Το καινούργιο all day bar άνοιξε μόλις πριν μια εβδομάδα και ανήκει στο γνωστό κομμωτή Γιώργο Δουδέση. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο famous κομμωτήριό του και είναι όμορφο, με αρχιτεκτονιές που χαρίζουν στιλ και φτιάχνουν ατμόσφαιρα – «υπεύθυνος» ο Έντυ Ρόμπερτς του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου GFRA. Οι καρέκλες, τα φωτιστικά, τα τραπέζια, τα αξεσουάρ είναι όλα τους δείγματα του σύγχρονου (όσο και υπέροχου) ντιζάιν – το φεγγάρι που φωτίζει από ψηλά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της ροκ σειράς επίπλων της Diesel. Όλα εδώ μέσα μπερδεύονται γλυκά. Από τις «παράταιρες» καρέκλες που αφήνουν αμυδρά την εντύπωση πως είσαι σε σπίτι (γουστόζου) φίλου, μέχρι τον κόσμο που είναι ένα συνονθύλευμα περαστικών, περίοικων, διάσημων και μη πελατών του Γιώργου από δίπλα.
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι όσο πάρει το βράδυ, έχει όλα όσα μπορεί να θελήσει ο περιπλανώμενος του κέντρου την ώρα της δίψας ή και της πείνας του. Σάντουιτς σε ποικιλία ψωμιών και σε ποικιλία γεύσεων, φρέσκες σαλάτες, τάπας, μικρά εύκολα πιάτα που επίσης εύκολα μοιράζονται σε μια παρέα. Όλα τους νόστιμα και πρωτότυπα, συνδυάζουν τα ελληνικά προϊόντα με τις διεθνείς γεύσεις.
Για να πάρετε μια ιδέα, υπάρχει σάντουιτς με τοσταρισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, με μορταδέλα, λαδοτύρι, ντοματίνια, ρόκα και μαρμελάδα αχλαδιού αρωματισμένη με μουστάρδα, μίνι μπριός με μους σολομού και κρέμα τυριού αρωματισμένη με πιπεριές Φλωρίνης. Αλλά και τα τάπας... ελληνικά μιλάνε. Όπως τα κροστίνι σκόρδου με τη φάβα, τα κρεμμύδια και το ξυδάτο χταπόδι. Υπάρχει και πικάντικη σούπα γκασπάτσιο, καρπάτσιο μοσχαριού, σαλάτα με τόνο μαρινέ και πολλά ακόμη, οι γεύσεις συνέχεια θα ανανεώνονται. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει και ενημερωμένη κάβα κρασιών, αλλά και το... βαρύ πυροβολικό, δηλαδή δυνατά, επίσης πρωτότυπα κοκτέιλ. Στα συν οι τιμές που είναι κάτι παραπάνω από καλές, τα τάπας ξεκινούν από € 2, οι σαλάτες από € 6, το ποτήρι κρασί € 4. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 8.30 το πρωί, τις Κυριακές από τις 12.30 μ.μ.
G, Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629.086
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.