια εβδομάδα και ανήκει στο γνωστό κομμωτή Γιώργο Δουδέση. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο famous κομμωτήριό του και είναι όμορφο, με αρχιτεκτονιές που χαρίζουν στιλ και φτιάχνουν ατμόσφαιρα – «υπεύθυνος» ο Έντυ Ρόμπερτς του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου GFRA. Οι καρέκλες, τα φωτιστικά, τα τραπέζια, τα αξεσουάρ είναι όλα τους δείγματα του σύγχρονου (όσο και υπέροχου) ντιζάιν – το φεγγάρι που φωτίζει από ψηλά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της ροκ σειράς επίπλων της Diesel. Όλα εδώ μέσα μπερδεύονται γλυκά. Από τις «παράταιρες» καρέκλες που αφήνουν αμυδρά την εντύπωση πως είσαι σε σπίτι (γουστόζου) φίλου, μέχρι τον κόσμο που είναι ένα συνονθύλευμα περαστικών, περίοικων, διάσημων και μη πελατών του Γιώργου από δίπλα.

n

Ανοιχτό από το πρωί μέχρι όσο πάρει το βράδυ, έχει όλα όσα μπορεί να θελήσει ο περιπλανώμενος του κέντρου την ώρα της δίψας ή και της πείνας του. Σάντουιτς σε ποικιλία ψωμιών και σε ποικιλία γεύσεων, φρέσκες σαλάτες, τάπας, μικρά εύκολα πιάτα που επίσης εύκολα μοιράζονται σε μια παρέα. Όλα τους νόστιμα και πρωτότυπα, συνδυάζουν τα ελληνικά προϊόντα με τις διεθνείς γεύσεις.

Για να πάρετε μια ιδέα, υπάρχει σάντουιτς με τοσταρισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, με μορταδέλα, λαδοτύρι, ντοματίνια, ρόκα και μαρμελάδα αχλαδιού αρωματισμένη με μουστάρδα, μίνι μπριός με μους σολομού και κρέμα τυριού αρωματισμένη με πιπεριές Φλωρίνης. Αλλά και τα τάπας... ελληνικά μιλάνε. Όπως τα κροστίνι σκόρδου με τη φάβα, τα κρεμμύδια και το ξυδάτο χταπόδι. Υπάρχει και πικάντικη σούπα γκασπάτσιο, καρπάτσιο μοσχαριού, σαλάτα με τόνο μαρινέ και πολλά ακόμη, οι γεύσεις συνέχεια θα ανανεώνονται. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει και ενημερωμένη κάβα κρασιών, αλλά και το... βαρύ πυροβολικό, δηλαδή δυνατά, επίσης πρωτότυπα κοκτέιλ. Στα συν οι τιμές που είναι κάτι παραπάνω από καλές, τα τάπας ξεκινούν από € 2, οι σαλάτες από € 6, το ποτήρι κρασί € 4. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 8.30 το πρωί, τις Κυριακές από τις 12.30 μ.μ.

G, Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629.086

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.